Lief zijn voor jezelf | Mijn 5 favoriete self-care momenten

Lief zijn voor jezelf | Mijn 5 favoriete self-care momenten

We vergeten lief te zijn voor onszelf. We leggen toren hogen latten voor onszelf neer, vullen andermans gedachten over onszelf in, en rennen van hot naar her zonder even op adem te komen. De laatste tijd ben ik mij hierin meer aan het verdiepen. Als je hiermee doorgaat, ga je continu over je grenzen heen, en op een gegeven moment wordt het vlammetje uitgeblazen. Wees lief voor jezelf! Dit doe ik graag door middel van self-care momenten verspreiden over de dag heen. Ben je benieuwd wat mijn favoriete self-care momenten zijn? Lees dan zeker even mee.


1. Een bezoekje aan de bioscoop

Van films blijf ik erg enthousiast worden. Sinds een aantal maanden hebben mijn vriend en ik een abonnement genomen op de Pathé. Dit stond al voor een aantal jaar op mijn bucketlist, en telkens schoof ik het voor mij uit. Je zou denken dat een bezoek aan de bioscoop normaal zou worden. Niks is minder waar, het blijft elke keer een feestje. Ik ben dol op films, en vooral op alle prachtige Disney films die een plaatsje krijgen in de bioscoop. Ultiem ontspannen, vooral als je samen knuffelend een plekje hebt gemachtigd op een loveseat. Als je graag naar de bioscoop wilt gaan is de film Blinded by the Light echt een aanrader. Een fijne feel-good film!

2. Knuffelen met mijn lieve huisdieren

Dieren hebben op mij een positieve werking. Ik kan een grote glimlach op mijn gezicht krijgen van lieve koala-filmpjes, of knuffelen met lieve katjes die op straat voorbij lopen. Daarnaast vind ik dieren een ontspannende uitstraling hebben. Ze lijken altijd gelukkig, vrolijk, en kunnen goed hun grenzen aangeven. tVoor een self-care moment ga ik graag samen met mijn lieve hond Noah een wandeling maken, heb ik een knuffelsessie met haar, of knuffel ik met mijn lieve katjes Fien en Cato.

3. Een wandeling maken door de bossen heen 

De natuur heeft voor mij een rustgevende werking. Eerder heb ik op mijn blog gemeld ik dol ben op de natuur. Alle seizoenen weergeven zich op een prachtige manier, je kunt dieren spotten, en de buitenlucht is natuurlijk heel erg fijn. Ik maak het liefst een wandeling door het bos. Mijn woonplaats wordt omgeven door de randstad, dus bij ons zijn de bossen een eindje verder weg. Het is dus altijd een feestje als ik een wandeling maak in de bossen. Binnenkort zou ik graag met mijn camera een middagje in het bos willen spenderen. Voor mij de ultieme ontspanning.

4. Jezelf in de watten leggen 

Een klassiek self-care moment wat altijd voor mij werkt: een spa avond creëren. Ik ben dol op een spa at home. Ik hou ervan om mezelf te verwennen met heerlijke verzorgingsproducten. Regelmatig krijg ik van Boots een pakket met allerlei heerlijke verzorgingsproducten. Ik kreeg een speciale zomerbox. Een aantal favorieten uit deze box zijn:

 1. Boots | Blossom dry shampoo. Droog shampoo is voor mij echt een uitvinding. Het is zo fijn om hiermee even je wasbeurt uit te stellen. Daarnaast werkt deze droog shampoo ook geweldig om meer volume in je haar te creëren. Je hebt trouwens weinig nodig, dus probeer niet teveel te gebruiken. 
 2. Botanics | hydrating face sheet mask. Bij een self-care avond is natuurlijk een maskertje niet te missen. Ik ben dol op sheet masks. Ze werken effectief, en zijn makkelijk in gebruik. Daarnaast ben ik helemaal gek op het merk Botanics. Dit masker heeft zelfs haakjes voor bij je oren, waardoor het masker goed blijft zitten en niet alle kanten opschuift. 
 3. No7 | Sumptuous Bath Milk. Ten slotte wil ik ook graag dit product van No7 aanhaken. Dit product mag ook zeker niet ontbreken in een self-care moment. Het is een bath milk wat ervoor zorgt dat je een zachte en gladde huid krijgt. Ik heb helaas geen bad, maar ik gebruik het dolgraag voor een voetenbadje. 
De producten zijn verkrijgbaar op onder andere Boots.com. Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe producten omtrent Boots? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

5. Een wandeling door je eigen geboorteplaats 

Ten slotte laad ik helemaal op van een wandeling door mijn eigen geboorteplaats Gouda. Ik maak graag een wandeling langs de grachten, over de markt met het stadhuis, of door mijn favoriete winkelstraatjes met leuke boetiekjes. Gouda is een karakteristieke stad. Het krijgt er steeds met originele boetiekjes bij waar je geweldig kunt shoppen.

Mijn favoriete hotspots in Gouda zijn:

 1. De koffiefabriek. 
 2. Spa Gouda. 
 3. De lichtfabriek. 
 4. Juffrouw Saartje. 
 5. Appel & Ei Gouda. 
Wat is jouw favoriete self-care moment? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

 1. Heerlijk om te lezen, die self-care bij anderen. Ik denk dat mijn favoriete momentjes zijn: Een boek lezen, buien zijn en kleuren. O, en een bad nemen, maar ik heb helaas geen bad, dus die mis ik al een paar jaar.

 2. Ik word ook helemaal zen als m'n kat op me ligt te spinnen. Zo rustgevend. ♥ En uiteraard geniet ik steeds intens van een badje met een lekkere Bath Bomb of Bubble Bar. Ik zou dat graag bij kaarslicht proberen, maar dat is met de kat erbij helaas niet echt ideaal …

 3. Wat een heerlijk lijstje. Ik vind het zelf altijd heerlijk om langs de geitjes van de kinderboerderij te lopen, want dieren werken inderdaad echt ontspannend. En een lekkere lange wandeling of een goed boek lezen doet het ook altijd goed.

 4. Fijn lijstje! Me-time is voor mij lekker tutten met een maskertje, een hersenloze vrouwenfilm opzetten en lekkere snacks erbij. En ik bedenk me nu dat het alweer te lang geleden is dat ik dat heb gedaan. Dus misschien moet ik dat maar weer eens doen.

  En verder ontspan ik van fotografie. Lekker met mijn camera door de natuur banjeren en foto's maken van allerlei details.

 5. Wat een fijne tips. Ik vind wandelen zeker een heel fijn momentje voor mezelf. Als ik me niet zo top voel, ga ik altijd even naar buiten. Ik kom altijd weer helemaal fris en energiek weer terug.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

 6. Wat een fijn lijstje! Ik vind het ook zo heerlijk om naar de bioscoop te gaan 😀 Helaas hebben ze in onze Pathe geen loveseats haha 🙁

Geef een antwoord

Sluit Menu