Uitzet shoppen | Griekenland shoplog!

Uitzet shoppen | Griekenland shoplog!

Tada! Daar is het ein-de-lijk. De Griekenland shoplog. Winkelen in het buitenland vind ik echt een feestje. Ik hou van producten wat handgemaakt is, van goede kwaliteit is, en ook nog eens origineel is! Ik ontdekte vorig jaar het plaatsje Afytos. In dit Griekse badplaatsje kun je je hart als interieur liefhebber ophalen..  Vorig jaar gingen er een aantal souvenirs mijn koffer in, en grapte ik dat ik de volgende keer een reuzen koffer mee zou nemen. De grap werd werkelijkheid. Afgelopen maand gingen we voor de tweede keer naar Afytos toe, en was mijn koffer er op voorbereid dat er een hoop dingen mee terug gingen. Vandaag wil ik jullie mijn aankopen laten zien! Kijk je mee?


Vorig jaar ben ik al aardig los gegaan in de winkel Xenia Gaia, ze hadden ontzettend mooie lokale producten. Daarnaast waren de twee eigenaren ook ontzettend vriendelijk. Via Facebook en Instagram hebben ik contact gehouden met de winkeleigenaren.
Ik heb niet alleen geshopt bij Xenia Gaia, maar ook bij andere lokale winkels. Bekijk dit artikel om een sfeerimpressie te krijgen van deze prachtige winkel!

Licht blauw aardewerk

Lichtblauw behoort tot een van mijn favoriete kleuren. Ik zou graag later in mijn keuken willen werken met deze prachtige kleur. Daarnaast vind ik aardewerk ook erg mooi.. Bij Xenia Gaia hadden ze een groot assortiment aan aardewerk, om verliefd op te worden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk een beetje een ‘vissen’ verslaving heb. Je maakt mij ultra blij met items waar vissen op staan, of in de vorm van een vis is. In Griekenland is álles blauw, en met vissen prints! Je kunt mij niet gelukkiger maken.

Blauwe hangers 

Griekenland staat (helaas) bekend om de zwerfkatten en zwerfhonden. Ik verwen de zwerfkatten en zwerfhonden graag met snoepjes en kluifjes. Gelukkig werden de zwerfdieren in Afytos goed verzorgd, zo stonden er bakken met water, en gaven veel mensen brokjes aan de beestjes. Wat een opluchting, om deze dieren zo te zien leven gaat mij echt naar mijn hart. Om nu tot de kern te komen: ze verkochten allemaal leuke hangers gemaakt van aardewerk, en in het blauw! Ik nam een kat, en een hond mee als aandenken aan deze lieve beestjes in het dorp. De vissen, en de schildpad vond ik passend als herinnering aan het mooie Griekenland.

Griekse schalen 

Op het moment dat ik deze collectie zag, was ik opslag verliefd. Ik wilde graag een grote Griekse schaal meenemen voor mijn uitzet. Mijn hart maakt een sprongetje als ik in het buitenland mooie schalen zie. Deze prachtige blauwe schalen waren al snel toegevoegd aan mijn uitzet. Typisch Grieks, en natuurlijk heel erg leuk om in de toekomst hier een Griekse salade in te serveren. De kleinere schaaltjes wil ik gebruiken om kleine hapjes in te serveren, bijvoorbeeld olijfjes.

Olijfhouten producten 

Als ik aan Griekse producten denk, dan denk ik aan olijfhouten producten. Bij Xenia Gaia hadden ze een groot assortiment aan olijfhouten producten. Ik heb diverse producten meegenomen, onder andere diverse houten snijplanken, een wijnhouder, en keuken gerij. Het olijfhout ruikt ontzettend lekker! Daarnaast heb ik ook speciale bijenwax aangeschaft om het olijfhout te verzorgen. Hierdoor behoud je de kwaliteit, maar ook de kleur van het hout.

Vorig jaar had ik al twee vissen onderzetters aangeschaft. Naderhand had ik zulke spijt dat ik er geen drie extra had meegenomen. Vijf is natuurlijk een mooier aantal om op tafel neer te leggen. Als eerste gingen drie olijfhouten vissen onderzetters in mijn mandje. Het is maar goed dat ik er deze keer drie heb meegenomen, en dat ik ze compleet heb gemaakt.

Onderzetters, sleutelhanger, en een peper-zout stel 

Ze hadden ook allerlei leuke hebbedingetjes. Ik raakte direct verliefd op dit schattige peper-zout stelletje. Het ziet er leuk uit, en is een handig gebruiksvoorwerp. Dit product kon niet missen in mijn uitzet! Ook vond ik de onderzetters erg leuk, ze hadden ze met diverse herkenbare Griekse symbolen. Onder andere een ezel, visjes, boten, en olijven takjes.

Ik kreeg van de eigenaars van Xenia Gaia de vrolijke onderzetters met vissen, en Griekse ogen cadeau. Lokale Griekse mensen zijn gastvrij, vriendelijk, en vinden het belangrijk om het naar je zin te maken. De mentaliteit vindt ik zo bijzonder. Ik keek ook mijn ogen uit dat de eigenaars ons een cadeau meegaven, en dat ze onze smaak zo goed kenden.

De sleutelhanger wil ik graag in de toekomst aan de spiegel in mijn eigen auto hangen. Het is natuurlijk een leuk aandenken aan Griekenland, en een leuke herinnering aan dit prachtige eiland, en de fijne vakantie.


Daarnaast kocht ik deze Griekse sloffen. Een lokale Griek van ons favoriete restaurant legde uit dat de Grieken in Athene vroeger dit soort schoenen droegen in de strijd met Turkije. De sloffen zitten heerlijk, en zijn gemaakt van schapenvacht. Zo lekker voor de winter! Voor ongeveer tien euro nam ik deze fijn zittende sloffen mee, geen geld als je het mij vraagt.

Overal in Griekenland zie je badkleedjes. Met allerlei soorten prints: zeesterren, schelpen, Griekse ogen. Jawel, maar ook met vissen. Voor een paar euro nam ik dit kleedje mee.


Handgeschilderde prints van Dialekti

Afytos straalt creativiteit uit. Dit doordat je veel handgemaakte producten ziet, zoals sieraden, schilderijen, maar ook op straat zie je de creativiteit doorschemeren. Zo hebben ze allerlei olijfolie tonnen beschilderd, en gebruikt voor versiering van het plaatsje. In de buitenrand van Afytos bevindt zich het géweldige winkeltje Dialekti, deze enthousiaste dame maakt geweldige soorten kunst. Zo beschilderd ze houten planken, maar ook canvas tasjes. Daarnaast maakt ze ook diverse sieraden. Prachtig! Ook deze dame was zo vriendelijk, en leek er zo van te genieten dat een toerist bij haar winkeltje aan het shoppen was. Ik was zó enthousiast over haar kunst, en handgemaakte producten dat ik een paar keer ben terug gegaan om nog meer te shoppen.

Grieks wandkleed

Ik ben dol op mooie wandkleden, of ze nu klein, of groot zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik over dit Griekse wandkleed even twijfelde. Kan ik daar later wel een plekje voor vinden? Is het niet te kitsch? De eerste keer had ik het kleedje bewonderd, en had ik er een foto van gemaakt. Bij mij is de regel: blijft het in je hoofd hangen, dan moet je het meenemen. De dag erna zat ik de foto te bekijken, en besloot ik om het wandkleedje te halen. Het is handgemaakt, en er zitten zoveel mooie details in! Prachtig. Dit wandkleed krijgt later absoluut een mooi plekje in ons huis.

Diverse kussen hoezen 

Kussen hoezen kun je eigenlijk nooit genoeg hebben.. Ik hou van diversiteit, en afwisseling. Als je net als mij slecht kunt kiezen, en veel stylen mooi vindt kun je door middel van kussen hoezen in een handomdraai je interieur een andere sfeer geven. In Griekenland hadden ze prachtige kussens! De blauwe kussens zijn bedoeld voor op een loungeset in mijn toekomstige tuin, en de katten kussens voor op de bank. Ik was opslag verliefd op deze geweldige prints. Hetzelfde verhaal: ik kocht eerst alleen de blauwe, en één katten kussen hoes. Naderhand bekeek ik ze bij het appartement, en besloot ik toch om weer terug te gaan en te vragen of ze meerdere katten kussen hoezen hadden, en ja die had ze! You hate it, or you love it. 🙂 Een echte twijfelkont ben ik.

Mijn uitzet is goed aangevuld! Ik ben ontzettend blij met alle mooie Griekse producten. Helaas moet ik nog even wachten om alles te kunnen gebruiken. Alles krijgt later een mooi plekje in ons eigen huis. Ik kan niet wachten! Afytos is een prachtig stadje om je vakantie door te brengen, naast dat je hier geweldig kunt winkelen hebben ze mooie stranden, en een gezellig bruisend avondleven.

Wat vindt je van mijn aankopen? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 17 reacties

 1. Wat een leuk idee om op vakantie volop voor je uitzet te shoppen. Je hebt echt heel mooie dingen gekocht! Vooral die olijfhouten spullen en de blauwe serviesitems vind ik prachtig. Ik kan me voorstellen dat je daar graag later een plekje voor maakt in je woning 🙂

  1. Ja leuk hé! Ik hou echt van de orginaliteit, en natuurlijk de mooie herinneringen die eraan gekoppeld zijn.

 2. Wauw, wat een fantastische aankopen! En hoe leuk is het dat je uitzet niet uit standaard-producten bestaat, maar uit allerlei moois dat je niet snel bij de buurvrouw zult zien.

  1. Vind ik echt helemaal geweldig, leuk dat je mijn aankopen ook leuk vind Naomi!

 3. Aah wat heb je toch leuke items gescoord. Een leuke manier ook om zo voor je uitzet te sparen! Alles matcht ook zo lekker met elkaar.

  1. Ik hou er ontzettend van als alles bij elkaar matcht! <3
   Bedankt voor je leuke reactie Ilona.

 4. Wat heb je veel geshopt, zeg! Erg mooie spulletjes! De olijfhouten prikkertjes vind ik geweldig! En wat Naomi zegt, dit zijn inderdaad spullen die je niet overal ziet.

 5. Wauw wat een toffe items, zo origineel ook! Veel leuker dan de standaard meuk in Nederland, haha :D. Ik was vorige maand op Kreta en daar hadden ze ook zoveel prachtige handgemaakte producten <3

 6. Wat een toffe aankopen! Ik ben ook dol op olijfhouten items. 🙂

 7. Wauw wat heb je veel mooie spulletjes gekocht! Ik vind die olijfhouten dingen het mooiste ♡ Het lijkt me heel fijn dat je straks een uitzet hebt met allemaal souvenirs én dingen die je hier niet zo gauw vindt.

 8. Haha wat heb je enorm goed kunnen slagen zeg! Helemaal leuk dat het ook echt met een doel is. Ik vind zelf die plankjes enzo van olijfhout erg mooi altijd 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu