Haal de herfst naar binnen in je interieur!

Haal de herfst naar binnen in je interieur!

De herfst is en blijft een bijzonder seizoen! Warme kleuren, inspirerende inzichten, en natuurlijk nieuwe trends op het gebied van interieur. Aangezien het net Oktober is geworden, en de maand Oktober is uitgeroepen tot woonmaand, lijkt het mij erg leuk om in te haken op de trends op het gebied van interieur van aankomend najaar. Daarnaast wil ik jullie inspireren om de herfst naar binnen te halen in je interieur. Tijd om te cocoonen met een kleedje, en een grote kop thee op de bank. Laat de herfst maar komen!

Bron: Pinterest

Ronde vormen

Als je kijkt naar vormen in een huis en in de meubels zien we veel rechte lijnen. Rechthoekige vormen worden snel geassocieerd met strak, formeel, ruimtelijk en rust. Dit is natuurlijk niet verkeerd! Echter als je de sfeer van de fijne herfst naar binnen wilt halen kun je beter rechte lijnen combineren met ronde vormen. Dit zorgt voor meer gezelligheid, en een vriendelijkere uitstraling. Je kunt ronde vormen combineren in je interieur door middel van een poef, een ronde tafel, een rond kleed, en als je helemaal lef hebt een ronde cirkel op de muur verven met een warme herfsttint. 

Warmte tinten 

De trendkleuren voor het jaar 2019/2020 zijn onder andere: curry geel, zacht brons, wijnrood en diepe groentinten. Door deze tinten te gebruiken in je interieur creëer je in een klap direct een warme sfeer. De tinten kun je overal laten terugkomen, van een mooi kleed, tot een kast. Je kunt daarnaast ook van oude meubels of accessoires een nieuw item maken, likje verf erover heen en klaar is kees!

Diversiteit aan materialen

Naast dat je kunt experimenteren met ronde vormen, kun je tevens een gezellige sfeer naar binnen halen door diversiteit aan materialen te combineren. Ik ben dol op mooie plaids, kussens, en kleden.  Hiermee kun je op een makkelijke manier je interieur een boost geven. 
Wil je het groter aanpakken, maar heb je een klein budget? OTTO verkoopt naast een groot assortiment aan meubels en woonaccessoires ook diverse hoezen voor over je bank in herfstige tinten. Een kleine ingreep, met een groot effect! 

Geef je muur een kleur! 

Ten slotte voor de waaghalzen onder ons.. Je kunt er ook voor kiezen om het stuur radicaal om te gooien en een nieuwe kleur op de muur aan te brengen. Het heeft direct effect en de warmte neemt gelijk een plekje in huis in. Zelf ben ik dol op de kleur okergeel, en deze kleur heb ik tevens op mijn muur. Ik associeer deze kleur met warmte en vrolijkheid. Naast okergeel vind ik de warme tint oranje ook erg mooi. Kijk welke kleur bij jou past, en wat voor effect deze kleur op de gemoedstoestand heeft. Toevallig schreef ik hier afgelopen week een artikel over, die kun je hier lezen. 
Op welke manier haal jij de herfst naar binnen? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een leuk artikel! Ik ben gek op interieur en hoop ook mijn huis de komende tijd net wat herfstachtiger te maken. Ik houd van warme kleuren en van leuke accessoires als plaids of kaarsjes. Ik denk dat ik met die laatste een beetje herfst aan mijn interieur wil gaan toevoegen.

  2. Die ronde vormen vind ik een leuk idee. Ik dacht er pas aan om een prikbord of zoiets te kopen en ik bedenk nu dat het tof zou zijn om dan voor een ronde te gaan. Fijne tip dus!

  3. Leuk om te lezen! Ik ben ook gek op ronde vormen, brengt inderdaad heel veel sfeer!

Geef een antwoord

Sluit Menu