Tweedehands shoppen voor je interieur!

Tweedehands shoppen voor je interieur!

Als starter heb je niet een heel groot budget, toch vind ik het belangrijk om het huis gezellig aan te kleden. Het is voor mij een sport geworden om tweedehands leuke items te scoren en hiermee ons huis aan te kleden. Dit doe ik via Marktplaats, maar ook door regelmatig te gaan kringloop shoppen. Goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Vandaag deel ik een aantal van mijn favoriete tweedehands items en deel ik tips om pareltjes op de kop te tikken.

Laat ik eerst beginnen met de tips.

  1. Houdt regelmatig marktplaats in de gaten. Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar een kastje voor op de slaapkamer en voor diverse lampen. Ik hou regelmatig Marktplaats in de gaten om te kijken of er bij mij in de regio wat leuks online staat. Ook als je twijfelt, ga het item bezichtigingen.
  2. Denk ook een beetje out of the box, je kunt bijvoorbeeld een kastje schilderen of er nieuwe greepjes op plaatsen. Voor een klein budget kun je al een item oppimpen!
  3. Zorg ervoor dat er items terugkomen. Zo hebben wij bijvoorbeeld ouderwetse kastjes in het donkerbruin, deze tinten probeer ik dan ook terug te laten komen zodat het voor rust en eenheid zorgt.
  4. Toon lef! Probeer items uit en zie het in combinatie met jouw interieur. Het kan ontzettend verrassend werken.
  5. Ga langs bij de kringloop of bij een antiek winkel. Probeer zonder verwachtingen naar binnen te lopen, zo scoor je de leukste items! 🙂 Je kunt op dit moment een afspraak maken om bij een lokale kringloopwinkel te kunnen shoppen.

Ons huis staat vol met tweedehands aankopen, in de foto’s hieronder toon ik een aantal van mijn favorieten! Van meubels tot kleinere accessoires.

Deze leuke side-table heb ik gescoord via Marktplaats. Ik was op zoek naar een side-table maar ik vond 400 euro een wat te groot bedrag. Ik besloot Marktplaats af te struinen en mijn oog viel al snel op deze variant. Ook was die ook nog eens te koop bij een dorp verderop en voor maar drie tientjes. Gotcha!

Ik vond een van deze boorden bij de kringloop, ze zijn voor speciale gebeurtenissen van het WNF uitgegeven. Het leek mij leuk om er meerdere te bundelen en bij elkaar te hangen. De andere twee heb ik via Marktplaats gescoord.

Tip: lampen voeten kun je perfect bij de kringloop scoren! Zo hebben we deze messing voetlamp voor 7,50 gescoord bij de plaatselijke kringloop. De lampenkap hebben we nieuw gekocht bij de Trendhopper.

Dit funky kastje hebben we ook via Marktplaats gescoord. Ik vond hem erg mooi vanwege de gouden details en de gouden pootjes. Daarnaast heeft het de bruine tint die we vaker in ons huisje laten terugkomen. Naast het meubel staat een rotan stoeltje, die hebben we ook gescoord bij de kringloop. Ideaal voor een plaid of om kleding op te leggen.

Ik was opslag verliefd op deze bijzondere ijzeren kat, je kunt er een waxinelichtje in doen en het geeft in de avond een onwijs leuk effect. Hij komt uit een lokaal winkeltje in den Haag met allemaal prachtige tweedehands vondsten.

Deze ‘meel’ houder vond ik zo leuk om op te hangen en sausjes in neer te zetten die we regelmatig gebruiken. Praktisch, maar daarnaast staat het ook erg leuk! En ik ben dol op de kleur rood.

Ten slotte dit ouderwetse kastje! Ik ben er erg blij mee want mijn lp speler heeft zo een mooi plekje gekregen. Daarnaast hebben we gelijk wat meer opbergruimte. Tip bij ouderwetse meubelen; laat de kleur vaker in huis terugkomen. Dit zorgt voor rust en een geheel.

Shop jij graag tweedehands?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Prachtige items. De kastjes zijn mijn favorieten. Wat gaaf zeg, dat je zoiets moois dan voor een leuke prijs kunt vinden.

Geef een antwoord

Sluit Menu