We hebben een huis gekocht! |Over enthousiasme, handtekening zetten en klussen

We hebben een huis gekocht! |Over enthousiasme, handtekening zetten en klussen

Yes! Wat hebben Mike en ik uitgekeken naar 9 april, de dag dat ons huis eindelijk van ons zou worden. Het is alweer een week geleden, maar ik wil jullie graag bijpraten. Het is nu officieel: we hebben een huis gekocht! Ik besef het nog niet helemaal, maar dat zal met verloop van de tijd wel doordringen. Vandaag vertel ik jullie alles over onze enthousiasme, handtekeningen zetten en natuurlijk het klussen! Lees je mee?

Dozen in de auto en gaan!

Woensdag avond deed ik samen met mijn ouders een groot deel van de dozen die op zolder achter het schot gestald stonden in mijn koekblik proppen. Mijn auto zat goed vol en net aan kon mijn kleine logeerkoffertje erbij. Noah (onze hond) die leek het helemaal aan te voelen dat er iets spannends ging gebeuren, zelfs toen ik in de auto zat kwam ze met haar pootjes op mijn benen en wilde ze nog een knuffel. Ik vind het bijzonder hoeveel een hond kan aanvoelen. Op dat moment stonden mijn ouders toe te kijken en moet ik eerlijk bekennen dat ik wel emotioneel werd. Het kopen van een eigen huis in Breda kwam opeens zo dichtbij! Met mijn volgeladen auto reed ik de snelweg op, op naar Breda!

Enthousiasme, enthousiasme en nog meer enthousiasme!

Het moment dat we de auto instapte en naar ons eigen huis reden begon de spanning wel op te lopen. De oude bewoners stonden al in de voortuin en we werden ontzettend vriendelijk ontvangen en direct gefeliciteerd. Vijf minuten later kwam de makelaar aan en konden we de woning inspecteren voordat we naar de notaris gingen. Het besef dat dit onze eigen eerste woning wordt landde nog steeds niet. We bewonderden de woonkamer, hoorden de vogels zingen in de tuin en keken onze ogen uit hoeveel zon er in de tuin tot zijn recht komt. We waren ontzettend enthousiast. 🙂

Vanwege het Corona virus kregen we direct bij de inspectie de sleutel overhandigd. Het moment dat je voor het eerst de sleutels in je handen hebt is erg onwerkelijk.

Gefeliciteerd met jullie eerste koopwoning!

Na de inspectie hadden we een afspraak gepland staan bij de notaris om de koopovereenkomst te ondertekenen en de formele kant van een huis kopen door te nemen. De notaris bevindt zich in het hartje van Breda vlakbij de singels, dus erg goed te bereiken. Het was een erg prettige notaris die je op een informele manier uitleg kon geven hoe de zaken in elkaar steken. Het is natuurlijk erg onwennig met het virus, je moet voldoende afstand houden, maar je mag elkaar ook geen hand geven. Uiteindelijk toen we alles hadden doorgenomen mochten we onze handtekening zetten en kregen we het verlossende woord te horen: gefeliciteerd met jullie eerste koopwoning!

Proosten!

We gingen na de notaris direct naar het ouderlijk huis van Mike en namen al een deel van onze spulletjes mee. De eerste keer dat je de deur opendoet met de eigen sleutel is erg onwennig. Maar wat waren we blij en trots op het moment dat we de eerste stap zetten in ons eigen huis! We proosten in de tuin en genoten van het zonnetje. Berend (een goede vriend van Mike) kwam langs met een fles champagne en wilde gelijk het huisje bewonderen, we hebben een wandeling gemaakt door de wijk en alles laten zien.

Dozen uitpakken en klussen

Het hele paasweekend zijn we druk bezig geweest met dozen uitpakken, schoonmaken, de keuken inrichten en klussen. Het huis is eigenlijk instapklaar, echter zijn er wel een aantal dingen wat netjes afgewerkt moet worden. Gelukkig kunnen Mike en zijn vader een hoop en kennen we veel mensen die handig zijn. Ik heb mij de eerste dagen ontfermt over het ontdekken van de wijk en het winkelcentrum en voornamelijk het schoonmaken en de dozen uitpakken. Het is zo ontzettend leuk als je de gespaarde spullen allemaal een plekje kunt geven!

En nu?

De komende maanden zullen we op ons gemak stappen gaan zetten in het huis. We hebben geen haast, want ik zit nog met mijn werk in Gouda en met mijn studie in Amsterdam. Ik ben druk bezig met solliciteren voor een baan en mag vandaag op gesprek komen bij een GGZ-instelling in Waalwijk. Spannend…! Aankomend weekend komen mijn ouders helpen met klussen en gaan we weer verder in ons huisje. Ik zal jullie op de hoogte houden!

Heb jij een eigen huis? En heb jij veel geklust?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Zo leuk! Van harte gefeliciteerd en ik zou zeggen: geniet ook een beetje van het klussen. Succes met solliciteren. Spannend!

  2. Aaah wat tof! Ik woon nu twee jaar in mijn koop appartement en het is echt fijn! Succes met klussen en verhuizen!

Geef een antwoord

Sluit Menu