5X leuke activiteiten voor de kerstdagen!

5X leuke activiteiten voor de kerstdagen!

It’s the most wonderfull time of the year! Over een kleine week zijn de kerstdagen al begonnen. Als je het aan mij vraagt, vind ik de kerstdagen toch wel de leukste dagen van het jaar. 🙂 De voorpret vooraf, maar ook de gezelligheid van vrienden en familie om je heen. In het artikel van vandaag deel ik 5 leuke dingen om te doen tijdens de kerstdagen! Lees je mee? 

1. Kerstkoekjes bakken
Tijdens de kerstdagen horen er natuurlijk ook allerlei lekkere lekkernijen bij. Voor de niet zulke handige bakkers onder ons kun je ze natuurlijk scoren bij de supermarkt, maar als je het leuk vind om je uit te sloven in de keuken is het een idee om ze zelf te maken. Denk hierbij aan een lekkere kersttaart, maar de traditionele koekjes zijn ook een leuk idee.


2. Drie gangen diner koken
Nodig je vrienden, en/of familie uit tijdens de kerstdagen? Dan is een zelfgemaakt driegangendiner een perfect idee. Je kunt een dagje in de keuken staan en alles voorbereiden. Begint bij jou al de stress te komen terwijl je dit leest, kun je het ook onderverdelen, zodat iedereen een bepaald gerecht maakt en meeneemt. Extra leuk, zo leer je verschillende soorten smaken en gerechten kennen.


3. Cadeautjes onder de boom 
Cliché, maar oh zo leuk! Kerstcadeautjes uitpakken die onder de boom liggen. Dit is een traditie binnen onze familie, iedereen koopt iets voor zijn geliefde. Afgelopen dinsdag heb ik allerlei cadeau’s gekocht, het blijft altijd ontzettend leuk om te doen. <3


4. Kerstfilm marathon 
Op televisie, maar ook op Netflix worden een groot aantal kerstfilms aangeraden en uitgezonden. Ga voor de klassiekers, of probeer juist een hele nieuwe kerstfilm. Trek een heerlijk wijntje open, en zorg voor lekkere hapjes, en je komt relaxend de kerstdagen door.


5. Een stadswandeling maken
En ten slotte een stadswandeling maken. Stadswandelingen blijf ik altijd een erg leuke activiteit vinden, dit kan natuurlijk in je eigen stad. Ook is het erg leuk om een stad te bezoeken waar je nog nooit bent geweest :-). Je kunt dit samen met je ouders, geliefde en/of je familie doen. Na afloop kun je samen op terras een warme chocomel drinken voor het echte kerstgevoel. <3

Eerste kerstdag ben ik heerlijk vrij, gaan we cadeautjes uitpakken, en een drie gangen diner eten. Tweede kerstdag moet ik helaas werken. Heeft ook wel weer wat!
Heb jij leuke plannen voor de kerstdagen? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Wat een leuk lijstje met ideeën! Een stadswandeling lijkt me best tof om te doen, zeker als een stad zo mooi verlicht is 🙂 Kerstfilms ben ik ook altijd voor in. Ik heb me dan ook al goed vermaakt met de vele kerstfilms op Netflix 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu