4 dingen waar je aan moet denken als je volwassen wordt!

4 dingen waar je aan moet denken als je volwassen wordt!

De tijd gaat onwijs snel, het is alsof het voorbij vliegt. Het is niet meer bij te houden. Ik merk aan alle kanten dat ik steeds volwassener word, ik kan mijn eigen boontjes doppen, ben bewust bezig met financiële zaken, ik ben mijn eigen bedrijf begonnen, en ik krijg de kriebels voor mijn eigen stekkie. Echter zitten er ook zeker een aantal haken en ogen aan het ouder worden, in het artikel van vandaag zet ik vier dingen op een rijtje waar je aan moet denken als je volwassen wordt.


1. Verzekeringen
Verzekeringen heb ik altijd best een saai onderwerp gevonden, echter is het heel erg belangrijk om verzekeringen af te sluiten zoals bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering (ORV), woonhuisverzekering of een autoverzekering. Verzekeringen zoals de overlijdensrisicoverzekering denk je niet zo snel aan maar het is wel erg belangrijk. Je gaat er niet vanuit dat het op korte termijn nodig zal zijn, maar het is wel belangrijk om af te sluiten. Een ORV is van belang voor financiële zekerheid voor nabestaanden na een overlijden. De overlijdensrisicoverzekering beschermt je partner/gezin tegen de financiële risico’s bij een overlijden. De ORV verzekering brengt belangrijke financiële steun in deze moeilijke tijd. Het fijne hieraan is dat je zelf kunt bepalen hoe je de overlijdensrisicoverzekering samenstelt. Het is een flexibele verzekering met een vaste of variabele  premie. Dit soort verzekeringen is niet waar je zomaar over nadenkt maar wat wel heel erg belangrijk is, vaak sluit je deze verzekering af wanneer je een huis gaat kopen of huren.

2. Financiële zaken
Een puntje wat ik ook altijd minder aantrekkelijk vind zijn financiële zaken. Als je volwassen wordt is het belangrijk om bewust om te gaan met je financiële zaken. Je hebt diverse kosten wat je moet kunnen betalen, maar daarnaast wil je ook kunnen genieten en leuke dingen kunnen doen. Ik heb een artikel geschreven over vijf tips om geld te besparen! Die tips zouden je zeker bij het op orde brengen van je financiële zaken kunnen helpen.

3. Gezonde en veelzijdige maaltijden
Als je volwassen wordt moet je ook voor je eigen gezonde en veelzijdige maaltijden zorgen. Het is belangrijk om veelzijdig te eten en in de avond een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Je kunt moeilijk elke dag een pastaatje eten! Albert Heijn heeft een website/tijdschrift genaamd Allerhande waarbij er lekkere en gezonde recepten online staan. Zo heb je nooit geen inspiratie voor hoe je een gezonde maaltijd kunt maken!

4. Uitzet sparen 
Als je volwassen wordt ga je binnenkort uit huis of woon je al op jezelf. Hierbij is het ook leuk en belangrijk om voor je uitzet te sparen. Ik kom regelmatig bij de kringloop om leuke items voor mijn interieur te scoren en wat ik later weer in mijn eigen huisje kan neerzetten. Ook kiezen er veel mensen om bijvoorbeeld servies te sparen of een bepaalde pannenset.

Zijn jullie bepaalde dingen tegen gekomen waar je aan moest denken toen je volwassen werd? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 4 reacties

  1. Ik had het er toevallig vandaag met een vriendin over dat er inderdaad van die kleine momenten zijn of dingen die je moet regelen dat je ineens denkt: zo volwassen! Verzekeringen en belastingaangifte doen zijn zulke dingen!

    1. ja echt hoor! Had ik ook past geleden, het sluipt er soort van in en dan als je terugkijkt..
      Liefs,
      Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu