5 handige tools voor je instagrampagina!

5 handige tools voor je instagrampagina!

Eerder schreef ik al eens een artikel over vier handige tools voor het bloggen/video’s maken. Vandaag wil ik graag met jullie het over instagram hebben. Het is natuurlijk ontzettend leuk om als fashionlover je instagram bij te houden, en je toffe outfit’s te delen, maar daarnaast zijn handige tools van groot belang! Vandaag wil ik met jullie 5 handige tools bespreken die een musthave zijn om je instagram te runnen. Lees je mee?

1. Extra accu en geheugenkaart
Ik gebruik met veel liefde mijn spiegelreflexcamera voor het maken van foto’s voor mijn instagram pagina. Hierbij is het belangrijk dat je een opgeladen accu bij je hebt, en een geheugenkaart waar genoeg foto’s op kunnen staan. Tijdens het shooten heb ik regelmatig gehad dat mijn geheugenkaart vol was, het is belangrijk dat je altijd een extra geheugenkaart, en eventueel een accu bij de hand hebt. Zo hoef je het perfecte kiekje niet te missen! Bij smartphonehoesjes.nl is er een groot aanbod aan geheugenkaartjes. Zorg ervoor dat de extra geheugenkaart in je cameratas bevindt zodat je hem nooit vergeet.

2. Bewerkingsprogramma’s/app’s
Met het bewerken van mijn foto’s kan ik gerust een tijdje bezig zijn, ik vind het ontzettend leuk om een foto te bewerken. Meestal bewerk ik een aantal kleine dingen in Afterlight & VSCO. Ik verander vaak het contrast, en het licht van een foto. Op dit moment gebruik ik een bruinige tint als filter voor het echte herfstgevoel!

3. Fotogenieke omgeving
Dit is niet echt een tool, maar wel heel belangrijk voor een leuke instagram foto! Probeer na te denken in wat voor setting je jouw outfit wilt shooten. Van te voren maak ik vaak een foto van de omgeving zelf, en kijk ik of alle elementen goed tot zijn recht komen. Dit voorkomt een heleboel kiekjes die niet naar jouw wens zijn. Je kunt ook je omgeving afstemmen op het seizoen, denk nu aan vrolijke pumpkins, of mooie bossen voor op de achtergrond.

4. Goede camera
En ten slotte is een goede camera van goed belang. Tegenwoordig zitten er goede camera’s op de telefoon, hierbij is het handig om het vierkante vakje te gebruiken tijdens het maken van de foto. Zo is direct de foto instagram size proof. Ik vind het toch het prettigst om mijn eigen spiegelreflex camera te gebruiken, hiermee heb je veel diversiteit aan opties, wat er voor  kan zorgen dat je het perfecte plaatje schiet.
Voor het fotograferen met je telefoon heb je ook diverse lenzen. Hoe handig! Bijvoorbeeld een zoom telelens, of een selfie cam lens.
Ben jij al in bezit van de nieuwe iPhone xs Max? Dan is het helemaal van groot belang dat je jouw telefoon beschermd met een hoesje, bij telefoonhoesjes.nl hebben ze een divers aanbod aan iPhone xs Max hoesjes.

5. Bescherm je telefoon goed!
Als je een instagram pagina bijhoudt is het belangrijk om je telefoon goed te beschermen, dit kan door middel van een telefoonhoesje. Ik vind het onwijs leuk om mijn telefoon te gebruiken als accessoire bij een instagram post, of het hoesje te matchen met mijn outfit. Zo kun je ook je eigen hoesje ontwerpen! Zorg voor een persoonlijk hoesje door een foto van jou en je lover, of beste vriendin, of een vrolijke print van Pinterest! Zo zorg je goed voor je telefoon op een stijlvolle manier.

Welke tools gebruik jij voor het maken van je instagram foto’s? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 4 reacties

  1. Erg handig artikel! Ik neem zelf ook altijd een extra accu en geheugenkaart mee als ik met mijn spiegelreflex op pad ga. En voor bewerken gebruik ik ook afterlight en Photoshop (het programma of de app)

  2. Sinds ik een iPhone heb, ben ik om de een of andere reden overgeschakeld op Snapseed, maar VSCO, PS Express en Lightroom CC staan ook op mijn telefoon. Geweldig dat je tegenwoordig zo veel kan met technologie die letterlijk in je broekzak past!

  3. Ik heb echt een ding met telefoonhoesjes, zo leuk zijn ze, haha! VSCO en Afterlight gebruik ook wel altijd.

  4. Leuk artikel heb je geschreven! Mijn ultieme tip is bekijk het op een niet logische manier schiet foto's van af de grond of probeer een andere hoek. Dat levert soms hele leuke maar onverwachte foto's op.

Geef een antwoord

Sluit Menu