Mijn hersenspinsels over instagram + hoe bewerk ik mijn foto’s?!

Mijn hersenspinsels over instagram + hoe bewerk ik mijn foto’s?!

Instagram is een van mijn lievelings apps die ik dagelijks gebruik. Ik kan uren bezig zijn met foto’s bewerken, inspiratie opdoen en mijn lievelingsaccounts nagaan. Naast dat er een heleboel positieve en leuke effecten zijn, ervaren veel mensen de app instagram ook steeds negatiever. Je ziet overal het perfecte plaatje, de mooiste filters zijn toegevoegd en alles ziet er geweldig uit. En dat is niet de realiteit. Vanaf vandaag neem ik afscheid van de perfecte instagram foto.

Instagram is de app waar iedereen zijn mooiste foto’s op plaatst. De ene keer zie je iemand met zijn mooiste luxé lipsticks en de andere keer zie je iemand in een perfect figuur op de foto in zijn bikini staan. Sommige mensen kunnen hier erg gevoelig voor zijn en denken dat het leven van deze mensen altijd zo perfect is. Het is belangrijk om door deze bubbel heen te prikken. Voordat de perfecte foto is gemaakt zijn hiervoor wel honderden foto’s gemaakt, en wie weet heeft de vrouw met haar mooie figuur net wel een relatiebreuk achter de rug. Tegenwoordig plaatsen wij de mooiste en leukste foto’s van onszelf op instagram maar dit is schijn. Je weet niet wat er achter iemand zijn foto schuilt.

Ik ben zelf ook een echte instagram lover. De laatste tijd merk ik dat ik steeds minder de focus en druk leg op het perfecte instagram plaatje. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds heel erg hou van het bewerken van mijn foto’s en echt mijn best doe voor mijn feed, maar daarnaast vind ik het de laatste tijd belangrijk om het perfecte los te laten en te plaatsen wat ik wil. Ik wil meer mijn ‘imperfecties’ laten zien, maar ook het onderwerp body positivity vind ik belangrijk om aan het licht te komen. Als je een keer een buikje ziet of een rolletje vind ik dit helemaal niet erg en wil ik het juist plaatsen. Plaats van honderden foto’s te maken voordat je de perfect picture hebt.

Echter hou ik er dus nog wel van om mijn foto’s te bewerken, ik doe niet heel erg veel en verander ook niks aan mijn lichaam of gezicht maar vind vooral belichting en filters heel erg leuk om te gebruiken en mijn foto’s een vrolijke touch te geven. In de video van afgelopen donderdag liet ik zien hoe je dit doet. Kun je de video niet zien, klik dan hier! De afgelopen week heb ik meer dan 25+ abonnees erbij gekregen, super lief! Heel erg bedankt allemaal voor jullie lieve support.

Tips om zelf minder insta-perfect te zijn: 

  1. Als je een echt mindshift wil maken, probeer als je leuke uitjes doet samen met je vrienden of met je familie geen foto’s te maken en te plaatsen op je instagram pagina. Geniet van het moment zelf en alle fijne gezelligheid om je heen; 
  2. Op social media lijkt het dat iedereen alle emoties onder controle heeft, dit is natuurlijk niet mogelijk. Je bent een levend mens met emoties en geef dit de ruimte. Het is helemaal niet erg om transparant te zijn op je instagram pagina, het is niet erg om aan te geven dat je een baaldag hebt. Dit vind ik zelf juist altijd erg fijn, zo kun je herkenningspunten bij elkaar herkennen. 
  3. Het is belangrijk om te beseffen dat je op social media een aangepaste versie van de werkelijkheid te zien krijgt. Niemand zal een selfie plaatsen als het net uit is gegaan met je vriend na een lange relatie, als je ongesteld ben en je jezelf vol eet met chocola of als je een mental breakdown heb tijdens het studeren. 

Wat vinden jullie van de app instagram? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

  1. Wat ontzettend mooi dat je het perfecte plaatje meer los kunt laten en ook onderwerpen als body positivity of zo nu en dan een minder fijne dag wilt laten zien. Ik vind dat zelf ook zó belangrijk, omdat social media vaak een heel vertekend beeld geven van iemands leven. Je eerste punt vind ik ook heel waardevol trouwens. Het is goed om soms even je camera te laten voor wat hij is en gewoon van het moment te genieten zonder met je socialmediaposts bezig te zijn 🙂

  2. Ik heb precies hetzelfde hoor! Ik probeer zo af en toe ook de mislukte foto's te delen of iets dergelijks. Niemands leven en/of lichaam is perfect, dus op Instagram moeten we ook niet doen alsof.

  3. Ik vind Instagram een erg fijne app, maar ik moet wel zeggen dat ik niet zo bezig ben met het creëren van een mooie feed ofzo. Ik post waar ik zin in heb, van bloggerelateerde posts tot een foto van een lekker biertje. Goed om te lezen dat je dat perfecte Instagram-plaatje hebt kunnen loslaten. Ik zie veel liever échte foto's van iemands leven. Sure, perfect gestylede foto's zijn leuk, maar ik leer de persoon erachter toch liever iets beter kennen. 🙂

  4. Ja je hebt gelijk inderdaad! Vooral dat van die foto's maken in die uitjes.. mijn vriend zegt steeds vaker: waarom moet je overal foto's van maken? Haha! Je kan ook genieten zonder foto's, toch? Goed dat je dit gaat proberen!

  5. Heel goed dat je hier een artikel aan wijdt, ik denk dat die druk voor het perfecte plaatje bij veel mensen best wel hoog ligt! Ook wel een beetje bij mij moet ik zeggen. Ik heb zelf ook nog een persoonlijk account en daar knal ik gewoon alle foto's op die ik leuk vind, zonder te kijken naar de feed, dat is ook wel eens fijn. En ik probeer inderdaad ook regelmatig juist mijn telefoon weg te leggen en te genieten!

Geef een antwoord

Sluit Menu