Purrrrfect | 4 redenen waarom een Britse Korthaar poes zó leuk is!

Purrrrfect | 4 redenen waarom een Britse Korthaar poes zó leuk is!

Goedemorgen! Jullie hebben mijn lieve viervoeter vriendinnetjes vast regelmatig op instagram voorbij zien komen. Mijn twee lieve katjes Fien en Cato. Vandaag wil ik meer vertellen over onze grijze viervoeter. Cato is een Britse korthaar, en in het artikel van vandaag vertel ik jullie alles over het ras, en de vier redenen waarom een Britse Korthaar poes zó leuk is!

Het karakter van een Britse korthaar: 
Een Britse korthaar is een rustig, vrolijk, geduldig, evenwichtig en niet overgevoelig. Door zijn gelijkmatige karakter is een Britse korthaar gemakkelijk in de omgang. Hij past in elk soort omgeving, zo stelt een Britse korthaar zich ook sociaal op naar andere katten en/of een hond. Vaak reageert hij speels, sociaal en levendig op andere dieren. Een Britse korthaar staat bekend als een aanhankelijke kat (Royal Canin, 2018).

Nu ik je een beeld heb kunnen geven van het ras Britse korthaar, wil ik graag verder ingaan op de vier redenen waarom een Britse korthaar poes zó leuk is!

1. Ze hebben lief ‘dik’ gezichtje
Een van de eerste redenen waardoor ik verliefd werd op een Britse korthaar, was om hun schattige bolle gezichtjes. Cato is (nog) geen grote volle kat, maar heeft wel een hele volle vacht waardoor ze wat mollig lijkt. Als ze ligt te relaxen, heeft ze soms één heel lief bol gezichtje, met soms een onderkinnetje. Smelt!

2. Een Britse korthaar is speels en sociaal
Cato is een ontzettend lieve, en sociale poes. Ze kan goed omgaan met haar huisgenootje Fien en de hond Noah. Regelmatig liggen Fien en Cato samen te knuffelen, of maken ze elkaar schoon. Ze komt regelmatig eventjes langslopen voor een aai over haar bolletje. Op dit moment komt ze nog niet zo vaak op schoot knuffelen, ze is veel te speels daarvoor op dit moment. Veertjes, en sliertjes is ze verzot op. Oh, en doosjes waarin ze kan zitten.

3. Het prachtige uiterlijk
Een Britse korthaar poes is naar mijn mening een plaatje om te zien, vanwege hun prachtige vachtje en gele/oranje ogen. Het zijn echte prinsesjes om te zien. Zo past de poes ook nog eens perfect in je interieur, en is ze fotogeniek voor op je instagram! 😉


4. Ze zijn ‘jagertjes’ 
Cato is onwijs speels, maar vindt het dus ook leuk om te ‘jagen’. Ze gaat graag achter insecten aanrennen in de tuin. Binnenshuis gaat ze vaak op zoek naar spullen zoals bijvoorbeeld een sok. Ze rent met de sok door het huis heen, en komt hem graag aan je laten zien. Ze kan dan heel zachtjes miauwen, ze klinkt echt nog als een kitten. De winst komt ze trots aan je laten zien. Haha, zo lief!

Dit is een klein gedeelte van de redenen waarom een Britse korthaar zo’n leuk ras is. Het zijn hele lieve en sociale katten, en zijn beauty’s om te zien. Ben je nieuwsgierig geworden naar het ras van Fien? Binnenkort komt hier ook een artikel over online! <3

Wat voor ras is jullie kat? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wat is Cato een schatje! <3 En ze ziet er inderdaad zo lief en mooi uit. Ik kan me je liefde voor Britse korthaar-poezen héél goed voorstellen. Wij hebben zelf altijd gewoon huis-tuin-en-keuken-katten gehad 😉 Maar stiekem lijkt een Britse korthaar mij ook wel heel leuk.

  2. SMELT! Ik wil straks als ik mijn eigen plekje heb graag een kat uit het asiel halen. Als ze dan Britse kortharen hebben en hij of zij is geschikt voor mij en ik voor hem/haar, dan zou ik er super graag eentje in mijn leven hebben <3

Geef een antwoord

Sluit Menu