Drie weken vakantie! Wat zijn mijn plannen?

Drie weken vakantie! Wat zijn mijn plannen?

De dag is aangebroken, mijn laatste werkdag voor mijn geliefde vakantie van drie weken. Ik kan weer even op adem komen. Mijn derde studiejaar zit erop, en mijn eerste jaar studeren met een baan ernaast. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik mij erop had verkeken.  Ik had geen weekje vrij gepland tussendoor om even bij te laden. Je merkt toch dat een paar dagen vrij wonderen verricht. Leer voor de volgende keer. 🙂 Vandaag wil ik jullie vertellen over mijn vakantie plannen voor de aankomende drie weken, mijn zomer favorieten, en tevens een kleine blog-update met jullie delen. En natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar jullie vakantie plannen! Lees je mee?

Twee keer naar dezelfde bestemming, daar ben jij toch helemaal niet van?!

Ja dat klopt, ik ben geen voorstander om voor de tweede keer naar dezelfde bestemming te gaan. Voor deze bestemming maakte ik een uitzondering. Vorig jaar hadden Mike en ik het prachtige Griekse eiland Chalkidiki bezocht, we verbleven in het plaatsje Kriopigi. Tijdens onze vakantie ontdekten we het idyllische stadje Afytos. Een paradijsje op aarde vond ik het. Dit voornamelijk door de rust die er rondhing, de gezelligheid en drukte die zich in de avond creëerde, prachtige winkels, blauwe huizen, en de prachtige stranden. Tijdens onze vakantie hadden we twee keer dit plaatsje bezocht. Speculaties om eventueel een jaar later terug te komen in dit plaatsje ontstonden snel.

Zo gezegd, zo gedaan! We verblijven voor twee weken in hotel Nostos in Afytos. De vakantie staat in teken van ontspanning, genieten van het Griekse eten, lekkere wijntjes drinken, en natuurlijk genieten van elkaar. Voor de vierde keer op rij boeken we onze vakantie bij Sunweb. Over de organisatie zijn we ontzettend tevreden, ze hebben een goede prijs-kwaliteit, en bieden je diverse leuke excursies aan: zoals een eiland tour, boot tour met BBQ, duiken, stadswandeling. Volop diversiteit wat betreft de excursies. Tevens biedt Sunweb de kleinere, en minder grootschalige hotels aan waar wij juist zo dol op zijn. Klein maar fijn zeg ik dan.

London baby!

Begin dit jaar schreef ik mijn bucketlist, en ik kan er alweer een punt vanaf halen. Midden Juli vertrek ik samen met mijn moeder voor vier dagen naar Londen. Yiha! We kwamen vorig weekend spontaan op het idee, en hebben een paar dagen later direct geboekt. Ik ben zelf twee keer in Londen geweest: een keer met een school excursie, en een keer met een vriendin. Het blijft een prachtige bestemming, en ik wil het zeker aan mijn moeder laten zien. Een trip vol met shopsessies, lekker eten, en genieten van de prachtige bezienswaardigheden.
Londen is natuurlijk prachtig in de winter, met alle verlichtingen, en de kerstsfeer die er hangt. Nu ben ik ook heel benieuwd hoe de stad in de zomer is, heerlijk om met goed weer in zo’n prachtige stad rond te wandelen. Als je tips hebt voor Londen, laat het ons zeker weten!

Mijn favorieten voor de zomer

Nu ik mijn vakantieplannen heb besproken met jullie, zou ik tevens graag nog een aantal van mijn zomer favorieten met jullie willen delen.

 1. Heb jij ook zo’n last van schurende benen in de zomer? Wij kunnen elkaars hand schudden. Jarenlang heb ik al last van schurende benen. Ik heb diverse middelen geprobeerd om het schuren te voorkomen. Vaak werkte het voor een korte tijd, en was het middel alweer na twee uur van mijn huid. Ik heb twee fijne producten ontdekt die het pijnlijke schuren van mijn benen wel degelijk verminderen.. Onder andere Silky Underwear van Lush, een poeder substantie met een aangename geur, het is soms alleen wat lastig om het aan te brengen. De poeder gaat alle kanten op!
 2. Mijn tweede tip voor schurende benen zijn de ‘zwarte korte broekjes’ van onder andere MS-Mode. Het heeft twee voordelen: als je jurkje omhoog waait, heb je daar voor de zekerheid een broekje onder. Daarnaast werken de fijnzittende broekjes er ook voor dat je benen niet tegen elkaar schuren. Mijn favoriete tip voor de zomer!
 3. Bescherm je geliefde apparatuur goed! Ik neem graag mijn camera, en telefoon mee op vakantie. Tegenwoordig kun je zelfs kwalitatief goede foto’s maken met de telefoon. Zo staat het telefoonmerk Huawei goed aangeschreven. Het is belangrijk om je telefoon goed te beschermen, onder ander tegen ongevallen dat je telefoon per ongeluk op de grond valt. Zo hebben ze allerlei Huawei P Smart Z hoesjes te koop, waardoor je je telefoon een zomers hoesje schenkt. Bescherming van je telefoon is ontzettend belangrijk, en daarnaast geeft een hoesje een leuke uitstraling. Zo heeft smartphonehoesjes.nl diverse hoesjes met vrolijke zomerse prints. Wil je graag het zomerse gevoel behouden? Gun je laptop een zomerse uitstraling. Ze hebben onder andere een MacBook Pro 15.4 inch (2019) hoes.
 4. Heb jij ook altijd last van kreukende kleding? Ik heb de oplossing! Neem een klein strijkijzer mee. Je kunt voor ongeveer vijftien euro een reis strijkijzer aanschaffen, zo heb jij geen last meer van kreukende kleding op vakantie. Ik kan niet meer zonder!
 5. Ik ben dol op parfum, echter vind ik het zonde om het mee te nemen op vakantie. Daarnaast is een parfum niet licht in het gewicht. Voor de zomer gebruik ik graag een bodymist. The body shop heeft heerlijke fruitige geuren in het assortiment, en bij Rituals is de Karma geur mijn favoriet. Neem jij liever een bodymist, of een parfum mee op vakantie?

Een mini vakantie voor mijn blog

Daarnaast zat ik dit jaar weer erg te brainstormen wat ik zal doen met mijn blog. Een vakantie inlassen, of artikels vooruit schrijven, en inplannen? Het nadeel van het inplannen vind ik dat de spontaniteit verdwijnt. Daarnaast ben je op je vakantie onbewust nog bezig met inplannen, social media posts et cetera. Twee weken volledige rust is ook wel heel erg fijn. Op mijn instagram pagina deelde ik mijn dilemma, en liet ik jullie mee beslissen. Een groot gedeelte gaf ook aan dat het helemaal niet erg is om even een mini vakantie te nemen op mijn blog.
Natuurlijk kunnen jullie mijn vakantie foto’s bewonderen op mijn instagram, want dat vind ik ook op vakantie heel erg leuk om met jullie te delen. Ik ben Maandag 15 juli weer terug met vrolijke vakantie artikels!
Voor nu, tot over twee weken. Geniet van jullie vakantie, en anders heel veel succes op werk! 
Wanneer gaan jullie op vakantie, en wat is de bestemming? 
Liefs,
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

 1. Een hele fijne vakantie gewenst! Je hebt t zeker verdiend. Leuk ook dat jullie besloten hebben terug te gaan, ik ben zelf op Lesbos geweest en vond het ook prachtig. En dat Griekse eten, daar kon ik geen genoeg van krijgen.
  Ik ben zelf al 2 weken in Oostenrijk en ga volgende week weer richting huis, heb hier zoveel mooie dingen gezien. En misschien boek ik nog een spontaan tripje naar Ierland in mijn eentje.

 2. Wat een fijn artikel, super leuk dat jullie weer naar Griekenland gaan! Ik ben zelf ook weleens meerdere keren naar dezelfde bestemming op vakantie geweest 😀 Begrijpelijk dat je een blog vakantie gaat inlassen, ik heb zelf ook nog even getwijfeld, maar ik ben nu al vooruit aan het werken. Mijn vriend moet op vakantie ook af en toe werken, dus dan vind ik het ook niet erg om met sociale media bezig te zijn.

 3. Geniet van je welverdiende vakantie! Zo te horen ga je een heerlijke tijd tegemoet. Geniet er volop van, maak veel foto's en kom lekker tot rust. Aan je mooie vakantieplannen te horen gaat dat helemaal goed komen 🙂

 4. Geniet van je vakantie en je blog break! Denk dat dit een hele goede keuze is, want zo kan je vast nóg meer van die vakantie genieten.

 5. Silky Underwear van Lush moet ik ook nog steeds in huis halen, alleen sta ik inderdaad wat huiverachtig tegenover dat rondvliegende poeder … Geniet van je blog break en uiteraard van je vakantie, Evelien!

Geef een antwoord

Sluit Menu