Hoe kun je optimaal genieten van je vakantie? Ik geef je vijf tips!

Hoe kun je optimaal genieten van je vakantie? Ik geef je vijf tips!

Yay! Daar ben ik weer, teruggekomen uit het prachtige Chalkidiki. We hebben op en top genoten van elkaar, maar ook van het prachtige schiereiland. Twee weken lang hebben we zonnig weer gehad, een aantal boeken uitgelezen, en in de avond rondgewandeld door het prachtige Afytos. Deze vakantie merkte ik dat ik bewust aan het ontspannen was, en optimaal had genoten van de rust. Maar hoe doe je dat, en hoe zorg je ervoor dat je je hoofd leeg kunt maken? Ik geef je vijf tips! Lees je mee?

Een prettige en ontspannen vakantie heeft diverse voordelen. Zo verlaagt het de kans op een depressieve gevoelens, vermindert stress, en verhoogt je geluksgevoel. Tevens ben je na je vakantie productiever, en creatiever! Veel redenen, om een welverdiende vakantie, en ontspan moment in te lassen.

1. Laat diverse stressfactoren achter

Als je op vakantie bent, wil je natuurlijk niet meer denken aan je werk, rekeningen die betaald moet worden, of dingen wat op je to-do lijstje staat. Het beste is om een paar dagen vrij te hebben voordat je gaat, zorg ervoor dat een hoop taken gedaan zijn, en je weinig tot geen stress meeneemt op vakantie. Zet ook je mail uit op vakantie!

2. Geniet van de natuur

Ga samen met je reisgenoot de natuur ontdekken in je vakantieland, maak een wandeling rondom je hotel, of bezoek een natuur gebied. Zo ontdekten wij in Griekenland prachtige zonnebloem velden, uitgestrekte vlakten met olijfbomen, en kwamen we diverse dieren tegen zoals grote sprinkhanen, een slang, en allerlei vogeltjes. Genieten!

3. Ontdek de plaatselijke dorpjes 

Ik kom helemaal tot rust als ik een wandeling maak door de plaatselijke dorpjes. Op vakantie ging ik ook regelmatig met mijn camera op pad, om allerlei mooie plaatjes te schieten. Een aantal keer tijdens mijn vakantie deed ik dit ook graag alleen, even een klein me-time moment, en zelf genieten van de prachtige omgeving en mijn grote hobby fotograferen.

4. Niks moet 

Een van de fijnste dingen van vakantie is dat niks moet. Je kunt alles loslaten, en kunt kijken wat de dag je brengt. Het gevoel te hebben dat niks moet, en je alles kunt doen geeft mij zo’n vrij en ontspannen gevoel. Als je een vakantie wilt ontspannen, probeer dan zo min mogelijk vast te leggen en vooruit te plannen. Neem je rust, en kijk waar je behoefte aan hebt.

5. Geef elkaar de ruimte

Gun elkaar ook op vakantie de ruimte. Laat elkaar in de waarde, en zorg er ook voor dat je dingen alleen kunt doen. Op onze vakantie deed Mike een keer boodschappen, en zat ik op terras met een goed boek. Naast dat het natuurlijk heel fijn is om leuke dingen samen te doen, is het ook belangrijk om elkaar de ruimte te geven. 

Het was een heerlijke vakantie! Desondanks de heftige storm, hebben we genoten van schiereiland Chalkidiki.

Wat is jouw vakantiebestemming dit jaar? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 8 reacties

 1. Leuk dat je er weer bent. Als ik op vakantie ga, moet ik ook écht niet gelijk na het werk vertrekken. Ik heb, zoals jij schrijft, echt een paar dagen nodig om even alles achter me te laten en kan dan pas lekker rustig vertrekken. Dit jaar is mijn vakantiebestemming mijn favoriete plek: thuis!

  1. Ook heerlijk! Lekker even thuis zijn is ook helemaal niet verkeerd.
   Dit jaar ging ik direct de dag erna door naar het vliegveld, volgend jaar zou ik hier liever even een korte pauze tussen willen.

   Liefs,
   Evelien

 2. Wat een fijne tips! Ik ga vrijdag op vakantie, dus de timing kon niet beter haha 😀

 3. Door de plaatselijke dorpjes lopen vind ik altijd leuk. Meestal vind je wel iets waar je toch even een kijkje wilt nemen.

 4. Wat een prachtige, stralende foto van jou! En mooi om te horen dat je zo'n heerlijke vakantie hebt gehad. Heel fijn lijstje! En inderdaad, het kan soms heel waardevol zijn om ook wat tijd alleen te hebben, ook al ben je samen op reis.

Geef een antwoord

Sluit Menu