Travel | De 5 hotspots van Kriopigi! (Chalkidiki)

Travel | De 5 hotspots van Kriopigi! (Chalkidiki)

Rondstruinen op internet naar de perfecte vakantiebestemming, mij kun je er heel gelukkig mee maken. Ik geniet ervan als ik research mag doen naar bijzondere plekken binnen Europa. Vorig jaar waren Mike en ik 11 dagen aan het genieten van het mooie schiereiland Chalkidiki, en verbleven in het plaatsje Kriopigi. Vandaag deel ik de 5 hotspots van het plaatsje Kriopigi! Lees je mee?

1. Anthoulas restaurant 

Als je de grote weg vermijdt die door Kriopigi heen gaat, kom je dit prachtige restaurant tegen. De locatie is echt Grieks, een gezellig pleintje, obers die rondlopen met heerlijke drankjes, en een fijne romantische sfeer. We mochten plaats nemen op het balkonnetje, een van de romantische plekken om te dineren als je het mij vraagt. De bediening was erg vriendelijk, en het eten was verrukkelijk!

2. Hagiati Athena’s Traditional 

Dit is het gezelligste restaurant in heel Kriopigi! Het bevindt zich aan de grote weg, echter heb je hier geen overlast van. Je wordt vriendelijk ontvangen door Athena, de eigenaresse van dit fijne restaurant. Ze knoopt graag een praatje met je aan, echter als je hier geen behoefte aan hebt laat ze je ook in je waarde. Dit kan ze naar mijn mening goed afstemmen. Ze adviseert je graag om diverse gerechten te proberen, en is ontzettend gastvrij! Echt een aanrader om uit eten te gaan als je in Kriopigi bent, of verblijft.

3. Het prachtige strand van Kriopigi

De stranden van Kriopigi zijn prachtig! Je kunt heerlijk vertoeven, en genieten van de mooie blauwe zee. Het is een zandstrand, dus je hebt geen last van kiezelsteentjes. In de zee kunnen wel grote stenen zijn, dus neem vooral wel waterschoenen mee. Je kunt hier ook prachtig snorkelen!

4. Alkion hotel

Wij verbleven bij het Alkion hotel in Kriopigi. Dit luxe hotel had een prachtige lichting. Nabij de grote winkelstraat waar alle restaurants,  en winkels verbleven. Ook waren we op een kwartier loop afstand van het prachtige strand. Je kon ook gebruik maken van de shuttle bus die regelmatig op de dag heen en weer naar het strand reed.
Het was een prettig ontbijt met een mooi natuurgebied, een fijn zwembad, en een prachtige kamer en balkon! Wij waren erg tevreden, en kunnen zeker dit fijne hotel aanraden. Alkion hotel hadden wij geboekt via Sunweb. Alles is bij de reis inbegrepen, verblijf, transfer, vliegreis, en je kunt ook nog excursies van Sunweb erbij boeken.

5. De natuur

En ten slotte de mooie natuur om ons hotel heen. Je hebt mooie uitgestrekte velden waar je kunt genieten van de mooie zonsondergang, uitzicht, en de echte Griekse sferen met de olijfbomen. 
Vooral in de avond genoot ik van de mooie uitzichten die de natuur bood. 

Dit waren mijn vijf favoriete hotspots van het plaatsje Kriopigi. Ben je geïnteresseerd in Chalkidiki? Bekijk dan ook zeker het artikel met de vier hotspots van Afytos, en mijn video over het mooie Chalkidiki! Een van mijn favoriete vakantiebestemmingen is dan ook zeker Griekenland. Ben jij nog op zoek naar een vakantiebestemming voor dit jaar? Bekijk dan ook zeker mijn andere travel artikelen.

Waar gaat jouw vakantie dit jaar heen? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Wauw, wat een prachtige plek zo te zien! Dat strand ziet er echt magisch mooi uit. Heel gaaf om zo een inkijkje te krijgen in deze mooie plaats 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu