Shoplog Londen!

Shoplog Londen!

Afgelopen week heb ik samen met mijn moeder vier dagen door gebracht in het prachtige Londen. In deze vier dagen hebben we de gehele stad doorgereisd, zijn we naar de musical Lion King geweest, en hebben we rondjes gereden in de rode bussen. Daarnaast konden we ons hart ophalen als shopliefhebbers, en hebben we geweldig geshopt! Op instagram stemden jullie in voor een Londen shoplog, so here it is! Kijk je gezellig mee?

Waterstones Piccadilly Circus 

Allereerst een van mijn meest favoriete aankopen. Vanaf jongs af aan ben ik al dol op leesboeken. In Londen kun je je als boekenliefhebber helemaal thuis voelen. Ze hebben prachtige boekenwinkels, vooral de kinderboeken afdeling was voor mij een hemel op aarde. Ik ben dol op mooie illustraties, en ik zag prachtige boeken over de stad Londen, maar ook over mijn favoriete Disney figuur: Pooh! De kaften van de boeken zijn prachtig om te zien, dus ik heb twee boeken zoals je op de bovenste foto kunt zien neergezet ter decoratie. Naar mijn mening een hele leuke en bijzondere souvenir.

Naast dat ze geweldige boeken hebben, verkopen ze ook andere toffe souvenirs. Ze hebben een groot assortiment aan spellen, ansichtkaarten, en puzzels. Daarvan heb ik natuurlijk ook nog andere leuke spullen van meegenomen! De souvenirs en producten lijken van goede kwaliteit te zijn, en ze zijn ontzetten origineel. Hou ik van! <3

Hoe geweldig is deze puzzel?! De illustraties zijn gemaakt door Michael Storrings. Naast deze London puzzel, zijn er ook andere puzzels van diverse steden. Onder andere New York, Parijs, Havana. Het wordt vast een moeilijke klus om deze puzzel te maken, en mijn geduld wordt op de proef gesteld. Echter vind ik het wel een mooie herinnering aan deze prachtige stad. Aankomend najaar haal ik hem pas uit de kast, ik kan nu al niet wachten om eraan te beginnen.

Bij Waterstones hadden ze een breed assortiment aan ansichtkaarten, je merkt dat kaartjes versturen in Engeland veel meer leeft. Prachtige schrijfwaren, ansichtkaarten, maar ook briefpapier. Deze kaartjes met de bestemmingen waar we zijn geweest nam ik mee. Het lijkt mij heel leuk om ze in een lijstje neer te zetten.

Harry Potter shop platform 9 3/4

Wij verbleven in een hotel nabij Russel Square, ontzettend dichtbij het treinstation King Cross. Bij dit station bevind zich het bekende platform 9 3/4 van de filmreeks Harry Potter. Er was een Harry potter shop, maar je kon ook een foto nemen met platform 9 3/4. Mijn moeder en ik hebben ruim een uur in de rij gestaan om de foto te kunnen nemen, maar het was het waard! Een onwijs leuke souvenir, en aandenken. Natuurlijk kun je dit als Harry Potter liefhebber niet overslaan. 🙂

Naast dat je een foto kon nemen met platform 9 3/4, hadden ze ook een Harry Potter shop. Hier hadden ze écht alles van Harry potter. Ik ga er nog een uitgebreid artikel over schrijven. Van mijn moeder kreeg ik de Hogwarts trein ticket, en magneet cadeau. <3 Zelf kocht ik de toverstok van Harry Potter, zo tof.

Klassieke souvenirs 

Ik heb ook een aantal klassieke souvenirs meegenomen, zoals onder andere magneten, engelse koekjes, en een Londen bus. Het leuke is dat veel spullen in Engeland erg gedetailleerd zijn, onder andere bijvoorbeeld de verpakking van het gingerbread koekje. Hou ik van!

De reuzen drogisterij Boots is ook een aanrader om te bezoeken, als beauty liefhebber moet je daar zeker geweest zijn. Ik had er wat praktische dingen aangeschaft, maar ook deze te leuke toilettas.

Cath Kidston

In Covent Garden ontdekte ik de winkel Cath Kidston. Vrolijke prints, vriendelijk personeel, en geweldige spullen! Ze hadden diverse collecties die je met elkaar kon combineren. Zo heb ik onder andere twee tassen gekocht (met flinke afprijzingen!), een portemonnee, mok, sleutelhanger, en een telefoonhoesje.

Van deze blauwe tas met kattenprint hadden ze nog één op voorraad. Ik ben dol op katten, en die tas met zo’n vrolijke print ging gelijk in mijn winkelmandje. Toevallig hadden ze een bijpassende sleutelhanger, die maakt de tas helemaal af. Naast dat de tas erg leuk is, is hij ook praktisch in het gebruik, en er past alles in wat ik nodig heb voor een dagje statten. 🙂

Ook hadden ze bij Cath Kidston Disney collecties. In de nieuwe collectie hadden ze een speciale Jungle Book lijn. In de sale hadden ze allerlei items met een sneeuwwitje print. Tevens was deze tas flink afgeprijsd. Sneeuwwitje is een van mijn favoriete Disney films! Ook lijkt het mij leuk om deze tas te combineren met mijn witte kanten jurkje.

Ook kocht ik een kleine portemonnee met bijpassend telefoonhoedje bij Cath Kidston. Het merk heeft zulke schattige prints. <3
Tevens kocht ik op de airport een Lego rode Londen bus. Dit paste zo leuk voor de foto bij de rode portemonnee.

Radley London

Ik ben erg goed geslaagd voor mooie tassen. De winkel Radley London in Covent Garden viel mij direct op. Ik zag overal allerlei leuke honden prints. Ook de deurknoppen waren in de vorm van een hond. Naast dat ze tassen hadden met honden print, hadden ze ook allerlei tassen met effen prints. Ik slaagde voor dit rugzakje (sale!). Ze hadden diverse tassen met hoge kortingen, dat is nog eens leuk winkelen. Daarnaast kocht ik er een bijpassende sleutelhanger bij.

Lyceum Theatre 

Mijn laatste aankoop kocht ik bij het Lyceum Theatre. Op vrijdag avond ben ik samen met mijn moeder naar de musical the Lion King geweest. Wat een ervaring! Het Lyceum Theatre is al een bezichtiging aan zich.. Na afloop nam ik als aandenken deze knuffel mee van Mufasa. Een mooi aandenken aan deze bijzondere avond!

Dit waren mijn aankopen die ik had gedaan in het prachtige Londen! Het is een bijzondere stad, en je kunt je hart ophalen als je gek bent op winkelen. Wat een shop paradijs!

Ben jij weleens in Londen geweest? En wat vindt je van mijn aankopen? <3
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 13 reacties

 1. Wauw, superleuk! Je hebt echt heel toffe dingen gekocht. Sowieso heel leuk om dit soort aandenkens te hebben aan een leuke stedentrip. Dat tasje met katten en het tasje met vogels uit Sneeuwwitje zijn zó leuk. En die klassieke ansichtkaarten vind ik ook heel tof. Zo leuk om zoiets in te lijsten!

  1. Leuk he! Met mooie aandenkens maak je mij ook erg blij.
   Ik hou ervan als je in iemand zijn interieur allerlei bestemmingen kunt terugvinden.
   Met de tassen ben ik ook erg blij <3

 2. Wat een geweldige aankopen heb je gedaan! Het zijn (bijna) allemaal dingen waar je nog heel lang van kunt genieten. En oeh, die boeken. Ik zou er geloof ik dagelijks even in bladeren. Prachtig!

 3. Wauw wat een leuke spulletjes. Dat pop-up boek zag k al op Instagram voor bij komen, en die is wel echt heel mooi. Die tassen zijn trouwens ook echt geweldig!

  1. Ik was ook opslag verliefd op het pop-up boek, zo leuk ook om in te bladeren.

 4. Wij zijn ook naar die HP-winkel in het station geweest. Hoe drúk?! Daarnaast boekte ik ook een bezoekje aan de Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter. Dat was onvergetelijk! ♥♥ Zelfs m'n niet-Potterhead-zijnde vriend vond het indrukwekkend.

  1. Bizar hé? Er stond echt een gigantische rij.
   Wat tof dat je de studio tour hebt gedaan, zou ik ook nog zeker willen bezoeken.

 5. Goed geshopt Evelien! Die foto op het perron van Harry Potter zag ik op Instagram al voorbij komen en vind ik heel leuk geworden. Ik vind Londen echt een hele leuke stad 🙂

  1. Ben ook erg blij met de foto! <3
   Ik ben het helemaal met je eens, Londen is een prachtige stad.

 6. Wat een super leuke aankoopjes. Ik hou echt van Londen<3

Geef een antwoord

Sluit Menu