Zo verzamel je herinneringen! Ik geef je 5 tips.

Zo verzamel je herinneringen! Ik geef je 5 tips.

Terugdenken aan mooie hoogtepunten in het verleden, daar word ik erg blij van. Mooie herinneringen koesteren, en er regelmatig aan terugdenken. Wist je dat je door regelmatig terug te denken aan mooie herinneringen beter in je vel zit, en optimistischer bent? Door terug te kijken op herinneringen uit het verleden, krijg je ook in het heden een oog voor de kleine geluksmakers. Een ode aan mooie herinneringen! Vandaag deel ik vijf tips hoe je deze fijne herinneringen koestert, en het geluksgevoel terug kunt halen. Lees je mee?

Denk positief!

Als je denkt aan herinneringen denk je aan mooie momenten zoals het afstuderen, momenten met je geliefde, bijzondere vriendschappen, en/of prachtige plekken die je hebt bezocht. Regelmatig ratelen mensen ook negatieve gebeurtenissen op, de breuk met je geliefde, het overlijden van een dierbaar persoon, of de zware studie die je niet gehaald hebt.
Probeer met een positieve kijk naar de ‘negatieve’ gebeurtenissen te kijken. Wat heb je er van geleerd? Hoe sta je nu in het leven? De littekens die vervelende gebeurtenissen achterlaten, staan er ook voor hoe sterk jij ermee om bent gegaan, en de draad weer hebt opgepakt. Daar mag je ook zeker trots op zijn.

Besteed je aandacht aan het echte leven

In de tijd van nu bestaat veel ‘contact’ online. Je belt elkaar als je elkaar mist, stuurt elkaar een berichtje om goed nieuws te delen, en zitten massaal op onze telefoon als we met het openbaar vervoer zitten. Contact maken met vreemden gebeurd zelden.. Probeer bewuster om te gaan met je telefonisch gebruik, en geniet NU van het moment. Besteed je aandacht aan het echte leven, geniet van de mensen om je heen, en de mooie inspirerende gesprekken.

Relaties waar je energie uit haalt

Relaties met je geliefde, familie, en goede vriendschappen halen we energie uit. Door je persoonlijke omgeving te verrijken met mensen die je lief hebt, krijg je energie van, en maak je samen mooie herinneringen mee. Mooie gesprekken tijdens een avondje eten bij een fijn restaurant, samen een mooie reis maken, of een rustgevende wandeling maken in de natuur.


Leg je herinneringen vast

De telefoon heeft een grote functie in het maken van foto’s, wat ik zo zonde vind! Ik vind het zoveel meer diepgang geven om met je polaroid, of spiegelreflex camera op stap te gaan, en de mooie momenten vast te leggen. De na pret blijft voor mij altijd een feestelijk moment, foto’s bewerken, sorteren, en uitprinten om er een fotoboek van te maken. Ik bewaar ook bonnetjes, zakjes, en leuke kaartjes, die plak ik allemaal in mijn fotoboek. Om nog meer herinneringen op te halen als ik mijn fotoboek bekijk. De mooie foto’s onderbouw ik met persoonlijke verhalen. Door woorden te geven aan je herinneringen maak je ze expliciet, en dringen ze beter tot je door. De herinneringen worden bewaakt in een groot fotoboek, en ze kunnen  je altijd weer terugnemen naar de mooie momenten.

Zo schreef ik vroeger altijd een vakantieboek voor een vriendin, hier deed ik elke dag mijn indeling van mijn dag opschrijven, en plakte ik er allerlei lokale briefjes bij. Ook natuurlijk leuk om voor jezelf te maken! Erg bijzonder om een paar jaar later door te lezen, en jezelf weer op vakantie te wanen.

Wees bewust van het moment 

Net benadruk ik hoe fijn het is om momenten vast te leggen met je camera. Echter ben ik nu nogal paradoxaal, je moet niet alles bekijken door de lens heen. Geniet van het moment zelf, en wees er bewust van. Laat de fijne zonnestralen doordringen, de heerlijke geur van de zee, en de fijne sfeer van locals om je heen. Wist je dat alles wat je met aandacht doet, beter wordt opgepikt? Combineer het fotograferen, en het bewust waarnemen voor een optimale herinnering.

Stap uit je comfort zone

Mijn laatste tip is om uit je comfort zone te stappen. Men houdt van rituelen, dit zorgt voor rust, en zo weten we waar wij aan toe zijn. Echter biedt het geen nieuwe uitdaging, en weinig vernieuwende herinneringen. Ga je elk jaar naar dezelfde vakantieplek, of bezoek je regelmatig het zelfde restaurant? Stap uit je comfort zone, en zoek iets nieuws. Maak ruimte voor nieuwe herinneringen, en geniet! <3

Hoe verzamel jij het liefst herinneringen? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Mooi artikel, Evelien. Ik ben ook zo iemand die allerhande frutseltjes van op vakantie verzamelt, al geef ik toe dat ik er nadien amper nog naar omkijk … Soms bestellen mijn vriend en ik wel een fotoboek. Altijd fijn om later nog eens te doorbladeren!

  2. De tip van leven in het echte leven vind ik het allerbelangrijkste! Zoveel mensen die zo vaak met hun neus in de telefoon zitten.

  3. Ik verzamel herinneringen eigenlijk voor in mijn hoofd! Ik hecht namelijk niet zo heel veel waarde aan souveniertjes en andere tastbare dingen. Wel vind ik foto's heel leuk om te hebben en om naar terug te kijken. Ook vind ik dat het bloggen een leuke manier is om herinneringen te bewaren. Zeker blogs over vakanties zijn denk ik heel leuker om "later" nog eens terug te lezen.

Geef een antwoord

Sluit Menu