Hoe creëer je van je badkamer je eigen spa? Ik geef je 4 tips!

Hoe creëer je van je badkamer je eigen spa? Ik geef je 4 tips!

Jezelf een relax moment gunnen is zó belangrijk! Ik bezoek met veel plezier diverse spa’s in Nederland. Pas geleden waren Mike en ik naar Spa puur gegaan in Tilburg, na zo’n dag ben je weer helemaal opgeladen voor de nieuwe weken die eraan komen. Jezelf onderdompelen in een heerlijk kruidenbad, bubbelbaden, en genieten van de sauna’s. Héérlijk! Helaas kunnen we niet elke week een dagje naar de spa toe, maar hoe kun je dit ontspannen gevoel behouden? Door thuis een mini spa te creëren! Ik deel vandaag vier tips hoe je thuis in je badkamer een spa kunt creëren.

Bron: Pinterest


1. Geef je badkamer een upgrade!

Steek je badkamer in een nieuw jasje! Je kunt inspiratie opdoen op Pinterest, of een moodboard maken. Ik hou van bijzondere structuren qua materialen. Bijvoorbeeld op de afbeelding hierboven, de vloer die je op de afbeelding ziet zorgt direct voor een fijne sfeer, en waan je jezelf in de sauna. Zorg voor ruimte, rust, mooie natuurlijke materialen, en een echte plek waar je helemaal tot rust komt. Het is belangrijk dat je de rust behoudt in je badkamer, hierdoor ervaar je het échte spa gevoel en dompel je je onder tijdens je rustmoment. Génieten! Wil je graag eerst een planning maken? Dan heb ik een tip voor je! Passen en meten in de badkamer wordt een piece of cake met behulp van een 3D planner voor je badkamer.  Hierin kun je zelf je eigen badkamer indeling plannen, en kijken of dit ook allemaal past. 

2. Natuurlijke materialen 

Een badkamer moet natuurlijk prettig aanvoelen. Je hoort vaak dat natuurlijke materialen rust bieden in een ruimte. Dit kun je doen door warmte tinten en accententen van natuurlijke materialen toe te voegen, denk hierbij aan bamboe, hout, of riet. Het geeft direct die fijne spa sfeer weer! Je kunt ook een mooie plant neerzetten in de badkamer. 

3. Rustgevende muziek 

Om het ultieme spa gevoel te krijgen hoort er ook rustgevende achtergrondmuziek bij. Tegenwoordig kun je gebruik maken van speciale badkamer-radio’s! Zoek een rustgevende playlist op spotify, zet hem aan, en je ontspan avond kan beginnen.. 

4. Diverse geuren

Wist je dat diverse geuren erg ontspannend kunnen werken? Maak hier gebruik van in de badkamer! Je kunt een geurkaars neerzetten, denk hierbij aan de Hammam lijn van Rituals, die geur is goddelijk! Tevens kun je denken aan lekkere badoliën, of badzout. Met deze producten kun je een ontspannende geur in de badkamer brengen. En jezelf mee verwennen!
Las jij vaak een ontspan moment in? 
Liefs, 
Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu