Bloggen naast je studie/(fulltime) baan

Bloggen naast je studie/(fulltime) baan

Op dit moment bevind ik mij in een grote hectiek, mijn brein is een chaos, en elk moment kan ik neerstorten. Oké dat klinkt allemaal wel heel erg heftig maar zo voel ik mij telkens weer aan het einde van een blok. Tentamens en de deadlines vliegen om de oren en mijn to-do lijst wordt alsmaar groter. Vaak vragen mensen aan mij, hoe doe je dat nou, een hbo-studie volgen en een blog bijhouden? In het artikel van vandaag deel ik graag mijn tips met jullie hoe je naast je studie/(fulltime) baan het bloggen kan combineren.

1. Hou een agenda bij voor je blog
Plannen is the key wat mij betreft. Voor het nieuwe jaar heb ik een bureauagenda van de hema aangeschaft waarbij ik wekelijks een planning maak wat er gedaan moet worden. Hier zet ik in welke artikelen er op welke dag online moeten komen en wanneer ik bepaalde artikels af moet hebben, foto’s moet maken of ik een dead-line moet opsturen. Dit geeft mij veel overzicht wat zorgt voor minder stress.


2. Plan een vaste avond/middag/dag in die je aan je blog besteed
Naast mijn dagen die ik aan mijn studie besteed is het soms lastig om ook nog eens tijd vrij te maken voor je blog, je hebt snel dat je dit in kleine uurtjes vrije tijd gaat doen maar dit maakt mij zelf altijd erg gestrest. Het is handig om elke week een bepaald dagdeel of een geheel dagdeel in te plannen dat je aan je blog werkt. Maak voor die dag een planning, dus wanneer je foto’s maakt, artikels schrijft en hoeveel je gedaan wilt hebben die dag.


3. Leg niet te veel druk op jezelf 
We zijn gauw geneigd om zoveel mogelijk te doen in een week, de dagen zijn bomvol en je voelt je ontzettend moe na zo’n lange dag. We willen graag onze studie goed bijhouden, onze vrienden zien en onze social media kanalen en blog willen we ook nog goed laten lopen. Probeer minder druk te leggen op jezelf. Ik probeer voor mezelf altijd als doel te stellen kwaliteit boven kwantiteit. Liever drie artikels waar ik volledig achter sta en trots op ben dan vijf artikels waar ik niet tevreden over ben.


4. Werk efficiënter
Als je schaarse tijd hebt die je aan je blog kan besteden is het belangrijk om efficiënter te werk te gaan. Als ik aan mijn blog ga werken schrijf ik het liefst meerdere artikels en probeer ik ze voor de gehele week in te plannen. Als ik producten wil fotograferen doe ik gelijk diverse producten en leuke flatlays zodat je vooruit kan werken en plannen. Dit zorgt voor rust en minder stress! Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het bloggen en dat het geen druk levert.

5. Maak een prioriteiten lijstje 
Ik ben dol op lijstjes! Dit vind ik een erg fijne manier van werken. Als ik een dagje aan mijn studie/blog ga werken vind ik het handig om een prioriteiten lijstje te maken voor die dag. Zo hou ik overzicht en combineer ik mijn blog en studie samen. Ik lees bijvoorbeeld eerst dat ene hoofdstuk en ik maak er direct een samenvatting van en ik ga daarna een artikel schrijven rondom een belangrijke samenwerking. Ook probeer ik elke ochtend mijn mailbox leeg te ruimen, dit is ook een belangrijke prioriteit. Als ik dit niet doe wordt die alleen maar voller en zie ik het overzicht niet meer.

Het belangrijkste aan het bloggen is dat je er plezier in hebt en er van geniet. Het bloggen moet geen druk en stress op leveren naast je baan of studie. Ik vind bloggen naast mijn studie ook altijd even een momentje van ontspanning, vooral als ik het overzicht heb en redelijk vooruit gewerkt hebt, en als dat een keer niet lukt, is dat ook helemaal niet erg.

Bloggen jullie naast je studie/(fulltime) baan? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 8 reacties

  1. Ik volg hier naast nog een fulltime studie en soms is het inderdaad wat lastig en druk! Ik probeer vooral goed vooruit te plannen en schrijven, zeker in drukke periodes van tentamens. Dat geeft me ademruimte.

  2. Heel interessant om te lezen hoe jij dit aanpakt! Zelf blog ik ook naast mijn fulltime baan. Dat is soms een uitdaging, maar meestal vooral heel erg leuk. Ik schrijf mijn artikelen altijd 's avonds en soms ook in de bus van en naar werk. Ideaal! Voor mij werkt een goede planning ook heel fijn. Daarnaast maak ik mijn foto's altijd op één vaste dag per week, zeker nu het doordeweeks steeds al donker is als ik thuiskom.

  3. Dit artikel komt als geroepen! Sinds ik ben begonnen met Geneeskunde heb ik een halfjaar niet geblogd en ik vind het nu alweer best ingewikkeld. Die vaste middag voor mijn blog ga ik instellen, dat gaat me vast heel wat stress schelen. Echt geweldige tips meis! Malou x

  4. Wat een super fijne tips! Ik vind het soms best lastig om efficiënt te werken. Daar moet gauw verandering in komen, want ik ben druk aan het solliciteren! Met een baan erbij heb ik natuurlijk veel minder tijd om te bloggen 🙁

  5. Wat een fijne tips en leuk om te lezen hoe jij het combineert! Ik heb zelf geen fulltime baan maar combineer mijn blog wel met een fulltime studie en een drukke bijbaan. Ik werk dan ook met een planning maar probeer ook een beetje de druk los te laten.

  6. Ik blog ook naast een fulltimebaan en moet zeggen dat ik het soms erg moeilijk vind, zeker omdat ik niet plan en na het werk vaak impulsief dingen doe, waardoor ik geen tijd heb om te bloggen. Ach, ik post minimaal één en maximaal drie blogposts per week en dat werkt voor mij persoonlijk prima. 🙂

  7. Ja, ik blog inderdaad naast mijn studie. Alleen nu heb ik het niet zo druk, dus kan ik prima aan mijn blog werken.

  8. Goede tips! Het is zo moeilijk om je blog bij te houden naast een fulltime studie of baan. Ik was drie jaar fulltime aan het werk en 2 keer geprobeerd om echt regelmatig iets te publiceren, maar elke keer sloop het er na een paar weken weer bij in.

Geef een antwoord

Sluit Menu