Mind | 4 redenen waarom reizen goed is voor je geestelijke welzijn!

Mind | 4 redenen waarom reizen goed is voor je geestelijke welzijn!

Ik wil een nieuwe rubriek op mijn blog toevoegen: psychologie. De psychologie wekt bij mij een grote interesse, en in mijn dagelijks leven ben ik er veel mee bezig. Het lijkt mij leuk om dit onderwerp vaker terug te laten komen op mijn blog. Are you in? 🙂 Vandaag is de aftrap!
Even er tussen uit gaan naar een prachtig vakantieland is nog helemaal niet zo’n gek idee. Reizen werkt namelijk bevorderend voor je geestelijke gesteldheid. En daar wil ik het vandaag over hebben! Lees je mee?


1..Uit je comfort zone stappen
Door te gaan reizen ontdek je nieuwe culturen, gewoontes, en normen en waarden. Je moet je zien te redden in een onbekende omgeving, hele andere manier dan thuis. Om te kunnen communiceren moet je het soms met handen en voeten doen om elkaar te kunnen begrijpen. Je komt zoveel nieuwe mensen tegen waardoor je het je snel eigen maakt, en je hier zekerder over voelt! Zo proef je ook nieuwe gerechten, zie je nieuwe plekken, en kom je op plekken waar je misschien niet zo snel zou komen. Het is letterlijk uit je comfort zone stappen! Echter wordt door het reizen je zelfbeeld versterkt.

2..Versterkt je relatie 
Samen verdwaald raken.. of genieten van een romantische zonsondergang op het strand. Tijdens je reis leer je je partner nog beter leren door de leuke maar ook minder leuke situaties die er plaats vinden. Je kunt direct merken hoe jullie met deze situaties omgaan. Het kan jullie relatie op een positieve manier versterken, doordat je van elkaar leert, en kunt bouwen in zo’n situatie.
De positieve ervaringen tijdens jullie reis zorgt ervoor dat jullie nog meer genieten van elkaar, en verliefder worden! <3


3.. It makes you happy!
Reizen maakt je natuurlijk ontzettend blij! Niet alleen de reis zelf, maar ook de voorpret maakt je al helemaal gelukkig. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een vakantie in het vooruitzicht gelukkiger zijn. En dat is natuurlijk helemaal begrijpelijk! Je verkneuteren en wanen in het prachtige vakantieland. Ge-niet-en!


4. Verminderd stress
Jezelf onderdompelen in een fijne vakantieplek zorgt er echter ook voor om je helemaal ontspannen te voelen, wat een positieve invloed heeft op je geestelijke welzijn. Niks moeten, alles mogen. Een heerlijke gedachtegang tijdens je fijne reis. Een fijne reis geeft je de kans om je zorgen en stress achter te laten, en jezelf helemaal bij te laden op je vakantieplek. Probeer deze rust en keys om ontspannen te worden mee te nemen als je eenmaal weer in ons koude kikkerlandje verkeerd.

Wat voor werking heeft reizen op jou? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Wat een leuke rubriek en een heel fijn artikel! Je hebt helemaal gelijk dat reizen je ontzettend goed kan doen en je vaak ook dwingt om buiten je comfortzone te gaan. Zo fijn!

Geef een antwoord

Sluit Menu