Struggles van een (fashion) blogger zijn

Struggles van een (fashion) blogger zijn

Fashion blogger zijn is een van de leukste dingen op de wereld. Je creativiteit de losse loop kunnen laten gaan, toffe outfits combineren, en je instagram up to-date houden. Als fashionblogger (of grote liefhebber) lopen we natuurlijk ook tegen diverse struggles aan. In het artikel van vandaag deel ik er een aantal struggles met jullie, en dit natuurlijk met een grote knipoog.

1. Je hebt onder hand een handje vol met persoonlijke fotografen, en vooral je boyfriend is vaak de pineut. 
Je wilt het liefst al je leuke outfits en combinaties die je maakt zo vaak mogelijk op de foto zetten. Helaas werkt de timer op de camera niet al te best en is dit ook niet dé perfecte optie. Je familie, moeder, beste vriendin en vooral je boyfriend zijn vaak de pineut om een uitgebreide shoot van je outfit te maken. Soms doen ze het liefde maar er zijn ook momenten dat ze er hélemaal geen zin in hebben. 
2. Het grauwe winter weer. 
Op dit moment ervaren we denk allemaal de struggle. Het grauwe winter weer heeft vele invloed op onze foto’s, het laat het er allemaal net wat grauwer uitzien en leuke plekjes vinden is nu een stuk moeilijker. 

3. Geld crisis hebben omdat je zo houdt van fashion shoppen.
Je hebt zo’n grote liefde voor mode en je struint alle leuke webshops op. Plotseling zie je bij een andere blogger een geweldig item wat jij ook direct moet hebben en op je wishlist komt. Hij staat niet zo heel lang op de wishlist want binnen een aantal dagen ligt die al bij jou in de kledingkast… oeps!

4. Haar dat alle kanten op waait/pratend op de foto
Een struggle die ik al meerdere keren heb meegemaakt, outfits aan het shooten zijn en plotseling waait mijn haar alle kanten op, sta ik pratend op de foto, heb ik doodleuk rode lipstick op mijn tanden en sta ik ongegeneerd te lachen. Ja dit overkomt ons iedereen, achter dat leuke gezellige plaatje zitten tal van dit soort awkward foto’s. 

5. Vele foto’s gemaakt maar dat er geen één goede tussen zit.
Ik heb ook wel een aantal keren ervaren dat ik foto’s aan het shooten was en dat er een heleboel mislukt waren, omdat er dus bijvoorbeeld lipstick op mijn tanden zat, haren alle kanten op waaide of dat mijn kettinkje helemaal scheef hing. 

6. Outfit foto’s gemaakt die dan net niet bij je feed passen.
Je hebt een super leuke shoot gehad, de foto’s waren mooi geworden maar ze passen nét niet bij je feed. Ik hier de laatste tijd wel iets meer lak aan gekregen maar toch wil je wel altijd graag dat alles matcht. 
7. Foto’s willen shooten maar je batterij is leeg of je geheugenkaart vol is.  
Ik hoef denk niet meer hierbij toe te lichten, de ultieme horror. 
8. De kou trotseren
In de winter is het natuurlijk veel lastiger om outfit foto’s te maken, het is grauw en ontzettend koud buiten. Dan sta je daar in je leuke jurkje met panty terwijl iedereen een dikke jas aan heeft. De kou trotseren is altijd een dingetje.. 
9. Mensen die je aanstaren
Wanneer ik aan het outfit foto’s shooten ben kijken mensen mij altijd heel erg, gaan mannen vragen of ze mee op de foto mogen en denken mensen dat je van een fashion tijdschrift bent. Vooral de mannen die je altijd aanstaren en nakijken leveren vele ongemakkelijke situaties op. Awkward!
Neem dit artikel met een korreltje zout, ik vind het heel erg leuk om mijn passie te delen op mijn blog, leuke outfits met jullie te delen en door weer en wind deze foto’s te maken. <3 Ik hoop dat jullie het onderwerp mode ook leuk vinden om te lezen op mijn blog, als jullie nog leuke ideeën hebben laat het mij zeker weten in een reactie hieronder. 
Ben jij een fashion blogger, en ervaar jij ook de struggles die ik hierboven opnoemde?
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 17 reacties

 1. Heel leuk artikel, juist omdat er best wel veel herkenbaar is voor mij. Ik vind outfits shooten nog steeds wel een uitdaging, omdat er inderdaad altijd wel mensen naar je omkijken. Ook de rode lipstick op mijn tanden is herkenbaar. Oeps! En met de kou is foto's maken inderdaad een extra uitdaging!

  1. Haha wat leuk dat je zoveel dingen herkent! Ja zulke struggles met rode lipstick. <3
   Liefs,
   Evelien

 2. Haha 7 had ik deze week nog; dan verveel ik me rot als ik moet wachten tot m'n batterij opgeladen is!

 3. Haha wat leuk! Vooral een goede fotograaf vinden die de foto precies maakt zoals je zelf in gedachten hebt is lastig! En in de winter vind ik het binnen ook lastiger worden met het maken van mooie foto's! Xx

 4. Ik wil mezelf geen fashionblogger of pro noemen maar vind het leuk om outfit foto's te schieten. En ja vriendlief is de pineut inderdaad haha, in de andere punten kan ik mij ook helemaal plaatsen.

 5. Haha, heel grappig artikel! Mijn vriend vindt het echt niet leuk om foto's te maken, dus die vraag ik maar heel soms. En ja, er zitten te vaak geen leuke foto's tussen, zo irritant is dat!

 6. Wat een leuk en herkenbaar artikel! Ik heb soms ook nog weleens dat niemand foto's kan/wil maken en dan is mijn voorraadje foto's gewoon op, haha!

  1. haha dat heb ik ook! Soms heb ik een groot voorraadje maar nu begint die bij mij ook op te raken.
   Liefs,
   Evelien

 7. Heel herkenbaar hihi, echt struggles soms he. Hahaha! Vooral dat haar soms, grrr.

  1. Ja en dat blijft dan ook nog eens plakken aan je lipstick/lipgloss. Strapless!
   Liefs,
   Evelien

 8. IK vind het altijd leuk als iemand een outfit post plaatst, want ik ben er helemaal niet in thuis. Ik snap de struggles wel haha

 9. Haha heel herkenbaar! Vooral mensen die je dan aanstaren. Op vakantie had ik daar minder last van, maar als ik gewoon in de stad ben… ongemakkelijk!

  1. Ja op vakantie viel het bij mij ook mee! Maar inderdaad in de stad of in Amsterdam, verschrikkelijk!

 10. Ik ben dan wel geen fashion blogger, maar die struggles met het weinige daglicht en lege batterijen ken ik maar al te goed!

Geef een antwoord

Sluit Menu