De vloertrends van 2018

De vloertrends van 2018

Een vloer is een van de belangrijkste elementen in je interieur, het zorgt voor de basis en kan voor een prachtige mix van mooie elementen zorgen. Je ziet op dit moment diverse vloeren, van PVC vloeren tot sfeervolle tegels. De trends rondom vloeren veranderd heel erg snel, ik ben in de vloeren trends van het jaar 2018 gedoken en ik zet ze vandaag voor jullie op een rijtje. Lees je mee?

Bron: Pinterest


PVC vloeren
PVC vloeren lijken qua uiterlijk op laminaatvloeren, maar ze zijn veel duurzamer. Het fijne aan PVC vloeren is dat ze oneindig lang mee gaan, makkelijk te onderhouden zijn, kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming (heerlijk in het najaar!), en kwalitatief sterk want ze kunnen nauwelijks beschadigd raken. PVC vloeren zijn in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar, mijn voorkeur gaat zelf uit naar de PVC visgraat vloer. Echter kan een PVC vloer goed tegen vocht, handig voor als je kinderen in huis hebt.

Patronen
We komen in de vloerentrends van het jaar 2018 ook veel patronen tegen. Vooral de blokpatronen, en de ribbelstructuren. De patronen in de vloer zijn een echte eyecatch, daarnaast zorgen ze voor veel ruimte in je woning. Hele leuke manier om je interieur een boost te geven!


Antieke tegels
Waar mijn Pinterest account de laatste tijd helemaal vol mee staat is de antieke tegelvloer. Het kan in allerlei patronen, kleuren en sferen. Het geeft direct een warme sfeer aan je interieur en het is een echte eyecatcher. Ik zou ze het liefst later in mijn keuken willen, love it! Zijn jullie ook zo verliefd op de antieke tegels?


Houten vloeren
En ten slotte de houten vloeren! Ze blijven een goede basis voor in je interieur, natuurlijke materialen zorgen voor warmte in je woning. Houten vloeren hebben een karakteristieke uitstraling en zijn van goede kwaliteit, echter is een houten vloer ook duurzaam, mits ze goed onderhouden worden. Het onderhouden kan door middel van olie of was. In houten vloeren heb je ook verschillende keuzen, zoals jullie weten ben ik helemaal verliefd op de visgraat vloer, het zorgt voor een karakteristieke en klassieke uitstraling. Ik hou ervan.

Wat is jouw favoriete vloertrend? 
Liefs, 
EvelienGeef een antwoord

Sluit Menu