Toerist in eigen land | Hotspots van Rotterdam

Toerist in eigen land | Hotspots van Rotterdam

Als iemand mij zou vragen naar een van mijn favoriete steden zou Rotterdam zeker in mijn lijstje staan. De stad met geweldige hotspots die je kan bezoeken, je kan er leuk shoppen en heeft ook nog eens de tofste architectuur. Ja ik ben helemaal van Rotterdam gaan houden! In het artikel van vandaag laat ik aan jullie drie verschillende hotspots zien in Amsterdam die het bezoeken waard zijn.


Station Rotterdam Centraal
Het station van Rotterdam centraal is al een pareltje om te zien. In het jaar 2014 heeft er een grote renovatie plaats gevonden. Ze hebben heel Rotterdam centraal opgeknapt en het is nu hét visite kaartje van Rotterdam. Station Rotterdam centraal is officiel geopend door koning Willem Alexander. Hoe tof is dat! Het is een moderne uitstraling. Rotterdam centraal is gemaakt/ontwopen door Benthem Crouwel Architecten, MVSA Meyer, van Schooten Architecten, en West 8 Urban Design & Landscape Architecture. Ik heb research gedaan en ben er achter gekomen dat ze 9 jaar aan dit mooie station hebben gewerkt, twee jaar langer dan gepland. Maar het resultaat mag er zijn! Het is zoals ik al zei een echt visite kaartje voor Rotterdam. Rotterdammers hebben verschillende bijnamen, oftewel: Puntzak, Haaienbek of patatzak.

Het station is ruim opgezet, je ziet veel glazen vensters waardoor je gelijk uitzicht hebt op de stad. Prachtig! Er bevinden zich plafonds van massief houten stroken wat goed gecombineerd is met de glazen wanden. Het station heeft een loopbrug dat de zestien (!!) sporen verbindt met elkaar en waardoor je makkelijk van het ene perron naar het andere perron kan.

Station Rotterdam centraal is ook de perfecte tussenstop want je kan er ook nog eens leuk winkelen, je hebt divers winkel aanbod op het gebied van mode en lifestyle zoals Sissy-Boy, Rituals, Etos, Hema, Vila etc. Maar ook natuurlijk heerlijke food tentjes.

Bron: Pinterest

Markthal Rotterdam
Ik vind de markthal zo’n toffe eyecatcher, geweldige architectuur, mooie kleuren en ook nog eens allemaal lekker eten. Een hele fijn plek in hartje Rotterdam. In diverse steden hebben ze al een overdekte food markt, onder andere in Stockholm, Barcelona, Valencia en meer. In 2014 is de markthal in Rotterdam geopend en dit toevallig ook door koningin Maxima! In de overdekte food markt kan je boodschappen doen, hapje eten, of heerlijk een drankje doen. Zeker het nemen van een bezoekje waard!

Bron: Pinterest

Food hotspots in Rotterdam
Rotterdam is de stad met geweldige hotspots in hartje centrum. Dit zijn iets kleinere hotspots maar kunnen niet missen als je een dagje naar Rotterdam gaan. Sinds ongeveer een jaar is het kattencafe ook in Rotterdam geopend, het bevindt zich al in Groningen, Amsterdam, Den Bosch en Den Haag en nu heeft Rotterdam ook een kattencafé in de stad. Dit is een hotspot waar je zeker heen moet gaan als je gek bent op katten.

Als je toch naar de Markthal gaat kan je gelijk daarna langs Picknick, dit is heel dichtbij en makkelijk aan te lopen. Het is een hotspot waar je lekker kan lunchen of om wat te drinken en de uitstraling is zo tof. Heel grof en industrieel! Met veel plantjes wat het picknick effect geeft.
Natuurlijk zijn er nog meer leuke hotspots maar dit zijn twee grote favorieten van mij!

Dit zijn mijn drie grote tips als je naar Rotterdam gaat, ik vind Rotterdam een prachtige stad als het gaat om het uiterlijk en de architectuur. Ik ben er gek op! Wat is jullie favoriete hotspot/bezienswaardigheid in Rotterdam?

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 8 reacties

  1. Super leuk artikeltje, zelf dacht ik altijd van 'ik vind rotterdam maar stom..' maar ik vind het echt een geweldige stad nu ik er studeer!

    Kus Nathalie

  2. Rotterdam heeft inderdaad zoveel leuke hotspots! Ik kom er niet vaak maar ik wil heel graag nog eens naar de markthal!

  3. De Markthal vind ik zelf érg leuk in Rotterdam! Daarnaast vind ik de stad qua winkels echt top om te shoppen. Ik ga minimaal 2 keer in een jaar tijdens de uitverkoop daar naar toe om dingen in te slaan en slaag eigenlijk altijd wel (wat een wonder is met mij haha). Jep, fijne stad!

  4. Ik kan niet anders dan dit artikel toejuichen, als ras-Rotterdammer 😉 er is nog zoveel meer leuks! Maar de Markthal is wel echt een toppertje.

  5. Mijn favo hotspot in Rottedam is toch wel de Oude Haven, heb er superfijne herinneringen aan en vind het heerlijk om daar op een terrasje door te brengen!

  6. Leuk om dit bericht nu tegen te komen. Aanstaande dinsdag ga ik, voor de eerste keer, naar Rotterdam. Ik heb er erg veel zin in!

Geef een antwoord

Sluit Menu