10 manieren waarmee je jezelf een klein geluksmomentje bezorgt!

10 manieren waarmee je jezelf een klein geluksmomentje bezorgt!

Geluksmomenten zitten in kleine dingen. Toevallig had ik het er vandaag over met een cliënt op mijn werk hoe belangrijk het is om jezelf soms te pamperen en een geluksmomentje te bezorgen. Geluk kan in kleine dingen zitten, voor de een is het een wandeling in de natuur en de ander geniet van een luisterend oor bieden. Vandaag deel ik 10 manieren waarmee je jezelf een klein geluksmomentje bezorgt!

Geluk zit in een klein hoekje!

De uitspraak: een ongelukje zit in een klein hoekje vind ik nogal droevig, geluk zit in een klein hoekje klinkt veel vrolijker, en is ook nog eens waar! Geluk kan in de kleinste dingen zitten. Vandaag wil ik dan ook met jullie stilstaan bij kleine fijne gelukmakers die je kunt toepassen voor een geluksgevoel.

10 leuke dingen waarmee jij jezelf een geluksgevoel kunt geven!

 1. Ontwerp je eigen vrolijke mok! – Een collega van mij gebruikt dagelijks haar persoonlijke mok met daarop een foto. Het is helemaal corona proof, want het is je eigen mok. 😉 Daarnaast kan het je dagelijks een geluksmoment op je werk bezorgen. Hoe fijn is het om je dag te starten met een kop thee of een bakje koffie in je eigen ontworpen mok! Je kunt de mok bedrukken met een vakantiefoto, foto van je kinderen of een vrolijke illustratie.
 2. Verwen jezelf met heerlijke Rituals producten – Afgelopen week heb ik gebruik gemaakt van de sale die was bij Rituals! Ik heb een aantal heerlijke producten voor mezelf gekocht, onder andere een dao geurkaars. Mijn meest favoriete geur.
 3. Breng een bezoekje aan de straatbieb – Een boek vinden bij de straatbieb brengt mij altijd een klein geluksmoment. Op de weg terug vanuit mijn werk maak ik graag een stop bij drie straatbiebjes. Regelmatig vind ik hier leuke boeken! Als ik een boek uit heb, breng ik ze ook weer hier heen. Zo kun je jezelf, maar ook anderen een plezier doen.
 4. Geef een dierbare een ‘klein’ cadeau! – Laat een bosje bloemen bezorgen, laat een glas graveren voor een bijzondere gelegenheid (geslaagd, jubileum, of zomaar!) of geef iemand een inspirerend boek cadeau. Van cadeaus geven word ik zelf altijd erg blij!
 5. Creëer je eigen spa – Gelukkig zijn de spa’s weer open en kunnen we een ontspan moment buiten de deur nemen, je kunt er ook voor kiezen om een spa aan huis te creëren! Plan een self-care moment in, ga in bad met een bruisbal of neem een heerlijke scrub mee onder de douche. Geurkaars aan, rustgevende muziek op de achtergrond en jouw eigen spa is zo gecreëerd!
 6. Bekijk fotoboeken of een doos met sentimentele producten – Bekijk samen met je ouders, vriend of familieleden oude fotoboeken. Extra leuk om de verhalen erachter te horen. Naast een fotoboek kun je ook de doos van zolder halen vol met sentimentele items, dagboeken, jeugd items, en oude foto’s. Een leuke manier om herinneringen op te halen.
 7. Spendeer tijd met dieren. Bezoek de kinderboerderij, ga de natuur in, of knuffel met je huisdier. Mijn huisdieren brengen mij zo een positief en vrolijk gevoel. Knuffelen met de katjes of een wandeling maken met Noah doet veel met mijn gemoedstoestand.
 8. Probeer iets nieuws! – Bezoek een nieuwe stad, ontdek nieuwe muziek of maak een recept wat je al een langere tijd wilde proberen.
 9. Houd een positief dagboek bij – Een tip die ik vaak op mijn werk geef is om een positief dagboek bij te houden. Het klinkt misschien suf, maar het is een fijne manier om stil te staan bij de positieve dingen. Daarnaast kun je dagelijks opschrijven waar je dankbaar voor bent. Een fijne manier om je geluksgevoel te vergroten.
 10. Geef jezelf (of anderen!) een compliment – Een positieve houding werkt erg aanstekelijk, geef jezelf of een ander een compliment. Focus niet alleen op de dingen die niet lukken, maar juist op de inzet die je toont, dingen die je bereikt en wees een beetje lief voor jezelf én anderen.

Waar wordt jij blij van? <3

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

 1. Veel beter, om te zeggen dat geluk in een klein hoekje zit. En ik ben het helemaal met je eens. Tien prachtige manieren om een klein geluksmomentje te creëren.

Geef een antwoord

Sluit Menu