Mijn 10 favoriete activiteiten om een moment voor jezelf te nemen

Mijn 10 favoriete activiteiten om een moment voor jezelf te nemen

Ontspannen na een drukke werkdag vind ik ontzettend belangrijk. Een moment voor jezelf nemen, en  de tijd gebruiken om bij te laden. Voorheen deed ik dit vaak met een Netflix avond, of keek ik mijn favoriete televisie programma. Tegenwoordig probeer ik mijn ontspan-momenten anders in te plannen. Zo doe ik nu dingen wat ik leuk vind, en waar ik mijn gedachten door kan verzetten. Vandaag deel ik met jullie mijn 10 favoriete activiteiten om een moment voor jezelf te nemen!

1. Puzzelen

In Londen kocht ik de prachtige puzzel van Piccadily Circus, geïllustreerd door de talentvolle Michael Storrings. Per direct werd ik verliefd op deze vrolijke illustratie, en nam de puzzel als souvenir mee naar huis. Puzzelen heb ik weer helemaal ontdekt, en het werkt voor mij ontzettend ontspannend. Mijn favoriete puzzels zijn van Michael Storrings, geweldige illustraties van allerlei steden en landen (New York, Parijs, Cuba etc). Deze puzzels kun je hier bestellen op bol.com. Daarnaast heeft mudpuppy ook géweldige puzzels. Een goede keuze, als je net zoals mij, dol bent op mooie illustraties.

2. Yoga

Sinds begin september ben ik gestart met yoga. Eerst heb ik hatha yoga geprobeerd, en sinds een maand doe ik Yin&Meditatie. Een les yoga is voor mij een moment voor mezelf. Ik ontspan, en kom helemaal tot mezelf. Ik kijk er elke week weer naar uit!

3. Een wandeling maken

Ik wandel erg graag samen met mijn hond Noah. Tijdens het wandelen laat ik het liefst mijn telefoon thuis zodat je niet allemaal berichtjes binnen krijgt. Jezelf in het nu bevinden, en genieten van de geluiden om je heen. Tijdens het wandelen spot ik allerlei mooie vogeltjes, hoor ik prachtige geluiden, en bewonder ik de natuur. Daarnaast maak ik Noah erg blij met een grote wandeling!
–> Wandelen als meditatie. 

4. Een boek/tijdschrift lezen

Een halfuur voordat ik ga slapen lees ik dagelijks een boek. Ik leg mijn telefoon weg, en zorg ervoor dat ik op een ontspannen manier mijn dag afsluit. Hierdoor slaap ik beter, en droom ik minder intens. Naast het lezen van een boek, ben ik dol op tijdschriften. Mijn favoriete tijdschriften zijn: psychologie magazine, Happinez, en flow. 

5. Tweedehands winkelen

Naast dat ik hou van winkelen in de reguliere winkels ben ik er ook dol op om rond te struinen in kringloopwinkels. Als je de tijd neemt, en oog hebt voor detail kun je prachtige tweedehands pareltjes vinden. Denk daarbij ook out of the box, want een tweedehands item kun je van een nieuw hoesje voorzien!
–> Een ode aan tweedehands shoppen. 

 

6. Bloggen

Bloggen is een hobby die niet meer weg te denken is! Sinds mijn puberteit heb ik mijn eigen blog, en kan ik al mijn ideeën en creativiteit in kwijt. Vroeger droomde ik van een baan in de mode, of op het gebied van interieur. Echter ben ik een hele andere kant in geslagen: ik studeer, en werk op dit moment in de Geestelijke Gezondheidszorg. Ik wilde graag mijn liefde voor mode en interieur kunnen uitten, dit door middel van mijn blog. Uiteindelijk is by-Evelien.nl mijn eigen bedrijf, en combineer ik al mijn interesses op mijn stukje van het internet. Naast een fashion en interieur blog, richt ik mij op geestelijke gezondheid, lifestyle, en het vinden en ervaren van geluk.

7. Fotograferen in de natuur

Mijn liefde voor fotografie is groot. Op vijftienjarige leeftijd had ik mijn eigen krantenwijk, en ging ik met de feestdagen langs alle woningen om nieuwjaar te wensen. Ik had een prachtig bedrag opgehaald, en had zelfs wat spaargeld achter de rug. Van dit bedrag kocht ik mijn eerste (eigen!) spiegelreflex camera. Ik voelde mij ontzettend trots, en tegelijkertijd super blij. Mijn spiegelreflex camera en ik waren onafscheidelijk. Dit geldt nog steeds. Ik wil dolgraag volgend jaar een fotografie cursus volgen, en mij gaan verdiepen in mijn camera. Fotograferen werkt voor mij erg ontspannend. Ik ga graag de natuur in om mooie plaatjes te schieten.

8. Bullet-journal 

Sinds afgelopen zomer heb ik mij aangesloten bij de grote trend: bullet-journal. Vroeger hield ik dagelijks een dagboek bij, maakte ik reisdagboeken (en plakte ik alles in!), en maakte ik mijn eigen happy-boek. Deze activiteiten heb ik voor een langere tijd niet meer uitgevoerd. Ik besloot een bullet-journal aan te schaffen. Ik vind het onwijs ontspannend om tijd te nemen om hierin te schrijven, dingen bij te houden, of te tekenen. Het is vooral een oefening: het hoeft allemaal niet te perfect. Het is jouw eigen journal!

9. Mediteren

Hopelijk worden jullie dit onderwerp nog niet zat.. haha! Mediteren kan ook zeker niet ontbreken in dit artikel. Een van de grootste activiteiten die mij veel rust brengen. Voor mijn gevoel kom ik met beide benen op de grond, en kan ik een situatie beter overzien.
–> Starten met mediteren – zó doe je dat! 

10. Verdieping zoeken in de psychologie 

Ten slotte kan ik er ontzettend van genieten om verdieping te zoeken in mijn vak: psychologie, psychiatrie, en spiritualiteit. Ik lees graag boeken hierover, schrijf dingen op, pas het toe, en kijk er allerlei video’s over. Ik merk dat ik zoveel liefde heb voor deze onderwerpen. Ik vind het ontzettend interessant. Het is op diverse vlakken toe te passen: zowel op werkgebied, als op persoonlijk vlak. Sinds ik mij hier meer in verdiep, en óók omzet in gedragingen en ervaringen merk ik dat ik hier ontzettend veel aan heb.

Als jij een moment voor jezelf hebt, wat doe jij dan het liefst? 
Liefs,
Evelien

Deze post heeft 4 reacties

  1. Veel herkenbare dingen, behalve dan het winkelen, dat sla ik graag over;). Het liefst pak ik een boek of een kleurplaat, maar jouw lijstje doet me eraan denken dat het de hoogste tijd is om ook weer eens een puzzel op tafel te leggen. Zo heerlijk ontspannend inderdaad!

  2. Mooi lijstje. Ik merk dat ik vaak uit gemakszucht voor een serietje ga, maar bloggen kan ik soms ook ontzettend ontspannend vinden. Vooral het bewerken van foto's vind ik heerlijk om te doen – en terwijl kan ik nog steeds een serietje meepikken, hehe. Twee vliegen in één klap!

  3. Heerlijk lijstje. Tijdens mijn opname in de kliniek heb ik ook regelmatig zitten puzzelen. Nu ik het echter weer drukker heb komt het er niet van. Maar lezen of tekenen doe ik nog wel steeds, ik vind het heerlijk daar tijd voor vrij te maken. Net als voor het bloggen inderdaad.

  4. Wat een fijn lijstje met uitgebreide tips! Bloggen is voor mij ook echt een manier om mijn gedachten even te verzetten, als ik blog ben ik enorm gefocust. Puzzelen vind ik ook een heerlijke bezigheid, daar ga ik binnenkort ook weer mee beginnen 😀

Geef een antwoord

Sluit Menu