10 kleine dingen waarmee je jezelf kunt opfleuren!

10 kleine dingen waarmee je jezelf kunt opfleuren!

Ik kan blij worden van de kleinste dingen en hele kleine dingen kunnen mijn dag veranderen van een off-day naar een prettige dag. Kleine gelukmakers kunnen mijn dag veranderen. Vandaag deel ik een aantal fijne (kleine) dingen wat je kunt doen om jezelf op te fleuren! Soms mag dat ook wel eens toch? 🙂

 1. Een boek lezen in de zon. Waar je mij erg blij mee maakt is de tijd te nemen om een tijdschrift of een fijn boek te lezen in het zonnetje. Als is het maar voor een kwartiertje. Een erg fijn moment voor jezelf, waarbij je helemaal kunt opladen.
 2. Kook een nieuw recept! De laatste tijd spendeer ik in de weekenden als we in ons huisje zijn veel tijd aan het koken. Ik vind het ontzettend leuk om boodschappen te doen, te rommelen in de keuken en een heerlijk recept uit te zoeken en te maken.
 3. Gun jezelf een prachtig kledingstuk. Ik kan ontzettend genieten van kleding, soms mag je jezelf eens verwennen met een nieuw kledingstuk. Nu de zomer eraan komt hebben ze weer allemaal leuke kledingstukken. In de huidige tijd wordt er veel online geshopt. Bij de webwinkel Jeroen Beekman hebben ze een groot aanbod aan kleding, onder andere Kyra & Co en Maison Scotch. Ik ben dol op kleding met prachtige stoffen, out of the box look en funky prints. Het merk Maison Scotch heeft prachtige kledingstukken met mooie prints en kleuren, gegarandeerd dat ik daar een prachtig kledingstuk vindt!
 4. Geniet van een natuurgebied. Maak een wandeling door een natuurgebied, of als je niet van het wandelen bent kun je natuurlijk ook de fiets pakken. Vanochtend genoot ik na een ochtend studeren van een fijne wandeling naar een dorpje verderop, anderhalf uur verder voelde ik mij helemaal ontspannen.
 5. Beluister een podcast. Tijdens het wandelen, schoonmaken, of fietsen vind ik het fijn om een podcast te beluisteren. Een fijne manier om te luisteren naar inspirerende verhalen. Mijn favoriete podcasts zijn: happy buddha, omdenken, de grote vriendelijke podcast en 365 dagen succesvol.
 6. Geef je tuin een boost. Een bezoekje aan het tuincentrum en daarna je tuin een mini make-over geven brengt bij mij een glimlach op mijn gezicht. Ik word erg blij van mooie planten en bloemen!
 7. Koop een bosje bloemen voor jezelf. Als je geen groene vingers hebt, maar wel blij wordt van bloemen. Kun je ook natuurlijk een bosje bloemen voor jezelf kopen. Een vrolijke bos bloemen brengt gegarandeerd een glimlach op je gezicht.
 8. Mediteer. Mediteren is een fijne manier om ontspanning te vinden, vooral dankbaarheid meditaties zijn bij mij een groot favoriet. Op mijn blog heb ik diverse artikelen geschreven over mediteren, als je interesse hebt 🙂
 9. Heb een goed gesprek. Met een lieve vriend (in), je moeder, of je buurvrouw. Fijne gesprekken kunnen erg ondersteunend en fijn zijn in deze huidige tijd.
 10. Puzzelen. Een van mijn favoriete bezigheden is puzzelen! Puzzelen werkt voor mij ontzettend ontspannend, het is letterlijk je aandacht verleggen op iets anders. Daarnaast maken de mooie illustraties op de puzzels mij ook altijd erg blij.

Waar fleur jij jezelf mee op?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

 1. Leuk! En veel herkenbare dingen. Toevallig deze week weer twee nieuwe recepten gekookt en daar werd ik inderdaad heel blij van.

Geef een antwoord

Sluit Menu