Leuke activiteiten om thuis te doen!

Leuke activiteiten om thuis te doen!

Er zijn maatregelen genomen en er is uitgesproken dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven indien mogelijk. Toevallig had ik afgelopen week vrij genomen en heb ik veel tijd aan huis doorgebracht, maar ook zeker in de natuur. Vandaag wil ik met jullie een aantal activiteiten delen die leuk zijn om thuis of in de natuur te doen. <3 Het is een aardig lijstje geworden, maar ik kan stiekem ook wel genieten van tijd spenderen in huis.

 1. Ruim je boekenkast op. De boeken die je wegdoet kun je doneren aan een lokale ‘boeken straatbieb’. Veel mensen zullen nu tijdens een wandeling langs de boekenbieb lopen en een leuk boek meenemen.
 2. Knutsel in je bullet-journal. Mijn bullet-journal verstoft een beetje, nu ik er de tijd voor heb kan ik mijn bullet-journal erbij pakken. Hier hou ik graag lijstjes bij, schrijf ik blijmakers op en houd ik de boeken bij die ik heb gelezen.
 3. Ochtend wandeling door het bos. Afgelopen woensdag ging om zes uur de wekker en stond ik om kwart over zeven samen met mijn vader in het Leersumse bos. Een hele fijne manier om je dag te starten.
 4. Vogels spotten. Mijn vader is een kenner betreft vogels, tijdens onze wandeling in het bos genoten wij ook van alle vogels die we hoorden, maar we probeerden ze ook te spotten. Dit kan je met iemand samen doen, maar je kunt er ook een me-time momentje van maken.
 5. Knuffelen met je huisdieren. Geniet van een heerlijke kop thee en knuffel met je lieve huisdieren. Heb jij zelf geen huisdieren? Misschien kun je iemand blij maken als je de hond uitlaat, heb jij een moment met een lief huisdier en tegelijkertijd kun je de ander blij maken.
 6. Film marathon! Ga met een warm kleedje op de bank zitten en gun jezelf een film marathon.
 7. Yoga. Nu alles helaas gesloten is bieden vele yoga scholen online yoga aan. Zo kun je toch je oefeningen blijven doen. Daarnaast kun je ook how to filmpjes kijken op YouTube als je graag zou willen starten met Yoga.
 8. Lezen, lezen en nog eens lezen. Nu we veel tijd binnenshuis spenderen kunnen we meer tijd vrij maken voor een goed boek. Bekijk je boekenkast en kies een boek uit die je graag wilt lezen. Ik lees op dit moment op je lijf geschreven van Mayra Louise, een prachtig boek over body positivity. Wil je jezelf graag verwennen met een goed boek? Bij lokale boekhandelaren kun je nu ook je boeken bestellen en sommige hebben zelfs een ’thuis breng’ service. Fantastisch!
 9. Online luister bieb. Als je niet heel erg van het lezen bent heeft de bibliotheek een fantastische actie voor iedereen. Je kunt nu luisterboeken gratis beluisteren. Bijvoorbeeld tijdens een fijne wandeling. Heerlijk!
 10. Tuinieren. Nu het ook beter weer is wordt er de mogelijkheid gecreëerd om aan de slag te gaan in je tuintje. Als het zonnetje schijnt wordt het helemaal een feestje..
 11. Puzzelen. Puzzelen is voor mij een van de fijnste manieren om te kunnen ontspannen. Bij Paagman (ook online!) hebben ze fantastische puzzels met leuke illustraties.
 12. Fotograferen. Treed naar buiten en neem je camera mee. Nu het voorjaar op komst is zijn er zoveel mooie bloemen en planten in bloei. Genieten!
 13. Volg een online cursus. Via psychologiemagazine volg ik een cursus over hoogsensitief zijn. Een fijne manier om je zelfkennis te vergroten en nieuwe inzichten te krijgen. Op psychologiemagazine hebben ze nog vele andere cursussen die je online kunt volgen.
 14. Wees creatief. Ontdek een nieuwe bezigheid: schilderen, boetseren, illustreren. Er zijn een hoop leuke creatieve activiteiten te ondernemen! Ik zou graag een beeldje willen boetseren en illustraties maken met waterverf.
 15. Ruim je kledingkast op. Je kunt ten slotte je kledingkast opruimen en de kleding die je niet meer draagt verkopen. Zo verdien je een zakcentje, maak je anderen met je kledingstukken blij en creëer je een overzichtelijke kast.

Hoe vul jij nu je dagen thuis in?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

 1. Heerlijk lijstje. Ik ben vooral veel aan het lezen en kleuren. Dat deed ik al veel (want ziektewet), maar het is wel leuk om te zien dat anderen dat nu ook gaan doen. De reden is natuurlijk niet leuk, maar het geeft een soort verbondenheid.

  1. Ik begrijp wat je bedoelt, ik vind het ook erg fijn om te zien dat mensen naar ‘ouderwetse’ activiteiten grijpen.
   Puzzelen en lezen vind ik zo fijn om te doen!
   Liefs,
   Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu