Marrakech shoplog!

Marrakech shoplog!

Tada! Daar is het ein-de-lijk. De Marrakech shoplog. Zoals ik al vaker op mijn blog voorbij heb laten komen shop ik dolgraag in het buitenland. Al een aantal jaren ben ik voor mijn uitzet aan het sparen, inmiddels heb ik al heel wat gespaard. Als ik op vakantie ben is het bijna een traditie om spaargeld mee te nemen, en bijzondere items aan mijn uitzet toe te voegen. In Marrakech ben ik dan ook héél goed geslaagd, onder andere in de souks, en Ensemble Artisanal. In het artikel van vandaag wil ik de items met jullie delen.

Marokkaanse schalen

Hoog op mijn wishlist stonden Marokkaanse schalen. Ik heb er niet een, maar zes meegenomen! Ik kon niet kiezen.. Ze hadden zoveel mooie kleuren en formaten. Een aantal wil ik in ons toekomstige huis aan de muur hangen, en een aantal wil ik gaan gebruiken. Ik raakte op slag verliefd op de mooie kleuren en prints.

Handgemaakte spiegels

In Marrakech is er een groot aanbod aan spiegels, van groot, tot hele kleine spiegels. Een typische Marokkaanse spiegel kon naar mijn mening niet missen. Ik kon geen keuze maken, dus ik heb er twee meegenomen. Onder andere de rode versie, die met de hand is beschilderd. Daarnaast nam ik de gouden spiegel mee met een prachtige print, en deels van leer gemaakt. Naar mijn mening een waar pareltje in je huis! Zó mooi!

Rieten producten

In de winkel waar ze allerlei rieten producten verkochten waren de prijsjes zo klein dat ik veel leuke dingen heb mee genomen. Onder andere twee rieten mandjes om bijvoorbeeld brood in te doen, een gele schaal, en rieten placemats met rode kwastjes. Op de airport van Marrakech scoorde ik nog een grote rode mand, die ik op het toilet wil zetten om wc-papier in kwijt te kunnen.

shoplog marrakech, shoplog marrakesh, marrakesh, marrakech, Marokko shoppen,

Dienblad, theepot, windlicht

Daarnaast nam ik een typisch Marokkaans dienblad mee, met een bijhorende theepot. Dit mocht niet ontbreken in mijn koffer. De theepot zou ik kunnen gebruiken, maar dat vind ik persoonlijk een beetje zonde. Ik hoop de theepot later op een mooi plekje ten toon te kunnen stellen. Ik was ook geslaagd voor een windlichtje! De verkoper liet het effect zien met een windlichtje erin, het is echt een prachtig gezicht! Lijkt mij erg leuk als accessoire in je huis.

Traditionele lamp

In mijn wishlist kwam ook een lamp naar voren. Op onze eerste dag kregen we een rondleiding van een lokale man. Via ons hotel konden we een rondleiding regelen, en dit werd ook aangeraden. In de souks is het een groot doolhof, en is het fijn om iemand mee te hebben die de omgeving kent. De lokale gids hielp mij ook om een goed bod neer te leggen.

Leren poef

In Marrakech vindt je overal leren producten. Na lang twijfelen nam ik deze poef vulling mee. Het paste net aan in mijn koffer! De details vind ik echt prachtig.

Leren kamelen & houten ezeltjes

Het leuke van Marrakech is, dat veel producten handgemaakt zijn. Als je in een winkeltje gaat kijken, laten ze met liefde zien hoe bepaalde producten worden gemaakt. Hun enthousiasme is erg aanstekelijk, en de gastvrijheid vind ik erg bijzonder. Ik scoorde twee schattige leren kamelen, en een ezel koppeltje van cederhout.

Kussenslopen

In Griekenland had ik ook diverse kussen hoezen gescoord! Ik vind dit zo’n leuke souvenir uit het buitenland. In Marokko scoorde ik ook twee kussen hoezen. Het lijkt mij erg leuk om ze later te kunnen afwisselen.

Marokkaans kleedje

Ten slotte kochten we een Marokkaans kleed. In de kleden winkel lieten ze trots allerlei kleden zien. Je kunt je voorkeur uitspreken voor een bepaalde kleur, of je laten verrassen. Je wordt verwend met een pot munt thee. Als je een kleed bij hun aanschaft, krijg je een officiële verklaring. Wij willen dit kleed later als decoratie gaan gebruiken, en aan de muur hangen.

Ik ben ontzettend blij met al mijn aankopen! Als je van winkelen houdt, is Marrakech de plek waar je je hart kunt ophalen. Ik vond het in ieder geval erg leuk om in deze prachtige stad te gaan shoppen.

Winkel jij ook graag in het buitenland?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 4 reacties

  1. Wauw, wauw, wauw. Heel erg toffe aanwinsten heb je gescoord. Ik ben zo benieuwd hoe dat er straks allemaal uit gaat zien in je toekomstige huis!

Geef een antwoord

Sluit Menu