5 leuke manieren om de keuken te decoreren!

5 leuke manieren om de keuken te decoreren!

Ik ben dol op mooie keukens en ik kan genieten van prachtige keukengerei. In ons nieuwe huis zit een prachtige keuken waar voldoende ruimte is en de basis goed is. Ik zat wel een beetje te denken, hoe kan ik nu de keuken eigen maken? Vandaag deel ik 5 tips die voor mij goed werkten!

1. Creëer een goede basis!

Voor de keuken is een goede basis erg belangrijk. In ons huis staat een moderne ruime keuken waar we erg blij mee zijn. In dit artikel wil ik jullie 5 tips geven om je keuken eigen te maken. Natuurlijk begint het met een fijne en een goede keuken die bij je past. Wij hadden het geluk dat er al een fijne keuken al in ons huis stond. Natuurlijk blijf ik wel dromen bij keukencentra’s, want je hebt zoveel mooie verschillende keukens! Ik ben gek op basic keukens met een vrolijk tintje.. Bij budgetplan heb je prachtige moderne keukens. Wie weet ooit! Voor nu blijf ik erg gelukkig met mijn eigen keuken.

Bij onze keuken heeft Mike de kastjes rechtgezet en proberen we her en der wat praktische aanpassingen te doen. Je kunt door kleine aanpassingen een groot verschil creëren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om andere greepjes op de keuken te plaatsen of de tegels te vervangen.

2. Show je prachtige servies!

Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik erg blij met de items die ik heb gespaard voor mijn uitzet. In de loop der jaren heb ik Portugees servies gespaard, maar ook allerlei leuke schalen meegenomen uit Griekenland en Marokko. Ik vind het zonde om alles in kastjes te stoppen en ik zou graag in de keuken een servieskast willen plaatsen waar items kunnen shinen. Bij mij in de keuken kan het ook door items op de aanrecht neer te zetten, geeft naar mijn mening direct een persoonlijke touch aan een moderne keuken.

3. Gebruik vrolijke tools

Als ik het woord decoreren hoor, denk ik direct aan vrolijke accessoires. Een moderne keuken leent zich naar mijn mening perfect voor vrolijke accessoires. Mijn vrolijke rode retro weegschaal staat op de aanrecht te shinen en in de hoek naast de koelkast heb ik een ’thee hoekje’ gemaakt met mijn Marokkaanse theepot. Op het moment dat ik deze items had neergezet voelde het gelijk een stukje gezelliger!

4. Geef de muur een kleur

Bij ons is de muur in de keuken wit. Ik ben dol op kleur en de keuken leent zich voor een prachtige blauwtint. Ik ben erg benieuwd hoe resultaat zal worden, maar ik ben er zeker van dat de blauwtint fantastisch gaat uitkomen. Een beetje lef tonen en out of the box denken mag!

5. Toepasselijke schilderijen

Mijn schoonmoeder heeft in de keuken een prachtig schilderij van het melkmeisje met daarop een tafereel. Het is naar mijn mening ontzettend leuk om in de keuken schilderijen of kunstwerken met eten of taferelen te laten terugkomen. In Griekenland heb ik handgeschilderde schilderijen gekocht met daarop sardientjes. Helemaal passend bij de keuken!

Op welke manier heb jij je keuken gedecoreerd?

Liefs,
Evelien


Deze post heeft een reactie

  1. Goede tips! Lekker praktisch ook. Mijn keuken is eigenlijk wat te klein om nog ‘op te leuken’, want dan verdwijnt er te veel werkruimte. Maar ik heb wel zo mijn dromen voor ooit;).

Geef een antwoord

Sluit Menu