Marrakech: Ensemble Artisanal

Marrakech: Ensemble Artisanal

Yay! Ik ben terug van mijn vierdaagse stedentrip naar Marrakech. Afgelopen maandag deelde ik al met jullie mijn wishlist. Marrakech is een waar shop paradijs, als interieur en mode liefhebber kun je je hart hier ophalen. Ik heb geshopt in de welbekende Souks, waar onderhandelen een must is. Daarnaast ontdekte ik het verborgen plekje Ensemble Artisanal. Vandaag wil ik jullie alles vertellen over deze hotspot!

Ensemble Artisanal

Ensemble Artisanal kun je vergelijken met een klein open winkelcentrum. Het is een must-visit om te verkennen wat de ‘reguliere’ prijzen zijn voor producten in Marokko. Er zijn allerlei soorten winkels, met leren tassen, tapijten, rietwerk, en prachtig aardewerk. Daarnaast kun je in dit complex allerlei ambachtslieden aan het werk zien. De moeite waard!

Rustig rondkijken

In de souks wordt je veel aangesproken, worden er allerlei prachtige dingen laten zien, en moet je je onderhandel vaardigheden inzetten om samen met de verkoper tot een goede prijs te komen. Leuk natuurlijk, maar het kost ook veel energie!
In Ensemble Artisanal kun je op je gemak rondkijken, en hanteren ze vaste prijzen. Aangezien wij voor het eerst in Marrakech kwamen vond ik dit een erg fijne plek om te winkelen. Ik had geen idee wat een redelijke prijs zou zijn voor bepaalde producten. Je kunt Ensemble Artisanal gebruiken als verkenning voor de prijsklasse van producten.

Perfecte lunchspot

In het midden van het plein kun je bijkomen van al het shoppen, en kun je genieten van een drankje, of een lekkere lunch. De bediendes zijn súper vriendelijk, en gastvrij. Daarnaast krijgen ze een nog grote glimlach op hun gezicht als je probeert een aantal woorden Arabisch te spreken. De prijzen zijn trouwens ontzettend goedkoop op dit pleintje!

5 redenen om Ensemble Artisanal te bezoeken:

  1. Super vriendelijke verkopers die met veel passie vertellen over hun producten, je rustig laten rondkijken, en uitleg geven hoe de producten worden gemaakt.
  2. Vaste prijzen, je hoeft niet druk te onderhandelen, maar je kunt rustig rondkijken, en alles op je laten inwerken. Wil je toch liever in de souks winkelen? Je kunt dan hier een goed beeld krijgen van de prijsklasse.
  3. Prachtig gebouw, en erg schoon.
  4. Je bevindt je in een oase van rust. De drukte van de stad laat je helemaal achterwegen als je dit plein binnen loopt. Daarnaast zijn er ook weinig toeristen, in ieder geval op de momenten dat wij er waren. Het is heel ontspannen winkelen!
  5. Ten slotte heb je er prachtige producten: Marokkaanse schalen, leren tassen, kleden, lampen, spiegels, rieten manden, en nog veel meer moois.

Ensemble Artisanal is een aanrader als je naar Marrakech gaat. Het is ongeveer vijf minuten lopen van het beroemde Djemaa El Fna plein in het hartje van de stad.

Avenue Mohammed VI, Marrakesh 40020, Marokko

Staat Marrakech op jouw reislijstje?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

  1. Wat is er veel kleur en wat een prachtige patronen! Je hebt vast weer veel moois aangeschaft voor in je toekomstige huis.

  2. Wat een prachtige spullen in het Ensemble Artisanal. Schitterend al die kleuren, vormen en patronen. Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gekocht hebt.

  3. Al die kleuren en patronen zien er geweldig uit samen! Je straalt trouwens, wauw! Ik vind je nieuwe kapsel je zo goed staan.

Geef een antwoord

Sluit Menu