Must-read lijstje | Deze zes boeken wil ik graag lezen!

Must-read lijstje | Deze zes boeken wil ik graag lezen!

Voor mezelf had ik een doel gesteld. In het jaar 2019 wilde ik graag minimaal 15 boeken uitlezen. Achter dit doel kan ik alvast een vinkje zetten. Dit jaar heb ik hélemaal de leesflow te pakken. Ik neem regelmatig een moment voor mezelf. Een grote kop thee, en een fijn leesboek. Zie je het al voor je? 🙂 Naast dat ik graag fictie boeken lees, verdiep ik mij ook graag in non-fictie boeken. Misschien heb jij wat minder tijd of rust om te lezen. Geen probleem. Ik heb zes boeken voor je geselecteerd, waarvan ik denk dat jij ze ook wel zou willen lezen. Bij mij nemen ze in ieder geval een plekje in op mijn must-read lijstje.

Rene kahn, Jelle hermus, effecten van alcohol op je gezondheid, steeds leuker, Deense hygge, hygge, Deense leefstijl, zelfhulp boeken, non-fictie, hoogsensitiviteit, Elaine N. Aron, elke van hoof.


1. Doe en denk als een kat – Stephane Garnier: 12,50. Het boek ‘doe en denk als een kat’ is op mijn lijf geschreven. Als kattenliefhebber mag dit boek niet missen in de boekenkast. In dit boek neemt Stephane je mee in de levenslessen die wij van katten kunnen leren. Je leert hoe je de bewonderenswaardige kattenkwaliteiten eigen kunnen maken.

2. Hoog sensitieve personen – Elaine n. Aron: €20,99. Afgelopen zomer ben ik er achter gekomen dat ik hoogsensitief ben. Mijn boekenkast heeft zich al aardig gevuld met boeken over dit onderwerp. Zo las ik eerder van Elaine n. Aron hoogsensitieve personen in de liefde. Hoog sensitieve personen biedt je inzicht in je eigen hoogsensitiviteit. Mag niet missen!

3. Eerste hulp bij Stress & Burn-out – Elke van Hoof: €15,99. Elke van Hoof heeft eenzelfde boek geschreven over hoogsensitiviteit. Dit boek is in een ander jasje gestoken, en gaat over stress & burn-out. Dit (werk)boek lijkt mij erg handig om inzicht te krijgen in je eigen stressoren.


4. Op je gezondheid? Over de effecten van alcohol – René Kahn: €15,00. Het effect van alcohol wordt steeds meer onder de loep genomen. Zo nu en dan kan ik genieten van een zomers wit biertje, of een lekker glaasje rode wijn. Echter zijn de effecten van alcohol op je gezondheid schrijnend. In dit boek neemt René Kahn (hoogleraar, en psychiater) je mee in de wereld van alcohol. Rene Kahn heeft tevens andere boeken geschreven, een aanrader! Hij heeft een erg vlotte en begrijpbare schrijfstijl.

5. Steeds leuker – Jelle Hermus: €19,99. Ik ben positief verrast door de schrijfstijl en denkwijze van Jelle Hermus! Naast dat ik graag zijn blog soChicken lees, ben ik ook zeker te porren voor zijn boeken. Vorige maand heb ik zijn tweede boek ‘leven met wind mee’ uitgelezen, en was ik positief verrast. Je wordt meegenomen met zijn fijne manier van denken, en zorgt ervoor dat het blijft kleven. Zijn eerste boek ‘Steeds leuker’ staat dan ook zeker hoog op mijn must-read lijstje.

6. Hygge, de Deense kunst van het leven – Meik Wiking: €20,99Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Meik Wiking dicht dit grotendeels toe aan hygge, de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de goede dingen die er echt toe doen, zoals qualitytime met vrienden en familie, en samen genieten van de goede dingen in het leven, zowel buitenshuis als thuis.

Mijn must-read lijstje wordt met de week groter. Lezen heb ik helemaal her ontdekt. Je hebt er geen tijd voor, je moet er tijd voor maken. Een boek erbij pakken zorgt voor mij om je aandacht te verzetten, en met een ontspannen geest je dag af te sluiten.

Welk boek staat op jouw must-read lijstje? 
Liefs, 
Evelien
*Er zijn affiliatie links verwerkt in dit artikel. 

Deze post heeft 7 reacties

  1. Heerlijk dat je het lezen weer helemaal hebt ontdekt. Mijn doel was 52 boeken dit jaar. Misschien heb ik dat al wel gehaald;). Het boek Hoogsensitieve Personen heb ik ook. Ik vond het best interessant.

  2. Wat een leuk lijstje met boeken en heerlijk dat je weer meer aan het lezen bent! Veel van de boeken zijn ook wel echt mijn ding. Hygge is zeker een aanrader, al helemaal in de herfst. Het boek over katten heb ik nog in mijn kast staan en moet ik snel eens gaan lezen.

  3. Klinkt als een fijn lijstje. Mij maak je alleen toch blijer met een goede thriller, haha. Alhoewel dit wel boeken zijn waar je denk ik veel uit kan halen en veel inzichten uit kan opdoen.

  4. Ik heb Hygge en Lykke laatst gelezen, hele mooi boeken die zeker de moeite waard zijn!

  5. Ik heb mijn lijstje al lang niet meer bijgewerkt. Ben wel van plan om binnenkort weer een nieuw boek bij de bieb te huren, dus ik ga een aantal van deze boeken onthouden. Ik vind non-fictie het leukst om te te lezen, want ik vind het leuk om iets nieuws te leren, maar ik merk wel dat ik naast het full time werken en bloggen niet altijd zin heb in non-fictie, daarom wilde ik juist weer eens fictie gaan lezen om te kijken of dat beter lukt 😉

  6. Dat zien er fijne boeken uit! Ik ga maar niet aan dat alcoholboek beginnen want ik drink zelf niet en ik wil ook niet diegene zijn die iedereen met het vingertje gaat wijzen, haha :p Steeds leuker en Hygge heb ik hier ook in de kast staan. In allebei al eens begonnen maar nog niet helemaal uitgelezen.

  7. Wat een fijn lijstje! Het boek over hoog sensitieve personen lijkt me heel interessant. Dit jaar heb ik ook helemaal de leesflow te pakken, ik vind het heerlijk 😀

Geef een antwoord

Sluit Menu