5 activiteiten om te onthaasten!

5 activiteiten om te onthaasten!

We bevinden ons nu in een ontzettend hectische tijd, we moeten roeien met de riemen die we hebben. Veel mensen werken nu thuis, het kan dan best lastig zijn om je werk los te laten of pauzes te nemen, in ieder geval dat werkt bij mij zo. Even je aandacht verzetten en de tijd nemen om een activiteit te ondernemen en te onthaasten kan helpen om een moment voor jezelf te hebben. Vandaag deel ik mijn vijf favoriete activiteiten om te onthaasten.

  1. Videobellen met vrienden. Een uurtje geleden ging ik videobellen met mijn lieve vriendinnetje Eline, we zouden vanavond een hapje eten (stond al een langere tijd gepland!) en helaas kon dit door de omstandigheden niet doorgaan. We besloten om te gaan videobellen. Ik vind videobellen een hele fijne manier om toch in contact te komen met vrienden of familie. Het gaf mij afleiding en het contact liet mij weer even hard lachen. Super fijne manier in deze tijd om de aandacht te verzetten en te kunnen onthaasten.
  2. Vogels spotten in de natuur. Afgelopen zaterdag maakte Mike en ik een wandeling door het Goudse Hout met een vogelboekje in de hand. We gingen vogels spotten! Het is ontzettend leuk om vogels te zien en te bewonderen en te weten hoe ze heten. Ik merk nu ik er mijn aandacht op vestig veel meer vogels spot. Het is voor mij de perfecte manier om te onthaasten.
  3. Fotograferen! Ik ben dol op fotograferen, en mijn geliefde Canon 750D en ik zijn beste vriendjes. Nu we veel binnen moeten blijven kun je ook samen met je camera op stap binnenshuis, maar natuurlijk is de natuur ingaan ook geen probleem zolang je maar gepaste afstand houdt. Tegenwoordig kun je ook onwijs goed fotograferen met je telefoon. Ik heb een iPhone7 en daar zit niet de fijnste camera op. Een geschikte telefoon om te fotograferen is de Samsung Galaxy S20. De Samsung Galaxy S20 is redelijk goedkoop betreft een abonnement. Je kunt de Samsung Galaxy S20 bestellen en een gunstig abonnement afsluiten. Ik zou de telefoon overwegen omdat het een 64MP high resolution camera heeft. Nu zul je misschien denken, wat betekent dit? Geen zorgen, ik zal een uitleg geven. Een 64MP camera zorgt voor een scherpere resolutie waardoor je prachtige foto’s kunt maken. Daarnaast kun je tot 30x inzoomen terwijl de foto nog steeds scherp blijft! Het lijkt mij een erg fijne telefoon in gebruik en de goede camera die erop zit is voor mij een belangrijke must aangezien fotograferen voor mij de manier is om te onthaasten. Zo kun je gemakkelijk een prachtig natuurlandschap fotograferen als je onderweg bent naar je werk.. 🙂
  4. Lezen. Het is voor mij de manier om mijn aandacht te verzetten en in het moment te zijn. Voor mij is lezen de perfecte manier om te onthaasten. Ik lees nu het boek ‘Op je lijf geschreven’ van Mayra Louise. Een prachtig en inspirerend boek over body positivity waarin eigen ervaringen en bruikbare tips naar voren komen.
  5. Puzzelen. Op dit moment ben ik helemaal in de puzzel mood. Veel van jullie stelden vragen over de puzzels die ik maak, ze zijn geïllustreerd door Michael Storrings. Hij heeft fantastische puzzels van New York, Parijs, Londen, Havana et cetera. Een aantal had ik besteld via bol.com, maar het kan ook via Ebay! Ik ben dol op zijn illustraties. Ze maken mij helemaal blij.

Wat is voor jullie een fijne manier om te onthaasten?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Je zou zeggen dat deze tijd je automatisch laat onthaasten, maar dat is helemaal niet zo (vind ik) door de constante stroom aan nieuws e.d. Kleuren, lezen en wandelen zijn voor mij de beste manieren om te onthaasten.

Geef een antwoord

Sluit Menu