Aandacht voor de wereld | 4 simpele dingen waarmee ik mijn steentje bijdraag!

Aandacht voor de wereld | 4 simpele dingen waarmee ik mijn steentje bijdraag!

Afgelopen weekend had ik een inspirerend gesprek met mijn schoonouders over de wereld, en de vervuilingen die er plaats vinden. Ze vertelde allerlei inspirerende verhalen waardoor ik tot het idee van dit artikel kwam. Ik was er al bewust met het milieu bezig, zo nam ik mijn eigen canvas tas mee als ik boodschappen ging doen, gebruik ik mijn duurzame dopper fles als ik naar werk ga, en probeerde ik zoveel mogelijk mijn afval te scheiden. Vandaag deel ik vier simpele dingen met aandacht voor de wereld, waarmee ik mijn steentje bijdraag! Lees je mee?

1. Neem je eigen canvas tas mee
Het is een simpele actie om te ondernemen, maar oh zo gemakkelijk! Neem je eigen canvas tas standaard mee in je tas. Zo hoef je niet meer de plastic tasjes aan te nemen, die daarna thuis ook weer op de grote hoop belanden. En een vrolijke canvas tas, is toch ook nog eens veel leuker dan een lelijke plastic tas? Win-win, het ziet er leuk uit, en verminderd het plastic gebruik.

2. Keep Leaf boterhammen zakjes
Deze vrolijke en duurzame boterhammen zakjes van Keep Leaf trokken direct mijn aandacht toen ik ze in het tijdschrift van de WNF zag staan. De boterhamzakjes zijn gemaakt van katoen, en zijn naast dat ze leuk zijn ook erg praktisch. Je kunt kiezen tussen diverse schattige patronen. De zakjes zijn erg licht, en zijn ideaal voor onderweg, op school, of voor op het werk.

Ze bieden een duurzaam alternatief voor wegwerpbare plastic verpakkingen. Mooi en ecologisch tegelijkertijd. De zakjes sluiten eenvoudig met klittenband, en hebben een waterafstotende nylon binnenkant. Je kunt ze makkelijk wassen met de hand, in de wasmachine, of in de vaatwasmachine.
Je kunt ze hier bestellen.

3. Shop regelmatig bij de kringloop
De kringloop is mijn beste vriend. De winkel waar je géweldige tweedehands vondsten kunt doen. Je kunt er diverse kledingstukken vinden, maar ook mooie parels voor in je interieur. Naast de kringloopwinkel, is de rommelmarkt ook de place to be. Ik hoop met koningsdag wat leuke vrijmarkten te kunnen bezoeken! Door tweedehands de shoppen ben je ook bewust bezig met het milieu, waarom nieuw shoppen, als er ook diverse items tweedehands te verkrijgen zijn?
Regelmatig deel ik in de rubriek ‘vintage shopping’ mijn tweedehands aankopen! Je kunt de rubriek hier vinden.

4. Doe mee met de Beach CleanUp Tour!
Mijn schoonouders vertelde dat ze vorig jaar hadden deel hadden genomen met de Beach CleanUp tour van stichting de Noordzee. Je gaat met een grote groep vrijwilligers een dag bij een willekeurige plaats bij de kust, de kustlijn schoonruimen. Hoe tof is het om met een grote groep vrijwilligers dit te doen! Je kunt genieten van de kust, (hopelijk) het zonnige weer, en tevens het voldane gevoel wat je ervan krijgt.
Dit jaar is het in het begin van de maand Augustus, van Texel tot aan Zeeland. Je kunt je hier inschrijven. Het is een gratis activiteit!

Hoe draag jij je steentje aan de wereld bij? Laat je tips zeker weten in een reactie hieronder!
Liefs,
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een mooi artikel en wat prachtig dat je op deze manieren iets bijdraagt aan een mooie en duurzame wereld! Ik heb toevallig ook een artikel klaarstaan met waardevolle, duurzame stappen. Net als jij ben ik gek op kringloopshoppen en toevallig staan wasbare boterhamzakjes (of anders in ieder geval een broodtrommel) aanschaffen ook op mijn lijstje. Het zijn maar kleine dingen, maar je kunt er wel een groot verschil mee maken.

  2. Wat een mooi artikel. Ik sleep zelf ook altijd mijn eigen (canvas) tas mee en ga geregeld naar de kringloop. Niet alleen omdat je hier ontzettend toffe dingen vind, maar ook omdat het net wat beter is voor de wereld. En ook gebruik ik dierproefvrije make-up omdat dit iets is wat ik zelf ook onwijs belangrijk vind.

  3. Die katoenen boterhamzakjes was ik altijd wat huiverig voor, maar als ze goed schoon te houden zijn, vind ik dat zeker een goed alternatief voor de broodtrommel. En eh…ik moet zeggen dat ik mezelf nog regelmatig om een plastic tasje hoor vragen. Ik praat dat dan weer goed door mezelf te vertellen dat ik diezelfde plastic tasjes vervolgens als vuilniszak voor m'n plastic gebruik.

Geef een antwoord

Sluit Menu