Mijn favoriete shop adressen in Londen!

Mijn favoriete shop adressen in Londen!

Londen is een fascinerende stad. Het lijkt net alsof je in de Efteling loopt (rare vergelijking hé!). De prachtige gebouwen, de kleur rood die je op elke hoek van de straat tegenkomt, en de pittoreske pubs en winkels. Ik hou ervan! Londen behoort tot een van mijn favoriete shop steden. Je hebt in Londen prachtige winkelgebieden. Bezoek jij binnenkort Londen? Neem dan dit lijstje mee, want deze winkel gebieden & shops kun je niét missen! Lees je mee?

1. Covent Garden 

Covent Garden is de plek waar je géweldig kunt winkelen. Een stedentrip naar Londen is niet compleet zonder een bezoekje aan Covent Garden. In het centrum van de wijk bevindt zich de Covent Garden market. Deze markt is ontstaan rond het jaar 1650 en bestond aanvankelijk uit een verzameling van kleine stalletjes op het plein. In 1830 werden de overdekte marktplaatsen gebouwd die nu nog in gebruik zijn. In de wijk Covent Garden bevindt zich het Transport museum, naast het museum hebben ze een souvenir winkel waar je alles kunt kopen wat te maken heeft met het transport in Londen.

Naast de markt in Covent garden hebben ze ook allerlei winkelstraten met leuke shops. De foto bovenaan dit artikel is ook gemaakt in Covent Garden, ze hebben allerlei gekleurde winkels. De sfeer die in deze fijne wijk heerst is erg bijzonder. Daarnaast staat Covent Garden ook bekend om de straatmuzikanten, en de circus artiesten. Fascinerend om dit allemaal te zien. Eigenlijk is Covent Garden een openlucht theater. Prachtig!

2. Piccadilly Circus

Als je aan mij vraagt, wat is je favoriete plekje in Londen, zou ik direct Piccadilly Circus benoemen. Een van de drukste plekken in Londen, echter vind ik de sfeer hier met alle rode bussen, de reclame borden, en de mooie gebouwen bewondering waardig. Mijn moeder en ik hebben hier natuurlijk allerlei leuke shops bekeken. Ook bevindt zich hier de grootste speelgoedwinkel genaamd Hamleys. Helaas hebben mijn moeder en ik deze winkel niet bezocht, dit in verband met tijdsnood. Je wilt zoveel mogelijk zien, alleen is dit niet te doen in vier dagen. Ik onthoud Hamleys zeker voor de volgende keer. De uitstraling, en de vormen van prentenboeken, en speelgoed vind ik erg bijzonder in Londen. Zelfs als volwassenen kun je ongegeneerd dit bewonderen.

3. Disney Store

Als Disney liefhebber kan natuurlijk een bezoekje aan de Disney Store gevestigd op Oxford Street niet ontbreken. Mijn moeder en ik keken onze ogen uit. In de Disney Store hebben ze veel aandacht besteed aan de styling, en de beleving in de winkel. Ze hadden nu vooral de styling gericht op Toy Story, love it! Ik ben dol op Winnie the Pooh, helaas hadden ze daar weinig items van. Echter zag ik wel een erg schattig rompertje met Mickey Mouse, en de beroemde Londen bussen erop. Ik had hem bijna meegenomen. Ik heb hem toch maar laten hangen 😉 Ook als je kleintjes thuis hebt is het erg leuk om hier te winkelen.

4. Cath Kidston 

Dit merk roept mijn naam: Evelien! Cath Kidston is een merk wat houdt van mooie pasteltinten, prachtige prints, en ook nog met de kenmerken van Londen erin verwerkt. De winkel bevond zich nabij Covent Garden, maar ook bij Piccadilly Circus. Ze hadden een geweldige sale, zo heb ik hier twee tassen, portemonnee, sleutelhanger, en een mok met de highlights van Londen erop gescoord. Je kunt mijn aankopen bewonderen in de Londen shoplog! Het is vorige week online gekomen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Cath Kidston? Je kunt tevens online shoppen.

5. Waterstones 

Ben je een boeken liefhebber? Bezoek dan zeker Waterstones. De boekhandel bevindt zich op diverse plaatsen, mijn favoriet was nabij Piccadilly Circus. Je kunt hier een kopje thee drinken, souvenirs bewonderen, en natuurlijk boeken aanschaffen. De sfeer in de winkel vond ik erg bijzonder, naast dat ze práchtige boeken verkopen, hebben ze ook een groot aanbod aan ansichtkaarten, puzzels, kleine hebbedingetjes, en geweldige souvenirs en aandenkens aan Londen. Een must visit als je het mij vraagt!

6. Radley London 

En ten slotte Radley London. Mijn hart kan een sprongetje maken als ik mooie tassen in de etalage zie hangen, en mijn hart maakt nog een groter sprongetje als er in het groot SALE bij staat. Hoera! Ik heb bij Radley London deze geweldige rugzak, en sleutelhanger met hoge korting kunnen aanschaffen. Radley London wordt gekenmerkt door een hondje, zo hebben ze portemonnees, en tassen waarin deze hond is verwerkt. I love it! Net zoals het hangertje aan mijn rugzak.

Londen is een geweldige stad, het heeft mijn hart veroverd. Ik zou dolgraag terug willen in de kerst periode. Lijkt mij heel bijzonder om in deze fijne periode te kunnen genieten van deze stad, en rond te paraderen terwijl alle kerst lampjes branden. Als je naar Londen gaat, bezoek dan zeker een van deze winkels! Slagen gegarandeerd. 🙂

Ben jij weleens in Londen geweest, en wat vond je van deze stad? <3
Liefs, 
Evelien 

Deze post heeft 5 reacties

  1. Wat een leuk artikel dit! Ik krijg er spontaan zin van om weer eens naar Londen te gaan. Vooral Cath Kidston klinkt ook wel echt als een winkel voor mij. Covent Garden is inderdaad ook echt een leuke plek. Het ziet er daar alleen al zo schattig uit met alle winkeltjes bij elkaar.

  2. De eerste keer dat ik in Londen kwam was ik echt meteen verliefd op de stad! Het heeft echt wat en je hebt er inderdaad zo veel leuke buurtjes. Ik ben zelf niet zo'n shopper tijdens een vakantie, maar ook als je niet gaat winkelen zijn de buurten die jij tips echt een aanrader wat mij betreft. 🙂

  3. Wij waren in maart een paar dagen in Londen! Het was mijn eerste keer en ik vond het zó leuk! ♥ Net zoals Sanne ben ik ook niet echt een shopper op vakantie, al bezoek ik wel steeds de winkels / ketens die we hier niet hebben – met een heuse wishlist op zak, haha.

  4. Volgens mij zou ik gek worden van de drukte in Londen. Maar ja, ik vind rood wel heel gaaf en je foto's heel mooi, dus ik denk dat ik maar gewoon van jouw foto's geniet voor een Londengevoel. Is voor mij vast de beste manier;).

Geef een antwoord

Sluit Menu