4 redenen waarom je het schiereiland Chalkidiki moet bezoeken!

4 redenen waarom je het schiereiland Chalkidiki moet bezoeken!

Ik ben dol op Griekenland, op dit moment is het mijn meest favoriete vakantieland. Als ik aan Griekenland denk, denk ik aan badplaatsjes, snorkelen, genieten van lekkere ouzo, en de prachtige stranden. Mijn vakantie zit er helaas alweer op, maar ik heb erg genoten in het mooie schiereiland Chalkidiki! Dit prachtige eiland hebben we voor de tweede keer bezocht, en het heeft ons hart veroverd. Vandaag deel ik met jullie vier redenen waarom je het schiereiland Chalkidiki moet bezoeken. Lees je mee?

1. Snorkelen

Snorkelen vind ik fantastisch! Het is zó bijzonder om het onder water leven te bewonderen, en te mogen bekijken. Vissen die om je heen zwemmen, prachtige waterplanten die je kunt bezichtigen, zee-egels die je kunt zien (en voor moet oppassen!), en alle schelpjes en krabbetjes natuurlijk. Op het schiereiland Chalkidiki kun je perfect snorkelen. Het water is helder, en de stranden zijn erg rustig.

2. Het nieuwe Ibiza

Chalkidiki noem ik ook wel het nieuwe Ibiza! Het is voor mij echt de plek geworden waar je kunt ontspannen, winkelen, en kunt genieten van het prachtige weer. Echter is het op Chalkidiki niet zo duur als op Ibiza, en is het een stuk rustiger. Een plek waar je echt kunt bijladen.

3. ‘Onbekend’ paradijs

Als je verteld dat je naar Chalkidiki op vakantie gaat, zit iedereen je gapend aan te kijken. Het eiland is niet toeristisch, en het leeft nog helemaal niet onder de Nederlanders. Je hebt vooral veel Engelsen op dit eiland, bij hun is Chalkidiki ‘wat’ bekender. Je bent dus echt tussen de lokale Grieken, en her en der een Engelsman. Ik vind het héérlijk om tijdens het eten het Griekse gebrabbel te horen. Daardoor is het gehele eiland ook erg rustig, en loop je niet over de hoofden heen.

4. Géweldige dorpjes

Als je van plan bent om Chalkidiki te bezoeken, adviseer ik je om zo dicht mogelijk bij het plaatsje Afytos te verblijven. Ik ben dol op kleine, pittoreske dorpjes waar je goed kunt winkelen. In Afytos is dit het geval, en kun je je hart ophalen. Ze hebben allerlei leuke winkels op het gebied van interieur, voeding, en mode. Veel producten zijn handgemaakt, en zijn voor leuke prijzen te verkrijgen. Daarnaast is het plaatsje Afytos versierd met allerlei kunstzinnige invloeden, zo zijn onder andere olijfvaten beschilderd.

–> 4X must visits in Afytos 

Daarnaast schijnt ‘de tweede vinger’ van het schiereiland genaamd Sithonia ook prachtig te zijn. Deze tip kregen wij van lokale Grieken. Chalkidiki blijkt ook in trek te zijn door de Grieken zelf, ze gaan hier graag op vakantie. Volkomen begrijpelijk! Als je graag wilt doortrekken, en een auto wilt huren is Chalkidiki ook een perfecte match. Je zou zo de ‘vingers’ kunnen bezoeken, en de highlights kunnen bewonderen.

Er komt snel een shoplog online van mijn geshopte items! Ik heb zoveel leuke dingen gekocht voor mijn uitzet. Afytos is echt een shop paradijs. <3

 Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Mijn favoriete bestemming bevindt zich op een rustige plaats, waar je inderdaad niet over de hoofden van andere vakantiegangers loopt. Het land maakt dan niet heel veel uit (Nederland is stiekem ook één van mijn favoriete vakantielanden). Als er maar rust is. Ik snap dus wel dat je hier liever was dan op Ibiza.

Geef een antwoord

Sluit Menu