5 steden die ik dolgraag zou willen bezoeken!

5 steden die ik dolgraag zou willen bezoeken!

Reizen vind ik altijd erg bijzonder. Je ontdekt nieuwe landen, culturen, en gewoontes. Afgelopen jaar heb ik als een luxe paard diverse tripjes gemaakt, en in de zomervakantie vertoeft in het schitterende Chalkidiki. Daarnaast heb ik een tripje gemaakt naar Berlijn, Londen, en Amsterdam. Nieuwe plekken ontdekken, en rond te wandelen om al het moois te bewonderen maak je mij erg blij mee. Mijn must-see lijstje groeit met de dag! Vandaag wil ik met jullie vijf steden delen die ik graag zou willen bezoeken. Lees je mee?

Een kleine traditie van mij is dat ik een reisboekje aanschaf als ik naar een bestemming ga. Ik ben dol op boeken, en ik vind het belangrijk om mij in te lezen voordat ik naar een bestemming toe ga. Daarnaast droom ik al weg bij een boekenkast waar allerlei boeken tentoongesteld staan, en je kunt bewonderen welke plekken je op de wereld hebt gezien. Het geeft een persoonlijke touch in je interieur.

Ben je al nieuwsgierig geworden welke bestemmingen op mijn must-visit lijstje staan? Kijk dan zeker mee!

1. Marokko | Marrakesh 

Op nummer één staat de Marokkaanse hoofdstad Marrakesh. Marokko lijkt mij een heel bijzonder land, als ik de stad Marrakesh zou gaan bezoeken zou ik het graag willen combineren met een -mini- rondreis door Marokko heen, en natuurlijk de Sahara bewonderen. Tevens zou ik mijn hart als interieur liefhebber kunnen ophalen in deze mooie stad. Ik zou zeker souvenirs willen shoppen voor mijn uitzet/toekomstige huis. Hoe bijzonder is het als je allerlei mooie spullen hebt uit diverse landen. Prachtig!

2. Polen | Krakau

De geschiedenis heb ik altijd erg interessant, en indrukwekkend gevonden. Mijn vriend verdiept zich graag in de tweede wereld oorlog. We zouden graag een trip willen maken naar Krakau, de stad willen bewonderen, maar daarnaast ook diverse museums bezoeken. Tevens zouden we een bezoek willen brengen aan het concentratie kamp, het lijkt mij onwijs confronterend en heftig om te zien. Ik kreeg al tranen in mijn ogen bij een fototentoonstelling van de oorlog in Berlijn. Echter vind ik het wel belangrijk om te beseffen wat er in het verleden is gebeurd, en de geschiedenis niet te vergeten.

3. Zuid-Afrika | Kaapstad 

Afrika is een land wat op nummer één van mijn bucketlist staat. Ik zou dolgraag een reis willen maken naar Zuid-Afrika en hier de natuur, de dieren, en de cultuur te leren kennen. Regelmatig struin ik reiswebsites af om research te doen naar dit mooie land. Ik merk dat ik daar zo blij van word! Het lijkt mij erg bijzonder om naast de prachtige dieren, ook de cultuur in Afrika te leren kennen. Zo zou ik dolgraag naar Kaapstad willen. Natuurlijk om de Kirstenbosch Botanical Gardens te bezoeken, de pinguïns bezoeken op Boulder Beach, walvissen spotten bij Hermanus, en een wandeling maken door het kleurrijke paradijs bo-kaap. Toch zou ik ook nog in een kooi haaien willen spotten, als ik de adrenaline aankan die door mijn lichaam stroomt. 😉 Heb jij een reis gemaakt naar Zuid-Afrika?

4. Rusland | Moskou

Moskou lijkt me een hele bijzondere stad, en ik zou er graag een paar dagen willen verblijven. De gekleurde huizen, met mooie torens, het geeft mij een beetje een sprookjesachtig -Efteling- gevoel. Het liefst zou ik het in de winter willen bezoeken, zorgt helemaal voor de magische uitstraling!5. Italië | Alberobello 

Ten slotte mag er een stad in Italië niet ontbreken. Ik ben dol op Italië, de prachtige landschappen, het heerlijke eten, en de bijzondere taal die natuurlijk niet verkeerd is om aan te horen. 🙂 In de streek Puglia bevind zich het stadje Alberobello. In deze stad bevinden zich wit gekalkte huisjes, grijze daken, en de sprookjesachtige tekens. De tekens verwijzen naar Trulli, dit is het geen wat Alberobello zo bijzonder maakt. Alberobello is met meer dan 1000 Trulli de ware Trulli hoofdstad. Het heeft zelfs een plek veroverd op de werelderfgoedlijst! Ook erg leuk om Alberobello te combineren met een road-trip door Italië heen.

Er zijn nog zoveel bijzondere steden die er nog bij zouden kunnen zoals Rome, Barcelona, en Havana. Echter zijn dit een aantal steden die ik dolgraag zou willen bezoeken, en zijn te combineren met een rondreis of een road-trip. Je hebt zoveel prachtige plekjes op de wereld!

Welke stad zou jij willen bezoeken? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 8 reacties

 1. Krakau is inderdaad een aanrader! Ik heb er in 2015 een tijdje gewoond, en ben er een paar keer op vakantie geweest. Heel veel geschiedenis en mooie gebouwen verzameld op één plek. Op mijn eigen lijstje staat Marrakesh trouwens ook heel hoog, net als Sint Petersburg (ipv Moskou), Barcelona, enzovoorts, enzovoorts. 😉

 2. Berlijn staat bij mij hoog op de lijst, maar ook in Nederland is er nog zat te zien. Ik ben bijvoorbeeld nooit in Leeuwarden geweest en ik weet niet precies waarom, maar die stad trekt.
  Je hebt trouwens helemaal gelijk met interieurshoppen op vakantiebestemmingen. Het maakt je interieur heerlijk uniek en hoe fijn is dat!

 3. Ik sluit me volledig bij je aan. Dit lijken me stuk voor stuk mooie plekken om naartoe te gaan. Alhoewel bij mij Dublin ook heel hoog staat, maar die kan ik over een tijdje van mijn lijstje afstrepen. Ik weet niet zo goed waarom, maar Dublin lijkt me zo'n mooie stad en ik hou echt van de Ierse cultuur.

 4. Leuke bestemmingen! Alberobello kende ik eigenlijk nog niet, maar de Puglia streek lijkt mij ook fantastisch mooi! Ik heb de afgelopen jaren ook flink wat stedentrips, maar toch blijven er flink wat op mijn lijstje staan. NYC komt gelukkig bijna uit, maar ook ben ik heel benieuwd naar Kopenhagen, Oslo, Budapest en Sofia!

 5. Ohh, Moskou lijkt mij ook geweldig, al heeft die bestemming momenteel geen prioriteit. Ik wil graag meer van Scandinavië zien: Oslo, Kopenhagen, Helsinki, Reykjavik … Dat soort (grote) steden.

 6. Ik ben nog nooit in Parijs geweest. Daar zou ik nog graag naar toe willen. Ook Keulen lijkt me erg tof. Beiden best dicht bij huis eigenlijk.

 7. Ik heb ook nog 1.000 steden op mijn wishlist staan! Leuk dat je Alberobello op je lijstje hebt gezet, want die stad kende ik nog niet eens. Marrakesh staat bij mij ook hoog op de lijst en dan inderdaad het liefst in combi met nog meer van het land zien.

 8. Wauw, mooi lijstje. Eigenlijk ook een lijstje die je niet zo vaak ziet. Vaak noemen mensen de grote bekende steden zoals New York op. Deze steden zie ik niet vaak langs komen in ieder geval.

  Ik wil zelf graag naar Sidney en Manchester

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

Geef een antwoord

Sluit Menu