Mijn nieuwste aanwinst: de canon 50 mm lens!

Mijn nieuwste aanwinst: de canon 50 mm lens!

Yes! Afgelopen week kwam er een van de leukste pakketjes ooit binnen. Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt, en een 50 mm lens aanschaft. Ik hoorde er zoveel positieve verhalen over, en ik wilde al een langere tijd een extra lens aan mijn camera collectie toevoegen. Het was een zonnige dag, dus ik besloot gelijk allerlei kiekjes te maken! Ik wil graag met jullie de foto’s, en mijn eerste ervaring met de lens delen. Een ding kan ik in ieder geval verklappen: ik ben laaiend enthousiast!

Het was een zonnige dag, en ik at samen met mijn ouders in de tuin. De tuin wordt met de week gezelliger, er staat een mooie lounge, maar we hebben ook meer gekleurde potten met daarin allemaal bloemen. In alle kleuren, ik word er zó vrolijk van! Tevens wilde ik mijn katjes fotograferen, Cato bleef rustig zitten, alleen vond Fien het wat minder leuk en schoot direct weg. Ik wil jullie graag mijn eerste foto’s laten zien!

Over de 50 mm lens 

De 50 mm lens heb ik aangeschaft via bol.com voor 124,89. Het is een prime lens, en dit houdt in dat je niet in en uit kunt zoomen. De lens is vooral geschikt voor portret- en product fotografie. Ik heb voor de 50 mm lens gekozen omdat je een groot diafragma kunt instellen. Hierdoor creëer je een wazige achtergrond.

Mijn eerste ervaring

Ik ben op verkenning geweest in de tuin. Het fotograferen met de 50 mm lens gaat erg soepel, het stelt makkelijk scherp, en je krijgt gemakkelijk een wazige achtergrond. Met mijn camera (Canon 750D) kun je gemakkelijk de focus zelfstandig instellen. Zo heb ik een aantal portret foto’s gemaakt (ging verrassend goed), foto’s van de natuur, maar ook van Cato. De resultaten kun je in dit artikel bewonderen.

Ik ben echt ontzettend blij met mijn nieuwe 50 mm lens. Afgelopen weekend ben ik wezen fotograferen in Breda. Breda is ook zo fotogeniek! Natuurlijk gaat de lens ook mee op mijn vakantie naar Chalkidiki (Griekenland), en Londen. Ik kan niet wachten om met deze prachtige lens allerlei foto’s te gaan maken!

Heb jij de 50 mm lens al in je bezit? Zo ja, wat vind je van de lens? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

  1. Ja, de 50mm-lens is echt geweldig! Ik maak bijna al mijn foto's ermee en ben echt groot fan. Zeker weten dat je van deze aankoop geen spijt gaat krijgen 🙂 Heel veel fotografeerplezier! Wat een prachtige foto's heb je al gemaakt!

  2. Yess ik heb zelf ook een 50mm lens en ben er dol op. Door t hoge diafragma heb je zoveel mogelijkheden en de scherpte diepte die je ermee krijgt is gewoon zo mooi. Veel plezier er in ieder geval mee!

  3. Wat een práchtige foto's! Ik kijk uit naar de volgende foto's.

  4. Ik heb pas mijn eerste spiegelreflex gekocht. De Nikon D3500. Heb nu nog alleen een 18-55 mm lens. Ik ben nog aan het twijfelen over wat de volgende lens gaat worden. 50 mm of 70-200 mm.

Geef een antwoord

Sluit Menu