Body talk | 4X dingen waar ik blij mee ben!

Body talk | 4X dingen waar ik blij mee ben!

Geef jij jezelf regelmatig een compliment? Of durven jullie aan te geven tevreden te zijn over een bepaald deel van je lichaam, of een mooie eigenschap? Vaak vinden mensen dit lastig om te doen, of vinden ze het zelfs een beetje gênant om tevreden te zijn over iets van jezelf. Niet nodig! Vandaag deel ik vier dingen waar ik blij mee ben! En geef ik je drie tips om dit te kunnen aanwakkeren. Lees je mee? 

Tevreden zijn met jezelf, en van jezelf houden is de basis voor een gelukkig en positief leven. Ik wil jullie een aantal kleine tips geven om bewust hiervan te worden, en van jezelf te houden:

  • Leer positief te denken, door positief over jezelf, en anderen te denken, wek je positiviteit op. En gaat dit meer doorschemeren in je eigen gedachtegang. Probeer regelmatig jezelf een compliment te geven, en dit ook oprecht te nemen. Het kan zijn dat je een mooie promotie hebt gemaakt, maar ook bijvoorbeeld dat een jurkje je geweldig staat.
  • Erken je eigen inspanning, regelmatig focussen we ons op de resultaten. We lijken hierbij de weg naar het resultaat toe te vergeten. Het is belangrijk om de weg, en tegelijkertijd de inspanning te erkennen, focus je niet altijd op het resultaat, maar bekijk de weg die je ernaar toe hebt gelegd. 
  • Zorg goed voor je lichaam, doe dingen wat je je goed laat voelen. Een heerlijke work-out, wandeling maken met de hond, of ga een dagje naar de spa! Door je lichaam goed te behandelen, voel je je geestelijk ook beter. Een wandeling maken werkt zo rustgevend, en geeft je energie een boost. 
Nu wil ik graag een overzicht maken met dingen van mezelf, waar ik tevreden over ben. 🙂 Het is bedoeld om tevredenheid aan te wakkeren, en te durven zeggen dat je tevreden bent over bepaalde dingen van jezelf. 
1. Mijn gezicht
Als mensen vragen waar ik tevreden over ben, benoem ik vrijwel altijd direct mijn gezicht. Ik ben blij met mijn blauwe ogen, en mijn ‘bolle’ wangen. Vaak krijg ik te horen dat ik een schattig gezicht heb, en daar ben ik stiekem best wel blij mee. Mijn wangen worden altijd best bol als ik lach, vroeger vond ik dit niet heel erg leuk, maar nu kan ik het waarderen. Het hoort bij mijn uitstraling, en mijn gezicht! Grappig hé? Dat je gedachten met de loop der jaren kunnen veranderen. 

2. Positieve en enthousiaste houding
Als ik kijk naar mijn innerlijk ben ik ontzettend blij met mijn positieve kijk op het leven. Ik probeer alles met een positieve kijk te bekijken, en blijf positief in het leven staan. Natuurlijk kijk ik ook wel eens met een negatieve bril naar een situatie, maar ik probeer dat daarna met een positieve draai te bekijken. Daarnaast ben ik blij met mijn oprechte en enthousiaste houding! 

3. ‘Lak’ aan anderen 
Waar ik ook ontzettend blij mee ben ik dat ik weinig aantrek van anderen hun mening. Ik durf mezelf te zijn, aan te trekken wat ik wil, tevreden te zijn over mijn eigen lichaam, en weinig te doen met anderen hun mening. Dit had ik vroeger ook al in mij, ik droeg alle kleuren van de regenboog, en kreeg meningen van anderen. Echter werd ik niet van mijn voetstuk gebracht, en bleef ik aantrekken wat ik zelf wilde. Ik ben best trots dat ik dat als dertienjarige deed. 🙂 
4. Boobs, boobs, boobs 
Ten slotte ben ik erg tevreden met mijn boobs! Ze zijn in mooie verhouding, ik voel mij er ontzettend vrouwelijk door. Dat mag ook best eens gezegd worden! 
Als je kijkt naar jezelf, waar ben jij tevreden over? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een prachtig artikel! En dit zijn absoluut dingen waar je heel blij mee mag zijn. Je hebt een heel mooi gezicht en ik ben stiekem een beetje jaloers op je mooie (volgens mij best wel dikke) haar 🙂

  2. Leuk lijstje! Vind het ook leuk dat je dingen over je uiterlijk én innerlijk hebt meegenomen 🙂 Goed om eens positief naar jezelf te kijken.

Geef een antwoord

Sluit Menu