Body positive | 14 praktische tips om met een positieve bril naar je lichaam te kijken

Body positive | 14 praktische tips om met een positieve bril naar je lichaam te kijken

Vandaag deel ik met jullie veertien tips om met een neutrale/positieve bril naar je lichaam te kijken. Het zijn wat mij betreft fijne tips om te gaan oefenen met een andere kijk op jezelf en je lichaam. Oefenen en proberen is de key. Lees je mee?

Bij het lezen van tips kun je snel denken; dat is makkelijk gezegd. Het is ook makkelijk te zeggen, een nieuwe mindset ontwikkelen en aanleren duurt een langere tijd. Het is een proces. Je kunt niet opeens van 0 naar 100 gaan. Geef jezelf de tijd om deze nieuwe mindset aan te leren. Wees lief voor jezelf en heb geduld. Hopelijk helpen de volgende X tips je om een body positive mindset te ontwikkelen.

 1. Mensen kunnen naar zichzelf erg streng zijn. Wees lief voor jezelf, ook zoals je tegen een vriend(in) zou zijn.
 2. Voel je je rot door de weegschaal? Zeg hem gedag en wijs hem de deur. Je bent meer dan een getalletje.
 3. Leer complimenten te ontvangen, in plaats van complimenten weg te wuiven kun je zeggen ‘dank je wel!’. Hou het hierbij, ga niet jezelf verontschuldigen of smoesjes verzinnen om het compliment weg te wuiven.
 4. Bewegen is goed voor je, maar je kunt er soms nogal tegenop zien. Bekijk bewegen vanuit het perspectief dat je het leuk vindt of plezier ervaart, niet als ‘straf’ voor je lichaam of omdat het moet. Wees lief voor jezelf hierin. Je kunt jezelf ook trakteren op een fijne goed zittende sportoutfit, naar mijn mening bevordert een leuke sportbroek of top ook zeker de zin om te sporten. Bij LASCANA hebben ze prachtige sportkleding, ook voor de curvy girls! Onder andere comfortabele vrolijke leggings en sport beha’s.
 5. Gun jezelf goed zittende lingerie. Ik merk dat als ik fijne lingerie aan heb, mij direct stukken beter voel. Een goed zittende beha of een string of broekje wat niet in mijn huid snijdt zorgt voor een comfortabeler en zelfverzekerder gevoel. De basis ligt bij lingerie!
 6. Verwacht niet van jezelf dat je dag in dag uit tevreden bent met je lichaam, het is menselijk om dagen te hebben dat je (letterlijk en figuurlijk) minder goed in je vel zit. Bij mijn gaat mijn body-positive visie met ups en downs.
 7. Omring jezelf met body positive accounts, mijn favorieten zijn thebiggerblog en Mayra Louise.
 8. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar ook niet met jezelf hoe je 5 jaar geleden was. Je mindset veranderd, je gewoontes veranderen en je lijf veranderd met je mee.
 9. Daarnaast zijn er zoveel diverse lichamen op de wereld, er bestaat niet een definitie van mooi of gezond.
 10. Verban diëten uit je leven. Eet gezond, geniet van het eten, laat ook zeker geen taartjes staan en geniet vooral. We leggen elke dag heel wat ongeschreven regels op.
 11. Neem een hond! Ik ben geen grote sportliefhebber, maar ik geniet ontzettend van een grote wandeling. Met onze lieve Brout in huis maken we elke dag een aantal grote wandelingen. Een ontzettend fijne manier om te bewegen en een hond geeft je ontzettend veel liefde.
 12. Sta stil bij wat je lichaam allemaal kan. Het lichaam doet en kan veel waar we niet bewust bij stil staan. Het is zo ‘normaal’. Eigenlijk is het ontzettend bijzonder, bekritiseer je lijf niet alleen maar, geef je lijf ook positieve aandacht.
 13. Neem de tijd voor self-care, een lange douche, je lichaam insmeren voor de spiegel of voel eens hoe zacht je huid is.
 14. Draag kleding waar je je goed in voelt, voor vollere vrouwen zijn er zóveel leuke winkels waar je kunt winkelen. Bij mij heeft de outfit die ik draag erg veel invloed op mijn gemoedstoestand. 🙂

Wees lief voor jezelf, kijk met compassie naar jezelf. Op mijn werk zei ik altijd: wees je eigen beste vriendin. Zulke kritische of negatieve opmerkingen zouden we ook niet tegen een goede vriend of vriendin maken. <3

Heb jij nog fijne tips die je met ons wil delen? Laat het zeker weten in een reactie!

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

 1. Wat een prachtig artikel is dit. Heel erg waardevolle tips. Dank voor het delen.

Geef een antwoord

Sluit Menu