Souvenirs sparen | Mijn 5 favoriete souvenirs uit Griekenland!

Souvenirs sparen | Mijn 5 favoriete souvenirs uit Griekenland!

Ik hou van vakantie, en ik hou ervan om het vakantie gevoel wat langer vast te houden. Of jezelf door bepaalde voorwerpen of herinneringen terug te wanen in het mooie vakantieland. Ik heb al een leuke verzameling met mooie souvenirs opgebouwd! Ik wil vandaag mijn 5 favoriete souvenirs aan jullie showen.

Mijn olijfhouten vissen onderzetters
Sinds ik vorig jaar naar het mooie Chalkidiki ben geweest heb ik helemaal het vissenvirus te pakken. In het fotogenieke en prachtige plaatsje Afytos ontdekte ik een hele leuke hotspot genaamd Xenia Gaia, waar ze allerlei lokale producten, olijfhouten snijplanken, en mooi aardewerk te koop hadden. Ik liep tegen de houten vissen onderzetters aan! Gemaakt van olijfhout, en hebben en prachtige tint. Uiteindelijk heb ik er twee meegenomen, ik ben er super blij mee, en ik kan niet wachten om ze te gaan gebruiken.

Magneten van allerlei bestemmingen
Sinds twee jaar geleden spaar ik van elke bestemming waar we naartoe gaan op vakantie een magneetje. Het is een leuke herinnering, en is zometeen leuk om in je huis op te hangen. Ik heb ze nu een plekje gegeven op mijn verwarming. 🙂 Ik mis alleen een magneet van Corfu, als iemand dit jaar naar Corfu gaat, en een magneetje wilt meenemen, dan ben ik je eeuwig dankbaar!

Grieks badkleedje
De souvenirs in Griekenland zijn niet duur, de badkleedjes al helemaal niet. Ze zien er onwijs leuk uit, en hebben ze in diverse formaten en prints. Ik ben gegaan voor een blauwe tint met de welbekende Griekse schildpadden erop.


Zeesterren
Dit vond ik best een bijzondere souvenir! Doordat Afytos een badplaatsje was, zag je veel zeesterren, en schelpen terugkomen als souvenir. Zo heb ik twee ‘opgedroogde’ zeesterren meegenomen naar huis toe, op de geur komen de katjes thuis af (ze stínken best wel haha!). Het lijkt mij leuk om ze later in de badkamer een mooi plekje te geven.

Aardewerk servies
En ten slotte ben ik dolbij met mijn kleine Griekse aardewerk collectie. Ik heb onder andere dit blauwe bord in de vorm van een vis gekocht. Passend daarbij heb ik bordjes, melkkannetje, en een sateprikkerbakje. Ik ben helemaal verliefd op deze kleur blauw! Echter zag ik ook hele mooie schalen, helaas heb ik deze niet meegenomen. Achteraf heb ik daar best een beetje spijt van helaas….

Ben je benieuwd naar het eiland Chalkidi? Bekijk dan mijn sfeervideo!

Wat is jouw favoriete souvenir? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

  1. Die onderzetters zijn zo tof! En magneetjes nemen wij ook van overal mee. Wat moet je anders met zo'n grote koelkast?! ��

  2. Wat een super leuke souvenirs! Krijg er helemaal vakantievibes van. Vooral die onderzetters en dat bordje, zo zo leuk.

  3. Leuk om te zien, en erg leuk dat je van elke plek een magneetje hebt! Ik koop in elk land waar ik kom een snowglobe ter herinnering.

  4. Die onderzetters en dat bord zijn zoooo mooi! Ik kocht ook op elke plaats een magneetje, maar mijn vriend en ik hebben helaas niks waar deze magneetjes op kunnen, dus ze zitten nu in doosjes.

  5. Wauw, wat een leuke en schattige souvenirs! Ik neem eigenlijk niet zo vaak souvenirs mee, althans, niet voor mijzelf. Al kocht ik vorig jaar een leuke mok in Lissabon waar ik nog steeds super blij mee ben! Die mok doet me ook echt herinneren aan mijn leuke tijd daar.

Geef een antwoord

Sluit Menu