It’s my birthday! Levenslessen die ik heb geleerd.

It’s my birthday! Levenslessen die ik heb geleerd.

Happy birthday to me! Yes! Vandaag ben ik jarig, ik ben vandaag 22 jaar geworden. De tijd vliegt voorbij naar mijn gevoel. Alweer 22 jaar, ik besef het nog niet helemaal haha. In mijn levensjaren heb ik een aantal dingen geleerd, in het artikel van vandaag wil ik mijn kleine levenslessen delen die ik heb geleerd. Lees je mee?

1. Jezelf accepteren zoals je bent
Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is jezelf accepteren zoals je bent. Ik heb jaren lang mezelf bekritiseerd, nooit was het goed genoeg. Op een gegeven moment besefte ik dat het leven kort is, en het zonde van je tijd is om jezelf elke dag zo neer te halen. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om goed voor je lichaam te verzorgen, denk daarbij aan wat voor jou werkt, maar niet altijd de negatieve kant de loop laat gaan.


2. Ga je gevoel achterna, en leef je dromen
Je gevoel achterna gaan brengt je bij de mooiste dingen. Wees bewust van wat je zelf wilt, en niet wat andere mensen van je verwachten. Je gevoel geeft niet voor niets een bepaald gevoel aan. Doe wat je leuk vindt, dat is ontzettend belangrijk! Anders wordt je op lange termijn niet gelukkig. Dingen doen waar je plezier uit haalt krijgt je energie en jijzelf een grote boost van.


3. Wees niet bang om keuzes door te zetten
In het vorige puntje geef ik aan dat het belangrijk is om je dromen achterna te gaan. Daarbij is het ook van belang dat je je eigen keuzes durft door te zetten, en knopen kunt doorhakken. Een voorbeeld hierbij is dat ik al jaren ervan droomde om mijn werk in de Geestelijke Gezondheid Zorg te kunnen combineren met mijn blog & instagram. Ik twijfelde al jaren om by-Evelien.nl in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, afgelopen Juni heb ik deze droom waargemaakt, en echt geen moment spijt van gehad! Het geeft je een bom van energie om je dromen achterna te gaan, en het gaf mijn zelfvertrouwen een enorme boost.


4. Je kunt niet iedereen blij maken, denk ook aan jezelf
Vroeger wilde ik altijd door iedereen aardig gevonden worden, geaccepteerd worden, en wilde ik het voor iedereen goed doen. Ik bleef jarenlang in deze waan hangen, en besef sinds een aantal jaar dat dit niet mogelijk is, op een gegeven moment kun je door aan iedereen te denken zelf er ook onderdoor gaan. Zo heb ik geleerd om nee te zeggen als ik niet kan, of er geen energie voor heb. Zowel binnen privé als je werksituatie.


5. Verwen jezelf eens in de zoveel tijd 
Punt 5 heeft weer een beetje te maken met punt 4. Plan regelmatig me-time in! Of dit nu een puzzel maken is, een serie kijken, of een goed boek te lezen. Het is zo belangrijk om eens tijd alleen te spenderen, en te genieten van je vrije tijd. Dit zorgt ervoor dat je bijlaad, en weer energie krijgt voor de dagen die eraan komen.
Jezelf verwennen hou ik ook van, met een leuk kledingstuk, een bioscoop bezoek, of met een heerlijk wijntje. Gun jezelf ook dingen! Ik schreef al eerder een artikel over mijn favoriete self-care.

Wat is de belangrijkste levensles die jullie hebben geleerd? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 7 reacties

  1. Gefeliciteerd met je verjaardag! <3 Maak er een mooie dag van vandaag! Wat een mooi lijstje met heel waardevolle levenslessen! Zo gaaf dat je de stap naar de KvK-inschrijving hebt gezet en ook echt heel mooi dat je jezelf meer hebt leren accepteren. Je bent inderdaad mooi zoals je bent 🙂

  2. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En wat een mooie levenslessen deel je. Heel erg mooi dat je jezelf hebt geaccepteerd en weet dat je niet iedereen blij kan en hoeft te maken. Ik wens je een fijne dag vandaag!

  3. Gefeliciteerd met je verjaardag! En wat een mooie levenslessen! Geniet van je dag lieverd <3

  4. Gefeliciteerd met je verjaardag! Hele mooie en goede levenslessen! 🙂

  5. Wat een ontzettende waardevolle levenslessen! En natuurlijk nog gefeliciteerd, ik hoop dat je een onwijs leuke verjaardag hebt gehad en je komend jaar weer veel moois mag gaan beleven en je dromen nog meer na zal durven jagen. Liefs!

Geef een antwoord

Sluit Menu