TAG | 10 openhartige antwoorden van een blogger!

TAG | 10 openhartige antwoorden van een blogger!

Ik blog alweer bijna vijf jaar! Afgelopen vijf jaar heb ik een hoop leuke dingen meegemaakt, samenwerkingen opgezet en mijn blog ingeschreven bij de kamer van koophandel. Ik kwam deze leuke tag tegen bij LAmour innocent. Ik raakte er zo enthousiast van dat ik er besloot een artikel aan te wijden. Lees je mee?

1. Waarom ben je begonnen met bloggen? 
Ik wilde eerst graag een creatieve opleiding volgen, na lang wikken en wegen heb ik dit toch niet gedaan, en ben ik een mbo zorgopleiding gaan volgen. Ik miste de creativiteit, en ik wilde toch ergens graag mijn ei in kwijt, in Oktober 2013 heb ik mijn eerste artikel geplaatst. Ik heb vroeger toen ik veertien was ook een blog gehad, maar ik was de enigste die het wist en las. Kijk ook deze outfit post van vijf jaar geleden! Schaamte haha. 
2. Hoe kwam je in aanraking met PR? 
Mijn eerste samenwerking was voor een schoenenbedrijf, ik kreeg een kortingscode, en die heb ik zelfs nooit gebruikt haha! Naar mate de jaren kwam ik in aanmerking met pr-bureau’s, bedrijven die mij producten wilden opsturen en/of betaalde artikelen. Ik kreeg regelmatig mails van bedrijven zelf, maar ik heb zelf ook het initiatief genomen om een mail te sturen naar een pr-bureau om aan te sluiten. 
3. Van welke samenwerking heb je spijt? 
Ik kan niet een samenwerking opnoemen waarvan ik spijt heb gehad, van elke samenwerking met een bedrijf leer je weer dingen. Zo heb ik geleerd dat het belangrijk is om duidelijk te communiceren en randvoorwaarden te bespreken. Dit voorkomt een hoop ongemakken!

4. Wat is de grootste blogger blunder? 
Oh, ik heb zeker een grote blunder! Ik ging samen met Carola  outfit foto’s maken in Scheveningen bij de prachtige pier. Het waaide die dag erg hard, en ik had een zwierig jurkje aan van de &OtherStories. Ik had helaas geen onderrokje die dag aan getrokken, tijdens het shooten waaide zo het jurkje omhoog en zag je vol mij in mijn string staan. Ongemakkelijk!! haha. 
5. Hoe ervaar jij de bloggerswereld? 
Ik vind het leuk dat er zoveel creatieve mensen op de wereld zijn, die een passie hebben voor een bepaald onderwerp en hierover schrijven op hun blog, bij elke blogger zie je hun eigen identiteit en passie terugkomen, en dat vind ik erg tof. <3 Het is leuk om met meiden af te spreken en dezelfde passie te delen. 
Wat betreft instagram ben ik wat minder fan van de bloggerswereld, het ‘perfecte’ leven wordt laten zien, volg-ontvolg spelletjes worden gedaan om maar zo hoog mogelijk in de ranking te komen, volgers kopen om samenwerkingen te ‘kunnen’ aangaan met bedrijven. Dit vind zijn een aantal punten wat ik minder leuk vind. 

6. Hoeveel aanvragen krijg je per dag binnen? 
Dit verschilt heel erg per maand, als je in bepaalde maanden komt waarbij er nieuwe collecties in de schappen liggen heb ik meer samenwerkingen. Het is niet in een exact aantal te zeggen, maar ik heb regelmatig samenwerkingen. Ik ben hierbij wel erg kritisch, ik sla ook een samenwerking af als ik het niet goed bij mijn blog vind passen, en het moet interessant en leuk voor jullie zijn!

7. Verdien je veel geld met bloggen? 
Sinds Juni heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Ik verdiende al wel wat geld met het bloggen, maar ik vond het belangrijk om dit officiel te kunnen verdienen en belasting af te lossen. Sinds ik mij heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel heb ik meer opdrachten, ik vind het zelf heel erg leuk om zo samen te werken met bedrijven, mij te professionaliseren, en de feedback vanuit de opdrachtgevers te horen. 

8. Ken je/werk je samen met andere bloggers? 
Ik heb regelmatig afgesproken met andere bloggers, zo gingen we vaak afspreken in een leuke stad en maakten we foto’s voor instagram en deden we een gezellig koffietje samen. Het is zo leuk om af te spreken met andere bloggers! Zo kun je ervaringen delen, gezellig kletsen over gezamenlijke interesses, en leuke foto’s maken voor instagram.
9. Op welke manier is je blog veranderd doorheen de jaren? 
Mijn blog is de door de jaren heen ontzettend veranderd. In de vorm van het schrijven (ik checkte heel slecht mijn spelling), de afstemming in artikelen was niet goed (zo plaatste ik gerust twee keer een soort zelfde artikel achter elkaar), de poses op mijn outfit foto’s waren erg statisch, ik hield geen rekening met de achtergrond en de sfeer, en de lay-out is vaak veranderd door de jaren heen. De uitstraling in het geheel is erg veranderd en ik doe nu meer met diverse onderwerpen. 

10. Welke grote tip kan je meedelen? 
Wees jezelf! Ontdek wat jij op je blog wilt meegeven aan je lezers, wat wil je uitstralen, en wees uniek. Probeer niet mee te lopen met iedereen, maar probeer je eigen kijk te ontwikkelen. <3
Dit waren tien vragen over mijn vijf jaar ervaring als blogger zijnde! Ik vond het ontzettend leuk om terug te blikken, en mijn blog door de jaren heen door te nemen. De oude outfit foto’s zijn echt schaamtevol, maar ook weer leuk om te zien hoe ik veranderd ben in stijl, maar ook hoe ik sta op de foto’s. 
Heb jij een eigen blog? 
En waar ben je het meest trots op? <3
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 8 reacties

  1. Wat een leuke antwoorden op de vragen! En mooi om te zien hoe je blog door de jaren heen veranderd is, maar ook hoe jij als blogger bent veranderd. En zo leuk en stoer dat je nu bij de KvK bent ingeschreven! 🙂

  2. Toffe tag! Eens wat anders dan anders. 🙂 Ik ben net even naar je jurkjespost gaan kijken en moet zeggen dat ik de foto's erg leuk vind! Nu ik het weet, zie ik wel dat je last had met je jurkje. Dat maakt de foto's eens zo tof, lekker spontaan en vrolijk!

  3. Wat een leuke tag om te lezen! veel herken ik wel in mezelf 🙂

  4. Wat een leuke tag en leuk om te lezen hoe je over bepaalde dingen denkt en hoe je blog zich heeft ontwikkeld!

  5. Vijf jaar alweer! Wat ben je veranderd zeg, als ik naar de outfit post van vijf jaar geleden kijk, haha! Ik vind het juist mooi om te zien dat je nu zo zelfverzekerd bent geworden. Dat zie je heel goed op de outfit posts van nu! Ik vind dat je je nergens voor hoeft te schamen. Juist ontzettend mooi om te zien, zoals ik net al zei!
    En jep, ik heb ook een eigen blog zoals je weet, hihi. Ik ben het meest trots op het feit dat ik écht mezelf ben geworden dankzij het bloggen. Ik ben er achter gekomen wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik belangrijk vind ik het leven. Heel waardevol! Oja, en natuurlijk dat het mijn eigen bedrijf is. 😀

  6. Wat een leuk artikel! Zo tof dat je ook al zo lang blogt! Veel bloggers stoppen na een tijdje, maar ik vind het zo leuk dat jij ook lekker doorgaat (net als ik haha) <3 En heel goed dat je je hebt ingeschreven bij de KvK, dat is zo handig!

Geef een antwoord

Sluit Menu