4 jaar samen: wat wij hebben geleerd in onze relatie!

4 jaar samen: wat wij hebben geleerd in onze relatie!

De tijd vliegt voorbij, 15 Augustus waren Mike en ik alweer 4 jaar samen. We hebben het tijdens onze leuke vakantie naar Chalkidiki gevierd met een flesje wijn en een gezellig avondje eten bij een leuk restaurantje. De afgelopen vier jaar is onze relatie ontzettend gegroeid en zijn de nader tot elkaar gekomen, in het artikel van vandaag deel ik met jullie wat ik heb geleerd van onze relatie! Lees je gezellig mee?


1. Laat elkaar in de waarde
Een van de belangrijkste dingen in een relatie is elkaar in je waarde laten. Hier hebben wij in het begin best moeite gehad, maar we merken dat de laatste twee jaar het steeds beter gaat. Sommige dingen of eigenschappen moet je van elkaar accepteren, het is daarbij wel belangrijk dat je rekening met elkaar houdt. Daarintegen is het accepteren van bepaalde dingen erg belangrijk. Niet iedereen is perfect.


2. Vertrouwen
Vertrouwen is de grote basis van je relatie, het is het kader wat je relatie sterk houd en de fundamentele basis voor je relatie. Mensen zijn snel jaloers, ook soms als er geen aanleiding naar is. Het is belangrijk om elkaar te vertrouwen, dingen open te bespreken en elkaar ook weer in de waarde laten. Als je twijfelt of iemand te vertrouwen is, is naar mijn mening de relatie ook niet stabiel genoeg. Hier kun je natuurlijk wel samen aan werken, of je kunt er professionele hulp bij betrekken.


3. Mis elkaar
Mike en ik hebben regelmatig dat we elkaar een langere tijd niet zien, afgelopen vakantie zagen we elkaar veertien dagen niet. In de veertien dagen dat we elkaar niet zagen beseften we hoe blij we met elkaar waren, en wat voor een fijne relatie we samen hebben. Nadat we samen herenigd waren voelden we echt het gevoel dat je hebt als je net een paar weken samen bent. Elkaar missen en beseffen wat voor een fijne relatie je hebt is niet verkeerd! Zo hou je de spanning en de energie in je relatie.


4. Probeer nieuwe dingen
Als je al een langere tijd samen bent is het goed om eens in de zoveel tijd nieuwe dingen te proberen, dit kan natuurlijk op diverse gebieden. Het is leuk om samen eens uit je comfort zone te stappen, doe eens een date wat jullie allebei niet zouden kiezen, probeer nieuwe dingen op seksueel gebied, en doorbreek bepaalde routines.


Vier jaar samen, de tijd vliegt. We zijn ontzettend gelukkig en ik betrap mezelf wel vaak dat ik aan de toekomst denk, het is heerlijk om te dromen over later. Ik vind de liefde een heel leuk onderwerp om over te schrijven, vinden jullie het een leuk onderwerp om te lezen? Dit artikel is gebaseerd op mijn/onze ervaringen, dit betekent niet dat het bij iedereen werkt. Je kunt ze altijd proberen, voor ons werkte deze tips heel erg goed.

Dit zijn mijn vier tips die ik heb geleerd in onze vierjarige relatie, heb jij een relatietip? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 10 reacties

 1. Wat mooi dat jullie al zo lang samen zijn en nog steeds zo gelukkig zijn! <3 Gefeliciteerd met jullie jubileum! Mooie tips heb je gegeven. Ik kan me voorstellen dat vooral de laatste na een tijdje heel belangrijk is. Alleen al een keer bijvoorbeeld een heel ander soort reis maken dan je normaal doet of regelmatig met daten ergens anders naartoe gaan, houdt de spanning er waarschijnlijk al een beetje in 🙂

 2. Mijn vriend en ik zijn intussen bijna zeven jaar een koppel en wonen een kleine vier jaar samen. Elkaar missen doen we zo goed als nooit. Tenzij we doelbewust alleen op vakantie zouden gaan om elkaar te missen, is dat namelijk niet haalbaar. 😛 Verder sluit ik me aan bij jouw tips. Vooral dat vertrouwen is ongelooflijk belangrijk.

 3. Gefeliciteerd met jullie vierjarige samenzijn! ♥ Mijn vriend en ik vierden dit jaar het dubbele ^^ Kan me vinden in al je tips, maar elkaar missen doen wij ook niet. We wonen nu een jaar samen zijn en zelfs daarvoor skipten we hooguit twee dagen. Praten en wat water in je wijn doen is ook belangrijk vind ik. Mijn vriend en ik konden vroeger niet echt discussiëren ofzo. Hij is heel stil en ik wil alles meteen uitpraten maar door de jaren heen hebben we een soort van manier gevonden om er mee om te gaan. Ik praat minder en hij meer. Maar je blijft gewoon dingen leren, hoe lang je ook samen bent. Je ontdekt elke keer wel weer iets nieuws.

  1. Wauw! Dat is helemaal een lange relatie. <3
   Klopt, praten en water in de wijn doen is ontzettend belangrijk. En dat je zoveel van elkaar blijft leren is juist ook weer heel leuk!
   Liefs,
   Evelien

 4. Wat ik, in die drie jaar tijd dat ik een relatie heb met Job, heb geleerd is dat het heel belangrijk is om bewust naar gezamenlijke interesses te zoeken, maar jezelf ook stimuleren om jezelf in andermans interesses te verdiepen. Wij zijn allebei twee hele andere type mensen en mijn hobby's en de zijne liggen behoorlijk ver uit elkaar. Toch ga ik af en toe mee naar een van zijn hardstyle feestjes, gewoon omdat ik weet dat hij dat heel leuk vindt.

  1. Wat leuk! Zo goed dat je dat doet, inderdaad interesse in elkaars hobby's en bezigheden is heel erg belangrijk. Mike en ik doen ook hele andere dingen, en vinden weer hele andere dingen leuk, maar daarin stellen wij ook interesse bij elkaar. 🙂

 5. Wat een mooi artikel, fijne tips! Vertrouwen is inderdaad super belangrijk. En het klopt wel, als je elkaar mist besef je maar al te goed wat je hebt <3

Geef een antwoord

Sluit Menu