Je dromen waarmaken?! | 4 tips om je eigen (blog) onderneming te starten!

Je dromen waarmaken?! | 4 tips om je eigen (blog) onderneming te starten!

Een van mijn grootste dromen was om mijn blog in te schrijven als bedrijf, en naast mijn baan in de geestelijke gezondheidszorg te combineren. Mijn twee grote passies in een, mode en mijn interesse in de geestelijke gezondheid. Ik had deze droom al jaren in mijn hoofd, en ik had nog niet het 1000% gevoel ervaren. Tot de maand Juni in het jaar 2018. Na dagen research gedaan te hebben had ik ein-de-lijk mijn blog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hoe begin je je eigen (blog) onderneming? En wanneer is jouw blog hier klaar voor? In het artikel van vandaag deel ik met jullie 4 tips om je eigen (blog) onderneming te starten! Lees je mee?

1. Breng je doelgroep in kaart 
Als eerste is het van groot belang dat je je eigen doelgroep in kaart brengt, wie leest jou blog? Als je dit in kaart hebt gebracht kun je je eigen content aanpassen op jouw doelgroep, waardoor je meer mensen bereikt, en gerichter content kunt creëren.

2. Plannen, plannen, plannen!
Vaak wordt dit snel vergeten, en ik moet eerlijk bekennen dat ik een plan ook later pas heb ontwikkeld. Ik heb gemerkt hoe prettig het is om richtlijnen te hebben. Zo is een plan een belangrijk onderdeel binnen jouw onderneming, hierdoor weet je welke richting jouw bedrijf gaat. Stel aan het begin van je onderneming doelen op, dit kan op het gebied van bereik, reclame, opdrachten, financiën etc zijn. Probeer eens in het halfjaar hierop terug te kijken, en te reflecteren op jouw handelen. Wat doe je de volgende keer hetzelfde, en wat zou je anders doen? Ondernemen is een groot leerproces, en het is écht niet erg om een fout te maken.

3. Zorg voor een opgeruimde werkplek
Als je een startende ondernemer bent heb je niet direct een kantoor. Dit is ook nog helemaal niet nodig, maak een workspace at home! Zorg ervoor dat jouw werkplek een opgeruimde ruimte is, zo kun je prettig thuiswerken en je financiën doen. Ik adviseer om alle middelen en praktische zaken (mappen, belangrijke brieven, facturen etc) bij elkaar te houden. Als je niet houdt van allerlei mappen met financiën rondom je werkplek houdt, kun je ervoor kiezen om online te boekhouden. Bij e-Boekhouden.nl  kun je online boekhouden en factureren. Ook is dit online boekhoudprogramma perfect voor starters, de eerste 15 maanden zijn gratis vanaf je inschrijving bij de KvK (en zonder verplichtingen!). Daarnaast kun je ook gebruik maken van een online cursus boekhouden, helemaal handig voor de startende ondernemer.

4. LinkedIn
En ten slotte maak gebruik van het online netwerk programma LinkedIn. De website waar je kunt netwerken voor je eigen bedrijf. Plaats updates, hou je connecties up to-date, en connect de bedrijven waar je graag mee samen zou willen werken. Het is een aanrader om zo in contact te komen met bedrijven voor een eventuele samenwerking! Zorg ervoor dat je een professionele profielfoto hebt, een goede omschrijving hebt gegeven, en dat je werkgegevens up to date zijn!

Droom jij van je eigen onderneming? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

  1. Zo tof dat je van je blog ook jouw eigen onderneming hebt gemaakt! Goede tips geef je. Plannen is inderdaad onwijs belangrijk, zeker als je een blog en een baan combineert. En alles (vooral je financiën) goed bijhouden en op orde houden, vind ik zelf ook heel belangrijk.

  2. Erg tof dat je van je blog je eigen onderneming hebt gemaakt! Ik weet niet of ik met mijn blog een onderneming wil, maar wil wel als zzp'er aan de slag denk ik.

  3. Wat een tof artikel! Plannen en overzicht houden vind ik ook erg belangrijk. Ik ben ook erg blij dat ik mijn blog vorig jaar heb ingeschreven bij de KvK!

  4. Ik denk dat ik mezelf maar eens moet gaan verdiepen in LinkedIn.

Geef een antwoord

Sluit Menu