4 redenen waarom naakt slapen goed voor je is!

4 redenen waarom naakt slapen goed voor je is!

Mensen kijken me altijd raar aan als ik vertel dat ik naakt slaap, ik vind het heerlijk! Maar daarnaast dat het erg fijn is om naakt te slapen, heeft het ook nog vier andere voordelen, lees je mee?


1 Je edele delen kunnen ademen
Naakt slapen heeft ook een groot voordeel voor je vagina. Het is niet goed voor ja vagina om haar in de nacht te bedekken met een string of een onderbroek. Door je vagina 24/7 te bedekken wordt het een broedplaats voor bacteriën, en heb je eerder kans op een ongezonde vagina, oftewel bacteriën en schimmels. Door naakt te slapen, laat je voldoende lucht door, hierdoor vergroot je de kans op een gezonde vagina. Let it breath!

2. Je slaapt beter
Je lichaamstemperatuur veranderd vanzelf als je in slaap valt. Door een pyjama te dragen verstoor je het proces van het veranderen van de lichaamstemperatuur. Een pyjama kan er dus voor zorgen dat je minder snel in slaap komt, en je nachtrust verstoord wordt. Het gevolg hiervan kan zijn dat je niet energierijk opstaat.

3. Meer intimiteit 
Naakt slapen heeft ook een grote invloed op de intimiteit tussen jou en je partner. Als je naakt naast je partner slaapt, wordt de afgifte van het hormoon exytocine in je hersenen verhoogt, dit is onderzocht door Zweedse onderzoekers. Het hormoon exytocine heeft meerdere voordelen, het zorgt ervoor dat het stressniveau daalt, je voelt je meer aangetrokken tot je partner, en je libido verhoogt!

4. Easy peasy!
En ten slotte is het natuurlijk makkelijk, je hoeft niks aan te trekken en je kunt gelijk je bedje in duiken en genieten van een fijne en goede nachtrust, en weer uitgerust wakker worden.

Dit zijn een van de vier voordelen van het naaktslapen! Ik vind het heel erg fijn, en het is daarnaast goed voor je lichaam en geestelijke gesteldheid.

Slaap jij graag met een pyjama? Of juist ook naakt?
Liefs, 
Evelien


Deze post heeft 3 reacties

  1. Beide! Als ik in m'n nakie slaap, vind ik vooral het gevoel van de lakens op mijn huid fijn 🙂 Maar in de winter duurt het bij mij heel lang om op te warmen omdat ik een enorme koukleum ben dus dan trek ik eerst wel een pyjama aan, ga tegen mijn vriend liggen en als ik het te warm krijg, gaat hij uit (de pyjama dan hé :p).

  2. Grappig artikel! Ik slaap niet vaak naakt, maar draag ook nooit een hele pyjama, dat vind ik niet fijn. Meestal een shirt of ondergoed!

  3. Wat een leuk artikel! Ik slaap eigenlijk nooit naakt, vind dat helemaal niet fijn haha! Ik draag niet echt een dikke pyjama (tenzij mijn vriend er niet is hahaha) en het liefst katoenen ondergoed.

Geef een antwoord

Sluit Menu