Vijf tips om geld te besparen!

Vijf tips om geld te besparen!

Geld maakt niet gelukkig maar het maakt het leven wel een stuk makkelijker. Je kunt jezelf goed onderhouden en zo af en toe verwennen met leuke dingen zoals een reisje maken, een cadeau voor jezelf te kopen en eens in de zoveel tijd een leuke date-night te plannen met je vriend. Ik vind sparen erg belangrijk maar op sommige vlakken zou ik zeker nog geld kunnen besparen. In het artikel van vandaag deel ik mijn tips met jullie!


1. Stel doelen voor jezelf
Wat is de reden waarom je graag wilt sparen? Het is belangrijk om daar bewust van te worden en daar een doel aan te koppelen. Doordat je het doel opschrijft en bijvoorbeeld in je agenda plakt of in het zicht zet in je kantoor wordt je eraan herinnert en is het is het doel beter ‘vast te pakken’. Als je een doel hebt gesteld kun je ook nog een heel plan maken om te kijken hoe je het doel gaat behalen, met bijvoorbeeld daarin wat je kunt doen om (extra) geld over te houden in de maand en maandelijks inplannen wat voor X-bedrag je op je geldrekening wilt zetten.


2. Bezoek Sample Sales
Ik had er tot vorig jaar nog nooit van gehoord: Sample sales. Sample sales hebben ze van diverse merken zoals: Hunkemöller fabrieksverkoop (regelmatig in diverse steden), Costes, Fabienne Chapot, Anna+Nina en Scotch & Soda. Bij welovesamplesales kun je je inschrijven voor een nieuwsbrief en krijg je regelmatig de leukste sample sales in je mailbox. Bij sample sales zijn vele producten met hoge kortingen afgeprijsd en kun je voor leuke prijzen kwalitatief goede producten kopen.


3. Houd online aanbiedingen in de gaten
Een webshop die ik onlangs heb ontdekt is Euroknaller. Dit is een webshop waarbij ze dagelijks goede aanbiedingen hebben op diverse gebieden zoals verzorging, hobby, elektronica, huis-en tuin etc. Euroknaller is een webshop met allerlei goede dag-deals tegen knallende prijzen.
Bij deze webshop zijn er allerlei producten met grote kortingen te koop, zoals bijvoorbeeld parfums & scheerapparaten/mesjes. De deals zijn in een beperkt aantal ingekocht en zijn meestal maar 24-uur beschikbaar. De kortingen lopen wel op tot 80%! Hier kun je dus goed voor een laag bedrag producten scoren! I like it. Ze hebben diverse toffe euroknaller dagdeals. Oftewel ga naar euroknaller voor de perfecte deals!


4. Wees bewust wanneer je gaat kopen
Mijn vierde tip is dat je bewust moet worden wanneer je dingen gaat kopen. Ik heb bijvoorbeeld als ik met een hongergevoel door de supermarkt loop onnodige dingen ga kopen. Dit is zonde! Of heb jij een zwak voor de sale en alle koopjes die om je heen hangen? Probeer dan een lijstje op te stellen met items waar je écht naar opzoek kan gaan.


5. Heb je het echt nodig? Voorkom miskopen!
Mijn laatste tip is dat je het stemmetje in je hoofd gehoord moet laten voelen. ‘Heb je dit wel echt nodig?’, ‘Het lijkt op een item wat je al hebt’, ‘Evelien, je hebt duizenden lipsticks. Is deze het écht waard?’.
Dingen wat regelmatig door mijn hoofd gaat wanneer ik in de stad loop. Het is belangrijk om bewust te worden of je een bepaald product nodig hebt, of dat het een echte aanwinst is in bijvoorbeeld je interieur of garderobe. Tijdens het sale shoppen denk ik ook altijd: zou ik dit kopen als het niet in de uitverkoop is? Zo ja dan neem ik het mee, zo nee dan leg ik het terug. Dan heb je niet het volledige YES! gevoel.

Wat zijn jullie tips om geld te besparen? 
Liefs, 
Evelien

*Advertorial 

Deze post heeft 5 reacties

  1. Die laatste tip vind ik een goede. In de uitverkoop heb je nog weleens de neiging om iets te kopen, wat je anders eigenlijk niet gekocht zou hebben. Zelf probeer ik ook altijd goed over een aankoop na te denken, ook wanneer ik iets online koop. Pas als ik er na een paar dagen nog wildenthousiast over ben, bestel ik het. Zo'n sample sale lijkt me ook wel wat trouwens. Zeker die van de Hunkemöller lijkt me leuk om eens naartoe te gaan.

  2. Ohhh ik ga me eens inschrijven voor die sample sales, klinkt super leuk en handig!

  3. Goed artikel! Je moet inderdaad niet iets kopen omdat het goedkoop is, vaak heb ik die neiging ook in de sale, haha. Vaak ga je die items toch niet dragen.

  4. Haha zo herkenbaar dit; 'Evelien, je hebt duizenden lipsticks. Is deze het écht waard?'. In mijn geval gaan mijn gedachten dan zo; 'Roos; je weet dat je moeder je weer voor gek gaat verklaren dat je WEER een nieuwe lipstick koopt.. MAAR HIJ IS ZO MOOOOOOOI' en dan vervolgens loop ik als een blij ei die winkel uit en kom ik thuis en dan zegt mijn lieve mama; Oh die is wel heel erg mooi! Waarop ik dan antwoord; MAAR NU MOET JE ZEGGEN DAT IK MOET SPAREN EN VOORTAAN NIKS MOET KOPEN..

    Welkom bij de struggles in mijn leven; hihihi!

Geef een antwoord

Sluit Menu