Polaroids from the holiday

Polaroids from the holiday

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik verzot op mijn polaroid camera, oftewel mijn geliefde instax mini in het baby roze! Mijn polaroid camera heb ik nu voor ongeveer anderhalf jaar in bezit en ik word er nog steeds zó happy van. Op vakantie is het natuurlijk ook een grote musthave. Het is zo’n leuke manier om op dat soort momenten het vast te leggen door middel van een polaroid. In het artikel van vandaag show ik jullie mijn gemaakte polaroids tijdens ons reisje naar Kefalonia!

Een polaroid camera is in het begin erg wennen, zo is bij mij in het begin het fotograferen vaak mis gegaan. Je moet opletten dat de belichting staat zoals die aangeeft, dit doet de camera met een rood lampje. Je kan bijvoorbeeld geen foto maken bij het water of een strand want dit zorgt voor weerkaatsing en daardoor raakt de foto overbelicht! Super zonde.

Bij de Hema hebben ze allerlei goodies voor een instax mini. Ik had een nieuw pakje met polaroids ingeslagen zodat ik helemaal los kon gaan met het schieten van leuke foto’s op vakantie. Ze hebben daar hoesjes, stickers, camera hoezen en allemaal andere leuke items voor je instax mini. Onwijs leuk! Helaas zijn de polaroid pakjes wel wat duurder, 15 euro betaal je en dan kan je 20 polaroids schieten. Aan de andere kant maak ik zelf alleen maar polaroids op bijzondere momenten. Dit zorgt ervoor dat je niet regelmatig een nieuw pakje moet kopen.

Ik vind polaroids een leuke manier om herinneringen te koesteren. Ik heb een aantal polaroids op mijn deur gehangen en ik vind het een leuke manier om persoonlijkheid in je interieur te combineren. Het is een moment opname en ik vind het leuke aan polaroids maken dat het maar een keer kan gebeuren, hij kan natuurlijk mislukken of juist er heel erg goed uit komen. Dit maakt de polaroid foto zo bijzonder.

Ik vind een polaroid camera een echte aanrader, ze zijn makkelijk en fijn in gebruik en zorgen voor onwijs leuke foto’s. Ik vind het nog steeds een geluksmomentje wanneer een polaroid uit de camera komt. Zoals ik al zei is het erg leuk om ze in je interieur te combineren door ze in een lijstje te doen of op te hangen, maar natuurlijk ook erg leuk om in een ‘ouderwets’ fotoboek te plakken.

Hebben jullie een polaroid camera? 
En zijn jullie er ook zo blij mee? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 13 reacties

 1. Zo leuk dat je je polaroid camera zoveel gebruik hebt! Ik heb er zelf ook eentje, maar ik gebruik hem echt te weinig.. Snel weer eens doen!

 2. Leuke kiekjes! Ik heb precies dezelfde en ben er ook helemaal verliefd op. Ik baalde wel enorm toen ik oo het vliegveld in Bonaire stond en besefte dat ik hem niet had ingepakt..

 3. Ik vind dit zooo ontzettend leuk! Toch vind ik hem best prijzig, maar wie weet, ooit… 🙂

 4. Superleuk, ik heb ook een aantal polaroids geschoten deze vakantie, blijft leuk om herinneringen op die manier vast te leggen!

 5. Wat een super leuke foto's! Gaaf om ook zo je herinneringen te bewaren!

 6. Oooh wat zijn ze leuk geworden! Ik heb geen polaroid camera maar heb al best vaak wel foto's laten afdrukken als polaroids. Ook een leuk effect, maar net wat minder dan het echte haha!

 7. Ahhh dit is leuk! Heb zelf ook een Instax en het blijft bijzonder om daar mee foto's te maken 🙂

 8. Ik heb er toen eens over nagedacht om zo een ding te kopen, want dit is toch wel heel erg leuk, maar ik ben bang dat ik er niet teveel mee doe

 9. zo leuuuuk dit! ik wil er ook al super lang een, maar aangezien mijn geld altijd op is, niet echt een goed idee.

 10. Wat een leuke foto's! Ik kan me voorstellen dat zo'n camera echt dat bijzondere fotogevoel van vroeger geeft: je weet nooit of de foto goed gelukt is of niet. Ik twijfel zelf al een tijdje om eens een polaroidcamera te kopen, maar de prijs van de afdrukken houdt me toch een beetje tegen.

 11. Wat leuks zeg! Ik ga sinds kort ook travel blogs maken maar echt z'n camera is een must!!! leuke blog! Liefs, Ileenja Marina

 12. Polaroids zijn zo leeuk! Ik wilde ook nog een artikel schrijven met mijn vakantie polaroids hihi.

 13. Zo leuk zulke foto's! Ik had een wegwerpcamera gekocht begin van de zomer maar hem veel te weinig gebruikt! Maar vind het altijd ook super leuk zulke foto's te hbben. Bij zo'n wegwerpcamera is het altijd een verassing wat er van de foto's geworden is als je ze laat ontwikkelen 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu