Relatie met een ’tegenpool’

Relatie met een ’tegenpool’

Je hoort wel eens verhalen dat een relatie met je tegenpool na een aantal maanden of dagen kan stuk lopen. Dat je het beste met iemand kan daten die precies of jou lijkt qua persoonlijkheidstrekken. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Tuurlijk is het leuk om raakvlakken te hebben, maar als je verschillend bent is dat ook helemaal niet erg. Omdat ik meer wil schrijven over liefde leek mij het onderwerp; relatie met je tegenpool een goede aftrap om een artikel aan te wijden.


Het is onderhand ook wel bekend dat daten/een relatie hebben met een tegenpool ontzettend uitdagend is. De spanning heerst er meer en het is spannender en minder voorspelbaar. Maar houdt zo’n relatie nou wel stand?

Eigenlijk is het in werkelijkheid anders, je valt op iemand die dezelfde interesses, leeftijd, werk, hobby’s, filosofie, politieke voorkeur, voorkeuren en achtergrond. Want je voelt je veilig bij die gene en hij/zij begrijpt jou beter dan ooit te voren. Je hebt veel raakvlakken en jullie denken veel hetzelfde, hoe meer je hetzelfde denkt hoe leuker je elkaar vindt.

Mensen met dezelfde persoonlijkheidstrekken trekken elkaar aan en beginnen een relatie met elkaar. Ze zijn ook vaker tevreden met elkaar en met de relatie. Dit komt doordat ze elkaar begrijpen, als jullie allebei dominant, sociaal en uitbundig zijn begrijpen jullie elkaars kijk op dingen veel sneller.

Maar toch lijkt mij dit heel erg saai, iemand die exact op mij lijkt. Dus dan moet ik eigenlijk een mannelijke Evelien voor mij zien, die gilt als ze extreem enthousiast is (denk aan spelletjes spelen hahaha), elk weekend aan het shoppen is, impulsief is en met iedereen praat op een feestje en die de oren van je hoofd af lult. Dit kan ik mij niet voorstellen, dit zou denk ik juist heel erg botsen. Ik kan het niet voorstellen om mij te zien winkelen met je vriend en super veel geld uitgeeft, uren voor de spiegel staat, enthousiast raakt om de raarste dingen, en strest om de kleinste dingen. Ik zie het mij al voor mij, dan wordt het een chaos!

Er is ook een andere kijk op de tegenpolen, ze zeggen ook wel dat tegenpolen elkaar juist aantrekken, omdat het zo spannend en uitdagend is. De een is nuchter, en de ander is snel gestrest, de een geeft graag zijn geld uit maar de anders is verstandiger en spaart graag. Met dit soort dingen kan je elkaar veel leren en elkaar de middenweg laten zien. Je komt de leukste dingen tegen! En ik blijf het zeggen, je vult elkaar aan, gaat uit je comfort zone en doet de leukste dingen. Dingen die je anders nooit had gedaan!

Zoals jullie misschien weten zijn Mike en ik ook echt twee tegenpolen, het is een beetje passen en meten en heel erg wennen. Maar na twee en een halfjaar besef ik zeker dat dit zo’n fijn soort relatie is, we hebben wel eens discussies over dingen omdat we anders over dingen denken maar nooit echt ruzie. Natuurlijk hebben wij dingen wat wij hetzelfde leuk vinden, het is ook niet zo extreem. Maar op een aantal grote vlakken zijn wij aardig verschillend. Ik ben het dus eens met de stelling, een relatie met je tegenpool kan zeker stand houden en is de moeite waard.

Hebben jullie een relatie (gehad) met iemand wie echt jou tegenpool is? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 16 reacties

 1. Wat een leuk onderwerp om een artikel over te schrijven!:) Ik en mijn vriend zijn ook wel aardige tegenpolen: ik de rustige, en hij super sociaal. En voor ons werkt het ook juist heel goed want we leren veel van elkaar en laten elkaar een soort andere kant zien. En natuurlijk zijn er ook genoeg dingen waarin we wel hetzelfde zijn en elkaar juist kunnen begrijpen. Liefs!

  1. Ja precies, en zijn genoeg raakvlakken maar de 'grote' dingen verschillen mijn vriend en ik ook heel erg, ik ben een sociale kip die echt letterlijk om de kleinste dingetjes blij kan worden, maar ook kan huilen, en hij is juist heel nuchter ingesteld. Is juist goed om daar de middenweg van te vinden en elkaar dingen te laten leren. <3

 2. Mijn vriend en ik verschelen ook wel aardig wat van elkaar. Het werkt wel, we zijn al 8,5 jaar bij elkaar.
  Liefs

 3. Leuk om te lezen! Mijn vriend en ik zijn niet écht tegenpolen, maar lijken ook absoluut niet op elkaar qua hobby's/smaak enzo en ik vind het zeker verrijkend!

  1. Ah wat leuk om te lezen, verschillen qua hobby's en smaak kan ook heel leuk zijn!
   x

 4. Ik ben het er mee eens dat een beetje verschil inderdaad juist erg goed kan werken! Het is fijn als je elkaar aanvult en ook weer uitdaagt. 🙂

  1. Precies, het is zo leerzaam om elkaar inderdaad aan te vullen maar ook nieuwe dingen te laten zien. 🙂

 5. Leuk artikel om te lezen! Ik herken mijn vriend en ik er ook wel in. Wij zijn ook elkaars tegenpolen, maar we zijn alsnog al 4 jaar samen :). Een tegenpool hebben als vriend/vriendin is spannend en daagt je elke dag weer opnieuw uit. Verveling kennen wij niet in onze relatie!

  1. Wauw wat zijn jullie al lang samen, lief!!
   Verveling bestaat er zeker niet! Goed om te horen. 🙂

 6. Wat mooi! Ik ben het helemaal met je eens – ik geloof er ook echt in dat het heel goed kan werken met tegenpolen. Want het lijkt me gewoon helemaal niet leuk om met iemand samen te zijn die echt bijna hetzelfde is. Verschil maakt het juist leuk en uitdagend, als je het mij vraagt.

  1. Wat een lieve reactie, ik ben het ook helemaal met jou eens! Verschillend zijn is juist inderdaad leuk en blijft het spannend en uitdagend in de relatie, en juist niet saai!
   Liefs,
   Evelien

 7. Ik herken het vooral bij mijn relatie…. Maar ik denk ook het kan ook goed lopen tussen 2 tegenpolen in een relatie 🙂 bij ons gaat het wel redelijk 🙂

 8. Ik en mijn man verschillen toch wel veel van elkaar.
  Ik hou van aderen dingen die mijn man dan niet leuk vind.
  Maar ik hou der van dat we verschillend zijn anders zou het maar saai zijn.

Geef een antwoord

Sluit Menu