hersenspinsels | een momentje voor jezelf is zo belangrijk!

hersenspinsels | een momentje voor jezelf is zo belangrijk!

Weer eens een klets artikel! Heerlijk, fijn om eventjes van je af te schrijven en het is alweer een hele tijd geleden dat ik zo’n artikel geplaatst heb. Ik ga vandaag kletsen over een momentje voor jezelf, oftewel in mijn woorden: me-time. Chillen billen met de pootjes omhoog.

Ik heb de laatste tijd zo weinig tijd, moet er ook heel erg aan wennen merk ik. Ik ga gewoon eventjes ongegeneerd tikken voor het leven, want ja dat is gewoon heel erg fijn. Ik heb moeite met de drukte van mijn opleiding en alles er om heen. Ik hoop dat het na een tijdje soort van gewenning is geworden (hopelijk) en dat alles gewoon weer oké loopt. Het studeren en uren in de studieboekjes zitten vind ik interessant (op een aantal vakken na dan haha) maar het is te doen. Maar ik merk dat ik veel tijd en energie er aan kwijt ben en op zondag, eigenlijk een beetje mijn chill dag gewoon helemaal moe ben en er niks meer uit komt dan chillen op de bank.

Ik heb deze week wel gelukkig herfstvakantie gehad dus ik heb aardig vooruit kunnen werken, veel samenvattingen afgerond en alvast begonnen met leren voor de tentamens, heb ook trouwens mijn eerste stagedag gehad in Haarlem (super leuk!). Ben wel een beetje ziekjes maar dit is gelukkig ook minder geworden, ik heb ook leuke dingen gedaan zoals hapje eten, een ochtendje utrecht en foto’s wezen maken met mijn zus. Is zo fijn om in de ochtend productief te zijn en halve wegen de middag ook eventjes aan jezelf te denken. Merk ook dat ik het door in de ochtend te studeren beter onthoud en beter presteer. Leer momentje!

Vandaag heb ik een druk dagje, in de ochtend weer studeren en ga in de middag gezellig met mijn lover naar Den Haag Hij heeft vrij genomen dus we hebben een extra lang weekend, zo fijn! Echt eventjes bijladen. Morgen gaan we naar fright nights, en Zondag mijn birthday vieren!

Mijn opleiding is zeker wel heel erg leuk! Dat zeker maar het is eventjes omschakelen van MBO naar HBO. Ik weet niet of jullie hier ervaring mee hebben? Ik ga binnenkort ook zeker eventjes gossip girl avondjes inlassen om heerlijk te chillen. <3 Ik ben benieuwd hoe jullie met de drukte van jullie opleiding omgaan, als jullie tips hebben let me know. Jullie zijn toppertjes! Wou ik ook even kwijt, al die lieve en positieve reacties, wordt ik altijd zo blij van.

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

  1. Herkenbaar! Bij mij is het op dit moment geen studie, maar wel werk en andere verplichtingen, dus ik ben ook druk, druk, druk. Soms is het echt nodig om even de rem erop te gooien en bij te tanken 🙂 Pas je wel op jezelf? Rustig aan meis. Liefs x

  2. Lastig he soms!? Ik vind het vaak ook moeilijk een balans te vinden. Maar af en toe niks doen is zo fijn, ik probeer daar echt van te genieten <3 Ik denk dat het vooral even wennen is, komt goed!

  3. Leuk geschreven! 🙂 Mijn vriend is trouwens ook overgestapt van MBO naar HBO, was voor hem ook een hele omschakeling. Op het MBO ging alles m heel gemakkelijk af, hij hoefde nauwelijks wat te doen en haalde toch alles. Op het HBO moest hij ineens dagelijks aan de bak, maar dat had hij te laat door waardoor hij het niet ging halen. Nu is ie ergens anders opnieuw gestart en gaat het stukke beter, omdat hij nu helemaal gewend is aan hoe het er op het HBO aan toe gaat en zich aan een planning houdt. Dat laatste heeft echt t beste geholpen, want dan kan die precies zien wat ie moet doen en wanneer en houdt ie controle over de drukte van school! 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu