Het dilemma dat vakantie heet.

Het dilemma dat vakantie heet.

Het dilemma dat vakantie heet. Ja en wat een dilemma is dat. Het feit dat je weet dat er vakantie aankomt, het is alweer april en je spaart centjes om zometeen in de zomer lekker te kunnen ontspannen, te genieten natuurlijk, cultuur snuiven niet te vergeten. Allemaal leuk natuurlijk. Je krijg dan al helemaal de zomer kriebels. Maar er komen ook vele dilemma’s om de hoek kijken.

Want waar in godsnaam begin je?! Er zijn zoveel prachtige landen, zoveel accomodaties, hoe ga je met de auto, trein, vliegtuig? Ik kan dan hier al slecht in kiezen. Ik vind kamperen heel erg leuk, maar vind af en toe wat luxe als met het vliegtuig en een hotel met eten erbij ook wel erg lekker.

Het eerste dilemma wat in het zoek proces naar de perfecte vakantie samen met mijn vriend naar voren kwam is met welk vervoersmiddel gaan we? Als je dit heb beslist kan je er makkelijk een land en accomodatie aan vast plakken. Ik wou graag vliegen omdat je keuze dan uitgebreider is. Ik heb zelf nog maar één keer gevlogen en dit was een uur heen naar Londen en weer een uur terug naar Amsterdam. Ik vind het zelf erg spannend maar wil graag over die drempel heen. Mijn vriend daar in tegen vind het echt ontzettend eng en spannend en dat begrijp ik helemaal. Maar dan werd onze keuze erg beperkt, we gingen vrolijk opzoek naar tenten in italie, of leuke appartementjes. Ik ging dagdromen en in mijn vriend zijn gele mercedes te cruisen met open dak heeft ook wel weer wat. Heel romantisch, onderweg lekker ontbijten langs de weg en heerlijke blof muziek opzetten. De zoektocht ging verder, ik vond weinig leuke appartementjes bij het Gardameer, en aangezien ik mijn rijbewijs niet heb wordt een verdere afstand erg lastig en duur.

We zijn er toch uitgekomen, we gaan toch proberen met het vliegtuig. We zaten te kijken voor Mallorca, Spanje, Griekenland en Portugal. Na twee middagjes hebben rondgezocht hebben we de vakantie gevonden. We hebben een appartement in Corfu (grieks Eiland) geboekt voor 10 dagen. Mike leek het erg leuk om alleen logies te doen zodat we zelf kunnen koken en lekker uiteten kunnen gaan. Heeft ook wel weer wat! Ik vind het fijn dat we er samen uit zijn gekomen en een leuke vakantie hebben geboekt wat ontzettend leuk gaat worden. Vind het erg spannend maar heb er heel erg zin in! Kan niet wachten om samen met mijn lover het vliegtuig in te stappen, cultuur te snuiven en heerlijk te zwemmen in de blauwe zee. Het brengt ook wel weer ontspanning mee, was erg gestrest  (lang leve stresskip zijn) doordat we zo lang nog geen vakantie hadden geboekt en onze vakantie wel erg dichtbij kwam. Al over een maand. Dus we zijn helemaal blij dat het rond is en gaan daar lekker genieten. Ik ben blij dat het jaarlijkse vakantie dilemma achter de rug is en we een leuke bestemming hebben gevonden. 


Vinden jullie een vakantie ook altijd zo’n groot dilemma? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

  1. Haha dit klinkt zo herkenbaar! Ik en mijn vriend zijn er nog steeds niet uit waar we heen willen gaan, al wordt het waarschijnlijk ergens in Italië. Corfu is echt leuk, wel heel erg warm maar er valt heel veel te beleven om uit te gaan. Veel plezier 🙂

  2. Herkenbaar! Dat is vaak ook de reden dat ik niks boek en gewoon wacht tot ik een leuke last minute voorbij zien komen waarbij alles vaak al geregeld is en voor een fijne prijs. Maar jullie gaan het zeker weten leuk hebben, ondanks het vliegen! Vliegen vind ik ook vreselijk, haha. Meestal ga ik naar Spanje want dat is niet zo ver vliegen. Griekenland staat ook zeker nog op mijn lijstje!

  3. Oh, heerlijke bestemming is het geworden! Voor mij is het inderdaad ook echt een dilemma geweest dit jaar! Maar we zijn er gelukkig uitgekomen 🙂 Veel plezier!

Geef een antwoord

Sluit Menu