5 kleine dingen wat je kunt doen als je niet lekker in je vel zit

5 kleine dingen wat je kunt doen als je niet lekker in je vel zit

Het is een onwennige tijd. Ik merk dat er dagen tussen zitten waarbij ik minder in mijn vel zit, ik ben sneller emotioneel, het maandelijks feestje is gaande en ik heb last van hoofdpijn. Voor mijzelf heb ik een aantal fijne dingen ontwikkeld die voor mij werken als ik minder in mijn vel zit. Lees je mee?

  1. Laat je emoties gaan. Geef je emoties de ruimte en laat ze gaan, dit kan zijn als je alleen bent en een zielige film kijkt, maar dan kan ook tijdens een gesprek met een vriendin of je partner. Ik vind het erg belangrijk om de emoties er te laten zijn en ze ook te uitten. Anders ga je ze alleen maar op kroppen.
  2. Schrijf je gevoelens op. Dagelijks schrijf ik dingen op waar ik dankbaar voor ben of iets wat goed is gegaan. Het werkt ook erg prettig om je gevoelens op te schrijven als je juist minder in je vel zit. Als het ware laat je ze los en kun je de gevoelens even parkeren.
  3. Koop een bloemetje voor jezelf! Nu je minder goed in je vel zit mag je jezelf ook zeker verwennen met een prachtig bosje bloemen. Je maakt mij hier altijd ontzettend blij mee. Als ik dan de bloemen in mijn vrolijke aardbeien vaas zie krijg ik gelijk een glimlach op mijn gezicht.
  4. Bekijk vrolijke illustraties. Ik ben dol op kinderboeken en mooie illustraties. De boeken van M.Sasek (zie de foto hierboven!) zijn groot favoriet van mij. Daarnaast speur ik graag Pinterest rond voor vrolijke illustraties.
  5. Bel een vriendin. Een luisterend oor is extra fijn als je minder goed in je vel zit. Bel een goede vriend of vriendin op. Het kan voor afleiding zorgen maar misschien voel je je na het telefoongesprek een stukje beter. <3

Wat doe jij als je minder in je vel zit? <3

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Oh, ben je ook zo emotioneel? Herkenbaar! En bij mij werkt elke dag even schrijven ook. Laten we hopen dat we snel weer wat meer ‘mogen’.

  2. Een bloemetje voor mezelf kopen helpt altijd goed! Sinds een jaar hebben mijn vriend en ik eigenlijk altijd minstens één bos bloemen in huis staan. Dat staat zo vrolijk. Verder ben ik van plan om morgen de Flow te kopen. Dat wilde ik eigenlijk vandaag doen, maar de boekhandel was dicht. Volgens mij staan daar ook altijd leuke illustraties in.

Geef een antwoord

Sluit Menu