Meer kleur dragen doe je zo! Ik geef je 6 tips.

Meer kleur dragen doe je zo! Ik geef je 6 tips.

Al mijn gehele leven ben ik dol op mooie kleuren. Als jonge puber paradeerde ik rond door mijn middelbare school met mijn paarse Nike sneakers, en mijn zuurstokroze legging. Regelmatig werd er door vierdeklassers naar mij omgekeken, met waarschijnlijk in hun gedachte wat heb jij aan..? Ik kan mij herinneren dat het mij niet veel uitmaakte, en dat ik droeg wat ik leuk vond. Dit geldt nu nog steeds! Ik hou ervan om verrassende kleuren combinaties te maken, mooie prints te dragen, en out of the box te denken. Nu ben ik in ieder geval bewuster combinaties aan het maken, dan als dertienjarig meisje haha. 🙂 Het belangrijkste is dat je je er goed in voelt, en de juiste kleuren en kledingstukken vindt die bij jou passen. In het artikel van vandaag wil ik je tips geven om meer kleur te dragen, hoe spannend het ook is! Lees je mee?

1. Gekleurde accessoires

Starten met meer kleur dragen kan ik het begin best onwennig zijn. Je moet niet van jezelf verwachten dat je je jezelf in een groen pak, of in een rode broek hijst. Om meer te wennen aan kleur in je outfits adviseer ik je om te beginnen met accessoires, of door het in je make-up door te laten komen. Draag een vrolijke sjaal, rode pumps, of een gekleurde tas. Je kunt het in je make-up door laten komen door een felle roze of rode lipstick te dragen. Dare to wear! 

2. Kleuren analyse

Als je graag je kledingkast passend wilt maken bij jou als persoon, adviseer ik je een kleurenanalyse. Door middel van een kleurenanalyse kun je erachter komen welke kleuren bij jou passen, en welke kleuren jou laten stralen. Hierdoor voorkom je dat de miskopen doet, en kun je kleding perfect afstemmen. 

3. Rolmodel

Ken je iemand in jouw omgeving die draagt wat zij wilt, en lef toont in haar outfits? Ga samen met haar shoppen. Je kunt allebei een aantal kledingstukken uitzoeken, naderhand ga je alle outfits passen.  Door iemand anders kleding voor je te laten uitzoeken kun je verrassende kledingstukken aantrekken. Tevens kun je advies krijgen over de kleuren en prints die je draagt, en natuurlijk een eerlijke mening. Let daarbij wel op, blijf bij jezelf. Trek aan waar jij je goed in voelt. 4. Prints, prints, en nog eens prints! 

Ik ben dol op mooie prints. Het geeft je outfit direct een vrolijke touch! Kleding met een print zijn in diverse kleuren en patronen te vinden. Zo heb ik een witte jurk, met daarop allemaal pastelkleurige cupcakes. Zo geef je op een subtiele manier een kleur aan je outfit. Je kunt natuurlijk ook denken aan een donkergekleurde jurk, met felgekleurde bloemen. Er zijn zoveel mogelijkheden hoe je meer kleur in je outfits door kunt laten schemeren! 

5. Ontwerp je eigen kleding

Wil je het hef in eigen handen nemen? Stoer, en tegelijkertijd natuurlijk heel erg leuk! Bij digitransfer kun je je eigen kledingontwerpen. Zo kun je je eigen trui bedrukken met een prachtige afbeelding, of het logo van je eigen bedrijf. Het is zowel geschikt voor privé gebruik, als professioneel gebruik. Je kunt bijvoorbeeld Pinterest afstruinen voor mooie afbeeldingen, quotes, of illustraties. Zo kun je je eigen kledingstuk gaan ontwerpen. Je kunt tevens kiezen voor een shirt, jas, schort, sportkleding, en meer. 
Door zelf je eigen kleding te ontwerpen ben je origineel, en kun jij zelf de kleuren bedenken! Zo zorg je ervoor dat het kledingstuk geheel passend bij jou is. 

6. Goede basics 

Ten slotte wil ik jullie adviseren om een aantal goede gekleurde basics in je kledingkast paraat te hebben. Denk aan een paar rode hakken, een groen colbertje, of een gekleurde tas die je bij verschillende outfits kunt combineren. De basis items zorgen ervoor dat je ze in meerdere items kunt combineren. 
Wil je een aantal van mijn favoriete gekleurde outfits zien? Je kunt ze hier bewonderen. Bekijk ze allemaal onder het kopje fashion. 
–> Outfit 3. 
Draag jij graag kleur, of zou je het juist vaker willen dragen? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 4 reacties

  1. Wat een leuk artikel met fijne tips. Ik heb zelf dagen waarop ik helemaal in het zwart loop, met een bandshirt en mijn dr. Martens, en dagen dat ik juist voor kleur ga. Ligt er net aan waar ik die dag zin in heb en mijn stijl is ook echt enorm afwisselend.

  2. Heerlijk, als je zo je eigen stijl kunt dragen en dat ook durft. Ik durfde dat als puber niet zo en ging toen voor veilig. Nu draag ik wel heel graag kleur. Het grappige is ook dat ik júist op mindere dagen graag kleur voel. Dat maakt me dan net wat zelfverzekerder. Overigens denken mensen dan vaak dat het prima gaat, want ik zie er zo vrolijk uit, maar het werkt dus juist andersom. Als ik me rot voel, draag ik veel kleur. Voel ik me prima, kan de kleding wat saaier, want die heb ik dan niet nodig om me op te vrolijken;).

  3. Voor mijn gevoel draag ik niet veel kleur, terwijl mijn vriend laatst zei dat ik altijd zulke kleurrijke kleding draag, haha. In de lente en zomer draag ik wel veel lichte en kleurrijke kleding, in de herfst en winter veel donkere kleding. Wel draag ik altijd nagellak, dus mijn nagels hebben vaak een kleurtje (soms alleen glitters) en af en toe lippenstift.

    Liefs,
    Marloes

Geef een antwoord

Sluit Menu